Inlägg från: Anonym (Kvinnan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinnan)

    Partner som lägger sig i ens klädsel..

    Bjoer skrev 2020-05-27 10:37:06 följande:

    Allt du skriver tyder på att ni gör det. Som jag sa innan, hederskultur börjar inte med mord. Det börjar med kontroll av andra för att skydda sin och sin familjs heder. Du får inte klä dig normalt för att du isf. drar skam över honom och er familj. Det är förtryck med heder som motivering. Hedersfötryck. Rent objektivt sätt, inte för att vi inte förstår eller inte har samma erfarenheter. Objektivt sätt är det hedersförtryck.

    Jag förstår att du inte vill att det ska vara så, för det svider att inse att det liv man lever, den värld man lever i, är ett problem, en bubbla. Speciellt för ens dotter. För hennes skulle måste du börja vända trenden nu. Annars kommer hon växa upp med en uppfattning att det är normalt och ok att mannen bestämmer över kvinnan, att hon ska göra som han säger och att om de inte är överens så är det hans ord som gäller. Du kanske har en rätt ok man, men det garanterar inte att din dotter får det. Och då kommer hon inte våga säga emot, säga ifrån, när hennes man behandlar henne illa. För det är det normala för henne att det han gör är rätt, oavsett vad han gör. Slår han henne så är det ok, för det är han som bestämmer. Våldtar han henne så är det ok, för det är han som bestämmer. Visst, din man kanske inte slår och våldtar dig, men om standarden är att han bestämmer oavsett så spelar det ingen roll, hennes uppfattning kommer vara att hon ska foga sig.

    Är det den bild av förhållandet mellan man och kvinna du vill ge din dotter?


    Förstår hur du tänker men jag kommer inte slänga dottern till första bästa. En bra man som hon vill ha får gifta sig med henne och jag kommer göra mitt bästa för att hon inte hamnar i fel händer.

    Så länge kvinnan har en familj som stöttar henne så kommer hennes man aldrig våga gå över en gräns.

    Varken jag eller mannen hade varit okej med att hennes framtida man misshandlade eller våldtog henne, så ni behöver inte oroa er för det.
  • Anonym (Kvinnan)
    Anonym (Silla) skrev 2020-05-27 12:06:13 följande:

    Jag menade att du ska sätta ner foten nu. Det är ju nu han inte tycker det räcker med de kläder du har använt förut.

    Hur ska du göra i sommar? Du kan väl inte gå runt i tjocka koftor mitt i sommaren? Klarar du verkligen av att vara ute och leka med din dotter på dagarna i sommarhettan i de kläder som han vill att du ska ha på dig? Om svaret är nej på den frågan så påverkar han redan din dotters liv negativt. Kanske kan han ta till sig det som argument? Vill han inte att er dotter ska kunna leka och ha kul med sin mamma och njuta av sommaren?

    Be honom testa att klä sig lika påklätt som du så att han får en förståelse för vad det är han begär. Fråga honom om han klarar att springa och busa med dottern i hettan klädd i inte bara täckande utan tjocka kläder. Fråga honom om vad som verkligen är viktigast. Hans stolthet eller er dotters lycka och din hälsa. Det är inte hälsosamt att bli för stillasittande. Alla mår bra av att röra på sig i friska luften.


    Men hur sätta ned foten? Ge något tips isåfall.

    Det är inte jättevarmt nu så får se hur det blir i sommar, men klätt mig täckande innan och då har det gått bra. Ibland blir det jobbigt men oftast okej.
  • Anonym (Kvinnan)
    molly50 skrev 2020-05-27 14:46:25 följande:

    Det här sista du skrev. Jag är bara nyfiken.

    Om man som svensk kvinna flyttade till hans hemland,skulle man då få leva efter svenska värderingar och svensk kultur eller skulle man tvingas anpassa sig till deras?

    Om man inte skulle få leva efter sitt hemlands värderingar och kultur där,varför ska då inte människor från hans kultur behöva anpassa sig när de lever här?

    Det är ju faktiskt också en fråga om integration. Att kunna komma in i samhället.

    Din man verkar ha väldigt uråldriga värderingar när det gäller kvinnor.


    Skillnaden är väl att hemlandet inte är ett riktigt demokratiskt land med fri och rättigheter, tillskillnad från Sverige.

    Men som svar på frågan, reaktionen mot en svensk som levde svenskt i hemlandet hade antagligen varit detsamma som era reaktioner just nu mot mig.
  • Anonym (Kvinnan)
    Bjoer skrev 2020-05-27 14:51:32 följande:

    Om mannen låter bli att misshandla och våldta sin fru för att han är rädd att få skit från hennes familj är det inte en bra man. Jag menar, kom igen nu! Lite perspektiv!

    Och angående hederskultur. Om din man säger att du ser ut som en hora om du klär dig lättare än du gör nu, då handlar det om heder. Det är ju inte att det är opraktiskt eller farligt som är argumenten för klädseln, utan att du horar ut dig. Hur kan du inte se att det är hederförtryck?

    Om vi säger såhär, vad är det han är rädd ska hända om du klär dig lättare eller som du vill?


    Jag menade inte så, utan mer att man inte märker till 100% hur en man är innan man gifter sig. Skulle det vara så att vi trodde han var bra och även dottern trodde det och sedan våldtar och misshandlar henne så är vi givetvis där och hjälper henne?

    Jag vet inte.
  • Anonym (Kvinnan)
    Bjoer skrev 2020-05-27 14:57:24 följande:

    Ta på dig det du vill. När du ska gå ut, om han klagar eller säger att du inte får gå ut så säger du "Det är faktiskt inte upp till dig vad jag får ha på mig. Jag är en vuxen människa och bestämmer själv." Sen går du ut. Oavsett hur mycket han svär och skriker. Bara gå.

    Han kan bara bestämma över dig om du tillåter det eller om han tar till våld. Tar han till våld har han visat sin sanna natur och det är dags att ringa polisen.


    Jaha, ni menar så. Men som sagt som jag skrivit innan så kan jag inte gå över den gränsen. Handlar inte om att jag är rädd för att han ska göra något, handlar mer om respekt. Kan inte bara. Hade snarare velat hitta en lösning som både gillar.

    Men kanske kan tänka på det om det skulle bli värre. Så tack ändå.
  • Anonym (Kvinnan)
    molly50 skrev 2020-05-27 15:17:46 följande:

    Jag tycker att man självklart ska få behålla lite av sin kultur.

    Men kanske inte kräva att alla andra ska leva efter den.

    Jag tycker att filmen "Inte utan min dotter" är värd att se. Och boken värd att läsa.

    Den är verklighetsbaserad och visar vilka konflikter som kan uppstå mellan två olika kulturer.


    Men han kräver ju inte att andra (förutom jag) ska leva efter hans åsikter och värderingar.
  • Anonym (Kvinnan)
    Anonym (det går.) skrev 2020-05-27 15:18:38 följande:

    Det odemokratiska hemlandet skulle reagera på en svensk man som låter sin kvinna gå ut hur hon vill. Skulle det vara rätt? Skillnaden är att det handlar om att tillämpa frihet, eller att tillämpa tvång.

    Förespråkar du att det är bättre att leva i ett land med lagar som reglerar kvinnors rättigheter till ett minimum, på detaljnivå? Eller, kan du se att det finns en poäng i att både män och kvinnor är lika mycket värda, och har samma rättighet att bestämma över sin egen kropp?


    Inte jättemycket, visst hon kommer få män som flörtar efter henne eller folk allmänt som tittar lite extra. Det är väl inte så konstigt, inte heller konstigt att ni reagerar som ni gör mot mig just nu.

    Vad spelar det för roll vad jag tycker? Ser iallafall ingen nackdel med hur det ser ut i Sverige, att alla får välja själva. Även om jag själv inte kan tänka mig klä mig lättklätt som många andra gör så är det min ensak.
  • Anonym (Kvinnan)
    Anonym (det går.) skrev 2020-05-27 15:22:38 följande:

    Varför är han värd din respekt, när han inte respekterar dig? Är det bara kvinnan som skall respektera mannen, inte tvärtom? Är du värd så mycket mindre bara för att du är född till kvinna?


    Vi är lika mycket värda.. Det här är ett äktenskap och inte en tävling i vem som är mest respektlös mot den andra. Visar han inte respekt ibland så blir jag den bättre personen, istället för att göra samma sak mot honom vilket leder till dåligt äktenskap och konsekvenser (bråk osv).
  • Anonym (Kvinnan)
    Anonym (det går.) skrev 2020-05-27 15:20:58 följande:

    Fråga honom. Uppenbarligen (enligt dig) bryr han sig inte om sin släkt och vänners åsikter om din klädsel (eller är det just det han gör?).

    Så, vad är han rädd för? Vad händer om du klär dig "horigt", och han är en "hallick"? Vad händer, mer än att du mår bättre i förhållandet? Få honom att avslöja orsaken till att han behöver bestämma över dig.


    Det är svårt att förklara, skrev för typ 2-3 dagar sedan i tråden att det kan handla om heder men inte att det är hederskultur/förtryck som vissa andra nämnt. Dvs hans åsikter väger mer än släktens, vi har inte detta synsätt att släkten/gruppen är viktigare. Men han har ibland sagt att det handlar om hans heder, men återigen, inte så som ni tror. Svårt att förklara.
  • Anonym (Kvinnan)
    molly50 skrev 2020-05-27 16:21:35 följande:

    Men det är väl tillräckligt illa?


    Ja men det är delvis mitt fel eftersom jag från början tillät honom istället för att sätta stopp. Avskyr bråk så har väldigt många gånger bara bitit ihop för att inte göra situationen värre, och alla gånger vi bråkat så är det alltid jag som går och ber om ursäkt även fast jag ibland tycker det är han som gjort fel. Bara för att undvika bråk. Så som sagt, mitt fel också.
Svar på tråden Partner som lägger sig i ens klädsel..