Inlägg från: Coccolina |Visa alla inlägg
  • Coccolina

    Rökare i porten :/

    Jag blir förbannad. I vårt hur så är funkar ventilationen så att står man och röker vid porten så lägger sig röken i hela trapphuset samt kommer in i min lägenhet... jag är astmatiker så har gått ut och skällt ut personer när jag känner av det!! 


    Respektlöst och egoistiskt att röka så det påverkar andra.....


    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
  • Coccolina
    Gameofthrones skrev 2020-05-13 11:55:01 följande:

    Ärligt talat? Har ni inge mer sund förnuft och säga det till rökaren? Gå bakom ryggen på folk , gnälla om folk utan att dem vet det själva? Det tycker jag att det är taskigt. 

    Vad är det så svårt och be grannen stå lite längre ifrån porten?

    Ha lite stake i er människor säg till.

    Har ni inte parkbänkar utanför eller mysiga sittplaster?


    Fast nu är det väl lika mycket rökarna som skall använda sitt sunda förnuft? De borde tänka på att deras rökande kan störa andra som vill in och ut ur porten om de inte fattar att ventilationen drar med det in i lägenheterna. 


    På min gård finns bänkar men de är vid lekplatsen och där för de ju inte röka heller. Dessutom så är de under tak vid porten och när vädret är typiskt svenskt vill de ju stå under tak... Jag hoppas faktiskt de förbjuder rökning helt snart.... Iallafall utomhus, vill de röka i sina egna hem så bryr jag mig inte så länge det inte är ventilation av typen som drar in det i min lägenhet men har en tant som bolmar hela dagen och halva natten på sin uteplats precis vid mitt sovrumsfönster... Jag kan ALDRIG vädra pga det eftersom hela min lägenhet stinker på två sekunder om min astma gör att att jag mår pyton. Sen de som står och röker i porten... De säger jag till men det är för att det är unga spinkiga tjejer.. Skulle nog inte våga om det var en stor karl för man vet inte hur det skulle sluta... 


    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
  • Coccolina
    Gameofthrones skrev 2020-05-13 15:19:41 följande:

    Självklart att det är så. Men många tänker inte så. Då får ngn annan säga till.

    Har full förståelse för allergiker, astmatiker mm. Och att det går in i lgh. Gör en grannsamverkan tillsammans utan sura miner ex. Köp en bra fin billig askkopp, en skylt fimpa här tack.?


    Skulle jag köpa en sån askkopp skulle den hamna långt utanför min gård......... För röker du på gården så känner jag det i min lägenhet... Saken är den dessutom att vill man röka ute på gatan så är det restauranger och butiker, = rökningsförbud... 


    Helt ärligt tänker jag vara så sur jag vill när idioters rökande påverkar mig... Vill du röka? Hitta ett ställe där du inte stör något med det... Stör din rökning någon så är det inte ok. 


    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
  • Coccolina
    Anonym (move) skrev 2020-05-13 18:41:00 följande:

    Köp ett hus på landet så slipper ni störas av omgivningen, oftast.

    Jag flyttade till landet pga barnfamiljer.


    Tro mig jag letar hus, men det är inte så lätt att hitta hus som ligger på pendlingsavstånd till mitt jobb, i min prisklass som inte är mögelhus (vilket ju inte funkar med min astma). Sen tycker jag att rökning är något man aktivt väljer att göra, vill du röka flytta ut i skogen där du inte stör. Barn som låter och skrattar är inte något som skadar andras hälsa (nej att du störs av dem är inte samma sak som att det är skadligt....) och dessutom är barns beteende naturligt och inget som de egentligen "väljer" själva... Så går inte att jämföra. 
    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
  • Coccolina
    Anonym (move) skrev 2020-05-13 19:13:58 följande:

    Du väljer att aktivt skaffa barn och bo i lägenhet. Psykiskt välmående påverkar definitivt hälsan så jo det skadar men på ett annan sätt.

    Missförstå inte nu för jag tycker faktiskt att det hör till folks rättigheter att ha barn i lägenhet, därför jag valde att flytta på mej. Tycker detsamma om att röka på gården (i trappuppgången är dock lite väl hänsynslöst)


    Även om det påverkar dina grannar, som inte kan vädra eller vara på gården? Och även om det finns en lekplats och därmed är olagligt. Nej de får hitta något annat ställe att röka på som inte stör deras omgivning...
    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
Svar på tråden Rökare i porten :/