Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Eran favorit utländska rätt?

    En av mina absoluta favoriter är marockansk harirasoppa. Den brukar ätas varje dag när man bryter fastan under ramadan då den är mättande och nyttig, precis vad man behöver när man fastat hela dagen och man inte orkar äta någon tung mat. Den kan tillagas med kött men jag brukar göra den utan.

    MAROCKANSK HARIRASOPPA

    1 gul eller röd lök

    2 selleristjälkar

    1 burk krossade tomater (eller färska tomater)

    3-4 vitlöksklyftor

    2-3 msk tomatpuré

    2 dl gröna linser

    400 g kokta kikärtor

    2 dl risoni (inte enligt originalrecept men mättande o gott i)

    Ca 2 dl hackad persilja

    Ca 1 dl hackad koriander

    Ca 1,5 liter kokande vatten

    1 ägg

    Kryddor:

    1 tsk ingefärapulver

    1 tsk kanel

    1 tsk chili- eller paprikapulver

    1 tsk korianderpulver

    1 tsk gurkmeja

    2 lagerblad

    2 buljongtärningar valfri sort

    Salt & peppar

    Finhacka löken och stek glansig i en stor kastrull.

    Finhacka två selleristjälkar och stek med löken.

    Tillsätt tomater, ha sedan i alla kryddor, vitlök, tomatpuré, kikärtor och linser. Stek lite, häll sedan över vatten och låt koka 20-30 min. Rör om ibland så inte linserna och kikärtorna fastnar i botten. Sedan kan du hälla i risoni om du vill, samt hackad persilja och koriander (jag brukar köpa fryst hackad) och koka 15 min till. När soppan är klar, slå i ett rått ägg i soppan och rör om. Ägget kan skippas för att få en helt vegansk soppa, men den gör mycket för smaken :) Smaksätt med citron och servera med bröd.

    Gott, lättlagat, billigt, mättande och nyttigt!

  • Anonym (A)

    Javisst kan du skippa buljongen, salta och krydda lite mer bara :)

Svar på tråden Eran favorit utländska rätt?