• Wed 20 May 2020 21:26
    1483 visningar
    18 svar
    18
    1483

    Vad göra som inte innefattar alkohol

    Sånna här frågor fascinerar mig....

    Gå ner i vikt till exempel, det ville du ju göra. Alkoholhaltiga drycker innehåller mer kalorier än läsk. Häll ut vinet, drick en cola istället. Hälften så mycket kalorier. Eller drick smaksatt vatten. Ännu mindre kalorier. Näastan 0.

    Sluta göra allting du "missat" på lördagen. 15 minuter om dagen, varje dag, så har du rent och snyggt hemma sen. Även på fredagen efter den stressiga veckan.

    Låtsas att du har en hund en vecka, så får du fart på orken, jag lovar. 4 prommenader på en dag. Energi göder energi. Rätt vilsamt också att gå och tänka på ingenting. Lyssna på en podd eller en ljudbok kan man ju göra om man finner det tråkigt. Ett tips som hjälpte min syster att få igång prommenaderna var att gå in på google maps och staka ut 3 prommenader vardera i 500-meters intervaller upp till 5km (5 km är "hälsans stig" i hennes kommun). När hon (som då vägde över 120 kg) orkade gå de tre kortaste prommenaderna bekvämt så ökade hon till 1 km, sedan till 1,5, sen 2 osv upp till 5.

    Börja sy kläder. Även om du är överviktig så finns det. Historiska dräkter och cosplay är superkul och intressant att pyssla med. Jag är för gammal nu för loli-modet jag pysslade med som tonåring-tidiga 20, men det finns ju annat. Jag har precis beställt hem möster för en dräkt från combinations (som vi kanske skulle kalla linne+underbyxor idag) till kappa från början av 1900-talet. Tänk... Mary Poppins. Jag har sikte på några andra historiska också. Ska bli kul. Jag kanske har sömnad i blodet, min morfar var skräddare =P


    I have a growing lack of disgust for you
Svar på tråden Vad göra som inte innefattar alkohol