Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Ge dyr present gemensamt, hur lägger man upp det??

    Bara för att ni vet vad släkten tjänar betyder inte det att ni kan kräva att de ska lägga stora summor på en present till ert barn. Det är helt befängt ts.

    Om ni behöver sponsring och detta är det enda ni vill ge så får ni ta det folk är villiga att ge. Ni kan inte begära att de ska betala mer bara för att ni själva inte har råd. Hör du inte själv hur det låter?

  • Anonym (A)
    Om ca 5-6 personer bidrar blir det ju typ 1,500kr vardera. Vissa av dessa har väldigt gott ställt och borde kunna lägga 1-2 tusenlappar på present.

    Hur mycket tänkte ni som föräldrar lägga då? Rimligt är ju att ni betalar merparten.
  • Anonym (A)

    Haha dom står för fika och tar åt sig äran för gåvan=)

    Verkar inte bättre än så viseversa.

  • Anonym (A)
    Nej, ingen har behövt "tigga" om pengar från oss, vi har alltid bidragit enligt vad vår ekonomi tillåter. Och för lite större tillfällen (folk som gift sig, fyllt jämnt etc.) har det nog legat en hel del över 3-400kr kan jag tillägga.

    När det inte är större tillfällen, lägger ni då ribban under 300 kr? Det du själv påstår är snålt?

  • Anonym (A)
    Nej. Tror minimum varit 500kr, men oftast 6-800kr, alltså 3-400kr PER PERSON. What's your point?

    Jag frågade för att jag inte förstod att allt du nämner är per person. Vi ger som en familj inte så vi tänker inte likadant helt enkelt och därav uppkom frågan. Du behöver inte låta grinig.

    Hur som. Vi har också en lite högre ribba för presenter inom familjen men jag skulle inte bli upprörd om det visade sig att någon köpt en present för 300 kr till vårt barn. En present är en present och visar omtanke oavsett prislapp.
  • Anonym (A)
    Nu är det så att 6 familjer/par bidragit med mellan 800 och 1200kr var, och vi föräldrar betalar återstående 1875kr - om det intresserar :)

    Fint att det ordnade sig ts.
    Även om jag inte höll med dig i ditt resonemang ang snålhet så blev det otroligt hetsigt i tråden och det ställer jag mig inte bakom. 
Svar på tråden Ge dyr present gemensamt, hur lägger man upp det??