Inlägg från: Anonym (Inte bara äldre) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte bara äldre)

    Corona, hur kan våran regering göra så olika mot resten av världen?

    klyban skrev 2020-05-20 17:01:58 följande:
    Fanns inte ett ord om munskydd i nämnda text, eller citat före i den kedjan.
    Anonym (Inte bara äldre) skrev 2020-05-20 16:54:48 följande:

    Så du kan garantera att man inte smittar utan symptom? Enligt det resonemanget borde jag kunna hälsa på min gamla mormor så länge jag inte uppvisar symtom. 

    Eller....?


     


    Vad har man sagt om besöka gamla?
    Följ råden och uppmaningarna.


    Jag är mycket medveten om rekommendationerna gällande dom gamla. Men jag har inte för vana att följa motstridiga råd utan att ifrågasätta saker och ting. Det är sånt man sysslar med inom diverse sekter.

    Vad är det som gäller då enligt dig? Smittar man utan symtom eller inte? Hur ska du ha det? Om du säger att man inte behöver munskydd för att man inte smittar utan symtom, borde rimligen samma rekommendationer gälla även av besök hos äldre.


    Du kan inte både äta kakan och ha kvar den. Det vore inte särskilt logiskt.

  • Anonym (Inte bara äldre)
    klyban skrev 2020-05-20 17:04:45 följande:

    JA, man förverkar sin röst i frågan om man struntar i råden, och klaga och gnälla då och utan underlag, samtidigt man skiter i dessa.
    Ja, då är det en person som vi inte behöver lyssna på längre, då den är en person av hyckleri.


     


    Smittorrisken om du följer råden om avstånd och allt som vi ska göra, är minimala.
    Så följ råden och uppmaningarna, så ska du se allt går bra för dig.


    Jag tror inte att de som missköter sig bryr sig särskilt mycket huruvida dom har en röst i frågan eller inte. Det jag påpekar är att andras idioti endast drabbar oskyldiga, inte dom själva.

    Om jag följer rekommendationerna så kanske jag klarar mig, eller så blir ännu en siffra av de tusentals i statistiken som inte gjorde det. Det är jobbigt och tragiskt att andras beteende kan vara så avgörande för ens hälsa och överlevnad.
  • Anonym (Inte bara äldre)
    AndreaBD skrev 2020-05-20 17:40:12 följande:
    Du - det är inte jag som är ansvarig för hennes jobbsituation. Jag jobbar som sagt själv i skolan och min man är också i en riskgrupp. Du "behöver knappt säga att hon mår rejält dåligt"? Okej, jag visste inte att jag kanske också borde må jättedåligt och få sömnsvårigheter. Folk reagerar väl lite olika på kriser. Men det är klart jag är orolig! Jag har dessutom en son som är i en riskgrupp. Han är dock vuxen och har isolerat sig. För att inte ens prata om min mamma....

    Men vad är lösningen? Det finns ingen. Det är det som är poängen. 

    Vad jag vet så varierar det mycket i äldreomsorgen. 

    Jag påpekade aldrig att du är ansvarig för hennes jobbsituation. Jag påpekade att det är märkligt att munskydd inte rekommenderas inom sådana yrken!
    Anser du att det är konstigt att hon är orolig att smitta sin sambo med viruset? Han har ingen möjlighet att stänga in sig då han är småbarnsförälder. 


    Jag tycker inte alls det är konstigt att hon är förbannad och less på allt. Föräldrar som knappt respekterar att förkylda barn inte ska lämnas. Föräldrar och personal som inte klarar av att hålla två meters avstånd. Hon tycker att det är sjukt att inte det är krav på munskydd, på arbeten där det inte går eller är svårt att hålla avstånd.

    Hur gör förresten de som jobbar ännu närmare människor, som tandläkare, frisörer och äldreomsorgen? Hur håller dom avståndet?

  • Anonym (Inte bara äldre)
    klyban skrev 2020-05-20 17:54:31 följande:
    Följer man inte råden så har man exkluderat sig ifrån diskussionen.
    Eh va? de är inte här och diskuterar!
  • Anonym (Inte bara äldre)
    Anonym (...) skrev 2020-05-20 17:55:37 följande:
    Man smittar både med och utan munskydd. Du skall alltså inte besöka dina äldre släktingar med munskydd heller.

    Frågan gällde aldrig besöka eller inte, det tror jag nog du också fattade.
    Det var bara en hänvisning till asymptomatiska smittan som tydligen inte existerar.
    Jag har inga tankar på att besöka någon gamling med eller utan munskydd, men folk tror tydligen inte att det kan smittas om man inte uppvisar symtom. 


    Munskydd kan förhindra en del av spridningen där det är omöjligt att hålla avstånd.. Där du inte kan veta om personen du ?tvingas? vara nära är sjuk eller inte.

  • Anonym (Inte bara äldre)
    klyban skrev 2020-05-20 17:53:53 följande:

    Vad har du för kompetens att göra det, ingen ser jag.

    Man följer rekommendationerna, du verkar inte vara en av dom.


    Inget av det du citerat har handlat om munskydd.
    Och lägga orden i mun vet jag inte vad du inbillar du dig ska uppnå med.


    Haha, jag följer nog rekommendationerna mer än dig och lite till. Du förstod verkligen inte vad jag syftade på. Läs en gång till vad jag egentligen skrev.
  • Anonym (Inte bara äldre)
    AndreaBD skrev 2020-05-20 17:40:12 följande:
    Du - det är inte jag som är ansvarig för hennes jobbsituation. Jag jobbar som sagt själv i skolan och min man är också i en riskgrupp. Du "behöver knappt säga att hon mår rejält dåligt"? Okej, jag visste inte att jag kanske också borde må jättedåligt och få sömnsvårigheter. Folk reagerar väl lite olika på kriser. Men det är klart jag är orolig! Jag har dessutom en son som är i en riskgrupp. Han är dock vuxen och har isolerat sig. För att inte ens prata om min mamma....

    Men vad är lösningen? Det finns ingen. Det är det som är poängen. 

    Vad jag vet så varierar det mycket i äldreomsorgen. 
    Vad duktig du är som inte är orolig att riskgrupper i din familj blir sjuka. Du jobbar inom skolan och förvånas att människor reagerar olika på kriser?

    Tur att du inte arbetar som psykolog.
  • Anonym (Inte bara äldre)
    AndreaBD skrev 2020-05-20 18:43:03 följande:
    Men hon skulle ju inte skydda sig själv ändå, med ett munskydd. Och vad hjälper att fråga hur folk gör som jobbar nära folk. De tar risken så klart. Alternativet vore väl att säga upp sig ifrån sitt jobb och sticka till någon öde ö, tills det här förhoppningsvis är över. Det finns ju inget annat man kan göra. 

    Om alla hade munskydd skulle hon bli skyddad eftersom det inte hjälper att endast bära det själv. Det finns inte så mycket vi kan göra annat än ta risken, så länge inte sådana rekommendationer kommer till yrken där det är svårt att skydda sig.

    Appropå det där med reaktioner och kriser. Du har säkert hört att det inte är ovanligt att folk kan få depressioner av att vistas i karantän. Anse du att det är märkligt med?

    Jag har vistats i självkarantän och kan inte relatera till detta eftersom jag är en rätt introvert person. Däremot skulle jag aldrig tänka tanken på att raljera över deras mående. Bara en liten tankeställare i all välmening till dig. 


    Ja, vissa mår dåligt att veta om att deras närstående kan bli allvarligt sjuka och i värsta fall dö. Andra är rädda för att själva dö. En del är rädda för Sveriges ekonomi. Jag har träffat på många som krisat under pandemin på olika vis.

  • Anonym (Inte bara äldre)
    AndreaBD skrev 2020-05-20 18:45:30 följande:
    Jag skrev faktiskt att jag ÄR orolig. Läs ordentligt innan du retar upp dig. 

    Och jag skrev INTE HELLER att jag är förvånad över att folk reagerar olika på kriser. Det har jag vetat redan som tonåring. Som sagt, man bör läsa ordentligt. 
    Jag tolkade det som så när du skrev.
    Okej jag visste inte att jag också kanske borde må dåligt och få sömnsvårigheter, men vi reagerar väl olika på kriser.
    Det lät raljerande för mig, som att du var mycket duktigare som inte överreagerar.som min syster.
  • Anonym (Inte bara äldre)
    AndreaBD skrev 2020-05-20 19:27:42 följande:
    Jo, lite grann, men jag tyckte att du raljerade först. De flesta av oss är drabbade mer eller mindre av det här viruset och jag tycker det är lite överdrivet att liksom kräva att någon ska hitta den optimala lösningen. Situationen är som den är. Och i det här läget kan det vara bra att ta egna initiativ. Det hjälper ju inte att kräva att någon ska lösa det. 

    Nej, jag tycker inte att det är "duktigt", utan snarare normalt vuxet att hantera det på något sätt. Men kanske kräver jag för mycket där. 

    Jag vet inte hur du själv tolkar inlägg fast du kräver det av andra?
    Det jag skrivit som en genomgående röd tråd är om asymptomatisk smitta och munskydd. Jag har inte krävt några lösningar utan undrat varför det inte rekommenderats i dessa yrken?

    Varför besvarar du med helt irrelevanta svar som att jag krävt lösningar i form av lockdown, när jag diskuterat något helt annat?  Jag har inte alls krävt någon oexciterade lösning, jag ifrågasatte varför inte det som redan existerar används.

    Dina inlägg är fruktansvärt raljerande mot dom som inte är övertygade, eller orädda för att utsättas för smittan. Förutom det faktum att du påstår saker jag inte ens yppat något om. Det enda som stämmer i ditt svar, var att ditt raljerande inte gick att dölja inför hur du känner för folk som mår dåligt eller är rädda för att bli smittade.


     

Svar på tråden Corona, hur kan våran regering göra så olika mot resten av världen?