Inlägg från: Anonym (lisa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lisa)

    När kan en nyfödd bebis träffa släkt under coronatider?

    Oj, vad olika folk gör. All vår släkt bor flera timmar härifrån och om inte inrikesresor-reglerna ändrats tills dess får de ju helt enkelt vänta några månader med att träffa bebisen, tänker jag. Vi väntar första barnet och det är första barnbarnet/lillsläktingen för de flesta av dem, men vad ska man göra.

    Vi kommer skicka bilder, filmer och skypea med dem och göra dem delaktiga så gott det går, men de får inte komma.

    Angående det där med att bo i olika städer: Min pappa har lungsjukdom och flera andra riskfaktorer, så jag har inte kunnat träffa honom. Han bor fyra timmar bort. Överväger att ta någon dag när det blivit varmare, åka bil dit, inte övernatta, inte handla nånstans utan ta med matsäck, och bara träffa honom en stund i trädgården med långt avstånd, för han är så ensam.
    Så kan man göra. Om era släktingar måste komma så får de lösa resa och allt sånt praktiskt själva, för att få träffa er och bebisen utomhus i en halvtimme. Som om de bodde i närheten. Det är deras ansvar.
    Det är ju liksom undantagstillstånd nu, det är inget att göra åt. Om folk är oförnuftiga får man sätta ner foten och säga att såhär har vi bestämt.

Svar på tråden När kan en nyfödd bebis träffa släkt under coronatider?