Inlägg från: Anonym (Jess) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jess)

    Ge dyr present gemensamt, hur lägger man upp det??

    Vi har det gott ställt men jag skulle nog ändå inte lägga tusenlappar på present till ett barn som inte var mitt eget (eller bonusbarn såklart, om jag hade haft något). Möjligen om det var något jag verkligen ville ge barnet men tycker det ni försöker med känns lite märkligt. Om ni vill ge något som ni inte har råd med är det kanske bättre att lägga undan lite i några månader. Misstänker att det är för sent nu till födelsedagen men om ni kan ju spara lite extra fram till jul och ge den dyra presenten då ist:)

  • Anonym (Jess)

    Sen tycker jag du ska vara försiktig med att ha åsikter om vad andra familjer har råd med. Att man tjänar bra eller har fina saker betyder inte att man kan kasta pengar omkring sig eller att man alltid har mycket över efter fasta utgifter, mat osv. Har man hus, bil, barn med aktiviteter, kanske egna aktiviteter så går pengarna åt även om man tjänar mycket. Bara för att någon har råd att bo fint, åka på semester osv så betyder det inte automatiskt att de har tusenlappar över att lägga på presenter. Sedan är det som sagt inget fel i att inte VILJA lägga så mycket även om man skulle kunna.

    Tycker även att ni behöver lära er själva och era barn att en present aldrig är snål. Det är liksom aldrig snålt att ge något. Och man kan inte gå runt och tänka på hur mycket andra borde ge till en för att inte vara snål.

Svar på tråden Ge dyr present gemensamt, hur lägger man upp det??