• Anonym (Otill­fredss­tälld)
    Sun 17 May 2020 10:22
    1906 visningar
    58 svar
    58
    1906

    Funderar på otrohet

    Jag och min fru har varit tillsammans sedan vi var väldigt unga. Vi har tonårsbarn tillsammans och för några år sedan fick vi en sladdis. Problemet som vi har är närheten. Den finns inte där.

    Jag har inte ett onatulrigt stort behov av intimitet och ömhet men kanske medel högt. Medan min fru helt saknar lust och avfärdar mig varje gång jag försöker inleda något eller söka kontakt. Vårt sexliv är helt på hennes villkor (kanske en gång i kvartalet, men oftast mer sällan än så), och jag känner mig som en äcklig kåtgubbe som håller på att bli tokig. Kan inte tänka mig ett liv utan kyssar smekningar och ett fungerande samliv.

    Jag har såklart pratat med henne om det här och förklarat att det är ett väldigt stort problem för mig. Men hon ser det inte som ett problem eftersom hon får det hon vil ha (uselt sex någon enstaka gång om året). Jag vet inte va jag ska göra. Jag har föreslagit par terapi men hon är inte intresserad av det. hon tycker att det är pinsamt. Det gör jag med, men jag fixar inte att leva så här. 

    Situationen har pågått i flera år. Sex sker helt på hennes villkor och när det väl händer är det inte särskilt spännande. Kanske för att hon är helt ointresserad av det och ser det som om hon gör mig en tjänst, eller som om hon offrar sig.

    Jag vill inte separera från henne och splittra vår familj för detta, samtidigt klarar jag inte av att leva i en relation helt utan ömhet och kärlek. Har någon annan erfarenhet av detta?

    Som jag skrev i rubriken har jag funderat på att vara otrogen. Men har ingen aning om hur man gör för att träffa någon i en liknande situation, och vet inte om mitt samvete skulle klara av det. Om jag inte hade varit tillsammans med min fru tror jag inte jag skulle ha några problem att träffa andra kvinnor, så det handlar inte om det.

  • Svar på tråden Funderar på otrohet
  • Anonym (Otill­fredss­tälld) Trådstartaren
    Sun 17 May 2020 22:38
    #3

    Till er som svarat: Jag har förstås pratat med henne om det här. Sagt att jag har vissa grundläggande behov och att mediokert sex en gång var tredje månad inte funkar. Det handlar såklart inte bara om sex, utan också om omhet. Kyssar, smekningar och sånt.

    Jag har också frågat om honinte är attraherad av mig, men hon fnyser bara åt det och tar det inte på allvar. Problemet som jag ser det är att hon inte tycker att det är ett problem eftersom hon inte har samma behov som jag. Och så länge hon inte drabbas av det så verkar hon tycka att det är okej.

    för min del känns det som om jag blir påtvingad ett munkliv. jag har inte valt det här. och det handlar inte om några sjuka porrfetischer utan bara om lite mänsklig värme.

    Tidigare när våra stora barn var små hade vi också det här problemet. Då sa hon att hon fick all den intimitet hon behövde från barnen. Hon likställde alltså en kramar och pussar från barnen med kramar och ömhet från sin man. Jag menar att det är två helt skilda saker. Åter en sak jag har tagit upp med henne.

    Det enda jag inte har tagit upp är det Långbenochpluto skriver, att föreslå ett öppet förhållande som en sista utväg.

    Jag håller på att bli tokig här. Någon som har en liknande erfarenhet och kan berätta hur ni tog er ur detta? Om det går?

  • Anonym (Otill­fredss­tälld) Trådstartaren
    Sun 17 May 2020 23:33
    #8
    Anonym (Gick isär) skrev 2020-05-17 22:56:52 följande:
    Ett problem är att du är otroligt omanlig för henne när du beter dig så ynkligt och desperat.
    Förstår inte vad du menar här. Syftar du på att det är omanligt, ynkligt och desperat att kommunicera och lyfta problemen man ser i relationen?

    Däremot håller jag med med om att jag börjar bli desperat. Den här onda spiralen har pågått länge.
    Anonym (anno) skrev 2020-05-17 23:19:03 följande:
    Hon kanske rentav håller med om att sexet är värdelöst när ni väl har det. Kanske är det därför hon inte vill?
    Hon är inte direkt äventyrlig eller initiativrik i sängen. Med betoning på sängen, för hon skulle alrdig tänka sig ha sex någon annanstans än just där. Under täcket och med släckt lampa.

Svar på tråden Funderar på otrohet