• Anonym (Hjälp­)
    Sun 24 May 2020 00:35
    3134 visningar
    25 svar
    25
    3134

    Mitt bonusbarn tvättar inte händerna efter toabesök och jag får panik

    Ni måste hjälpa mig! Jag har panik och känner nästan att jag inte står ut.

    Har under en tid misstänkt att min mans 14 åriga son inte tvättar händerna efter att han varit på toaletten och då menar jag även när han bajsat. Sista tiden har jag påmint honom och då har han gått tillbaka in igen med en suck och tvättat sig. Idag erkände han att han aldrig gör det och förstod inte problemet.

    Jag hade för ca 15 år sedan ångestproblematik och tvättade händerna hela tiden och kunde inte röra något på offentliga ställen. När jag hörde detta kom all gammal ångest tillbaka och jag känner att hela hemmet är äckligt och fullt av bajspartiklar. Jag måste ha råd hur jag ska tackla detta. Snarast möjligt!!! Tack... annars kommer jag ställa till med en scen känner jag.

  • Svar på tråden Mitt bonusbarn tvättar inte händerna efter toabesök och jag får panik
  • Anonym
    Sun 24 May 2020 00:46
    #1

    Sök hjälp hos psykolog.

  • Anonym (Lotta­)
    Sun 24 May 2020 01:26
    #2

    Har du pratat med din man om saken? Vad säger han om det hela?
    Har 14-åringen någon form av utvecklingsstörning eller annan diagnos?

  • Anonym (poppi­s)
    Sun 24 May 2020 01:28
    #3

    Lär honom att tvätta händerna efter toabesök.

  • Anonym (Först­år)
    Sun 24 May 2020 02:16
    #4

    Jag är precis likadan som du. Har en jobbig sak för mig, och det är att jag alltid, vilket jag vill eller inte, lyssnar om den som är på toa tvättar händerna efteråt. Detta är jättejobbigt för om jag hör att kranen inte startar och det är en person jag inte kan med att säga till så skapar det ångest och väldiga äckelkänslor hos mig. Kan exempelvis vara om något av barnen har någon kompis hemma och att kompisen är på toaletten och då inte tvättar händerna.

    Jag hade utan tvekan tjatat på bonusbarnet tills det gick in. Hade inte stått ut med att någon som bor under samma tak som jag inte sköter handhygienen. Mina egna barn har fått lära sig detta från tidig ålder och glömmer aldrig tack och lov. Det är lika självklart för dem som för mig. Det är bara att tjata helt enkelt.

  • Anonym (Em)
    Sun 24 May 2020 06:51
    #5

    Men fy! Jag förstår precis hur du känner! Ni får ha ett ordentligt snack med barnet om att tvätta händerna. Det måste han ju lära sig! Varför han inte pappan lärt honom det? Tvättar han inte heller händerna?

    Jag skulle säga till honom hela tiden, så fort han kom hem, innan han äter eller bara tar på nåt i köket och när han går på toa. Är man så stor men inte tvättar händerna så finns det inget annat val än att tjata/påminna tills det sitter. För vissa barn behöver man tjata längre tid.

  • Anonym (Kvinn­a 39)
    Sun 24 May 2020 07:16
    #6

    Förklara det där med bakterier för honom och påminn honom varje dag i minst en månads tid att han ska tvätta händerna.

  • Anonym (M)
    Sun 24 May 2020 08:07
    #7

    Men vad äckligt!! Har han en utvecklingsstörning eller nåt??

  • Anonym (ooo)
    Sun 24 May 2020 08:21
    #8

    Tonåringar kan ibland vara lata. Jag har också haft liknande diskussion med min egen tonåring som i övrigt är en skötsam gosse, men just detta med att tvätta händerna "glömde" han ibland.
    Jag har visat online från någon medicinsk sida där det fanns fakta om hur mycket bakterier det kan finnas på en toalett, handfat, händerna osv. Han fick lära sig ordet fekalier, haha. 
    Det blev otroligt mycket bättre efter det och nu med coronasituationen är det inget snack. Alla tvättar händerna mycket oftare än innan, även han. 

    Det låter mest som om er grabbs föräldrar helt enkelt inte tryckt tillräckligt mycket på det här. 

  • Anonym (Polly­)
    Sun 24 May 2020 08:48
    #9

    Det var samma här, tröttnade till slut på att tjata både på barn och att föräldern skulle säga till, så jag började köpa egen mat, pålägg, bröd osv. Då visste jag att det åtminstone inte var bajs/kissiga fingrar på maten.

  • Sun 24 May 2020 09:36
    #10

    Förstår paniken

    Sätt krav att han tvättar sig!!

    Är ej svårt och tar bokstavligen 30 sek

Svar på tråden Mitt bonusbarn tvättar inte händerna efter toabesök och jag får panik