• Anonym (TS)
    Thu 4 Jun 2020 14:19
    7468 visningar
    39 svar
    39
    7468

    Tror min sambo smittat mig med klamydia

    Hej!

    Jag och min sambo har levt ihop i 3 år. I början när vi träffades hade han klamydia - jag testade mig också men hade inte blivit smittad. Han behandlade sin klamydia och testade sedan friskt. Jag testade mig ytterligare en gång för att vara på säkra sidan - frisk.

    I 1-2 månaders tid har jag känt sveda när jag kissar, och haft en helt sjuk mensvärk när jag haft mens. Det brukar vara grovt men denna gången var det extremt och värre än nånsin.

    Jag har tänkt ?jävlar vilken utdragen men mild urinvägsinfektion, och vad synd att mensvärken blir värre?

    Tills här om dagen. När en kollega berättade om en gammal ?incident? då hon blivit smittad med klamydia och hon sa då ?jag fattade det direkt, han låg runt massor och det sved när jag kissade så jag testade positivt för klamydia?

    Då kommer frågan upp i mitt huvud. Vänta, är det rimligt att ha urinvägsinfektion som inte heller blir värre, såhär länge? Min sambo har även absolut börjat gömma sin telefon på sistone (vilket jag reagerat på men tänkt att han kanske bara är mer aktiv i den med vänner osv vilket jag tycker han borde)

    Så, jag gick och köpte ett hemtest för klamydia och skickade in det. Labbet mottog mitt test idag och det ska analyseras. Jag väntar på svar och svaret kommer senast imorgon men förhoppningsvis redan i eftermiddag.

    Om jag testat positivt så vet jag med all säkerhet att han givetvis varit otrogen mot mig. Jag har inte så mycket som pussat någon annan på kinden. Jag vill inte prata med någon vän eller så om detta innan jag fått svaret men får panik av att vara tyst om det. Så tänkte att alla ni kan få veta så länge! Ni kanske har tips på hur fan jag tacklar ett eventuellt positivt svar för klamydian? Han är en manipulativ och väldigt charmig person, och kommer högst troligt aldrig erkänna vad han gjort. Så det kan jag inte räkna med.

    Så, om det är positivt, funderar jag på att kontakta hans bästa vän (som är mycket mer ärlig än vad min kille är generellt) och 1. Berätta, och 2. Fråga vad han vet. Är det en dålig idé? Som sagt, jag kommer aldrig få ?veta? av min kille. Utan det kommer bli att lita 100% på testet och smittan.

    Eller ska jag bara glida hem, säga att jag vet vad han gjort och säga att han har ett dygn på sig att flytta?

    Det kan ju såklart visa att jag INTE har klamydia och då är ju dessa planer onödiga... men ibland kan man helt enkelt inte hålla sig kolugn och bara vänta utan att råka tänka. OM. Liksom.

  • Svar på tråden Tror min sambo smittat mig med klamydia
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Thu 4 Jun 2020 14:32
    #2

    Men... så du tycker jag ska sikta på att bo med honom i 3 månader? Tror knappast han kommer ta fram hyreslagen i det läget där detta skulle bli aktuellt... ja jag vet men läs min kommentar i det i tråden, jag nämner ju det själv. Jag vet.

  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Thu 4 Jun 2020 14:43
    #4
    Anonym (vad vill du?) skrev 2020-06-04 14:33:58 följande:

    Om vi antar att  du fått klamydia, så är det extremt liten sannolikhet att du fått det på annat sätt än att han varit otrogen (som du beskriver hans personlighet låter det ju dessutom rätt så troligt). Försöker han förneka det, då spelar han ju bara korkad, du vet ju ändå att han ljuger. Så frågan är väl vad du vill om han nu varit otrogen. Kan du förlåta och stanna kvar? I så fall får du vara tydlig om det, under förutsättning att han berättar sanningen (och hota med att göra slut annars). Om du inte kan tänka dig att förlåta är det väl inte så intressant vem han varit otrogen med, du kommer ju göra slut i alla fall.


    Ja jag håller med dig. Nej jag ser flera brister i vår relation. En ja alltså lustig men inte ändå men, ja en lustig sak är då, att han har inte stor sexlust utan har mer sex som bekräftelse... och vill sällan ligga både som singel och i relation. Då har jag tänkt att det suger för jag hade velat ha mer sex MEN det är ju braaa på ett sätt för han lär ju aldrig vara otrogeeen... alltså. Det är ju såklart godtroget tänkt men jaja. Så till svar, NEJ jag kommer aldrig förlåta en otrohet i denna relation. Så ja. Testet duger och sen spelar det inte så stor roll vad han säger eller inte säger..

    Det är mest för att det skulle vara skönare att få ett erkännande, så att man kan släcka sista lilla minignuttan av tvek på om det verkligen stämmer... även om man logiskt sett ändå förstår att det med högsta sannolikhet är så
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Thu 4 Jun 2020 15:29
    #7
    Anonym (Lite salt) skrev 2020-06-04 14:56:45 följande:

    Om jag ar tvungen att göra ett köamydiatest för att kolla om min pojkvän var otrogen skulle jag göra slut. Jag vill ha ett förhållande baserat på kärlek och trygghet, och skulle jag gå och misstänka min partner visar det att något är fel.


    Du kanske inte läste hela, men jag har fått symptom och råkade alltså av en slump höra av en kollega att dessa symptom är samma som för klamydia, varför jag testar mig. Att jag då misstänker otrohet i samband med att jag ev har blivit smittad av klamydia är ju bara för att 1+1=2
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Thu 4 Jun 2020 15:45
    #9
    Anonym (Anonym) skrev 2020-06-04 15:36:49 följande:

    Du får börja med att kontakta vården för omedelbar behandling! Man kan faktiskt bli steril av klamydia, väldigt otrevlig sjukdom. Sedan ska du skriftligen ge din sambo tre månaders uppsägning från hemmet, antar att det är din lägenhet som han flyttat in i, annars blir det krångligare.

    1) NEJ 2) NEJ. Hans kompis har inte med det där att göra, även om han säger att han inget vet så kan han ljuga och i värsta fall kan din kille sätta dit dig för förtal eftersom du sprider rykten om att han har gett dig klamydia. Även om vi andra fattar att ingen annan kan ha gett dig det så skulle han kunna försöka anmäla dig. Det du minst får stå ut med är en massa rykten kring både dig och din kille, att ni båda har klamydia, att han smittat dig osv. Det ryktet kommer du få leva med i många år framöver, även sedan du blivit frisk, även om det absolut inte på något sätt är ditt fel. Skit i kompisen, det kommer inte att ge dig några svar.

    Om du är positiv vet du att han varit otrogen, då får du ställa killen mot väggen och först fråga om han varit otrogen mot dig. Han säger så klart nej och då kan du fråga hur det kommer sig att han smittat dig med klamydia. Det finns inte en chans att han haft det latent efter att ha blivit frisk. Sedan är frågan mest hur länge sedan det var och hur länge det pågått, men det vet du nog själv på ett ungefär med tanke på hur länge han gömt sin telefon.

    Eller så är testet negativt och du har en uvi som du ändå behöver behandlas för antagligen.


    Okej, japp. Jag ser dina poänger i det hela... uppsägningstiden för honom i vår/min lägenhet vet i fan dock alltså! Jag hoppar över att kontakta hans vän, du har rätt. Och gällande konfrontationen så låter allt vettigt.

    Men lägenheten. Jag vägrar bo med honom i tre månader, förutsatt att det här värsta då skulle ske. OM jag säger till honom att jag vill att han flyttar omedelbart, och han kanske går med på det, är det väl ingen fara? Och kan inte leda till någon konsekvens? Annat än att han får bo hos nån vän och jag stör ensam med hyran.
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Thu 4 Jun 2020 16:30
    #13
    Anonym (Anonym) skrev 2020-06-04 16:00:31 följande:

    Självklart är det ok om han sticker på egen hand! Med lite vett i skallen borde han försöka ta sig därifrån så fort som möjligt. Risken finns att han gnäller om att det är svårt att hitta lägenhet. Han kanske kan sova på soffans hos tjejen han låg med... Nåja.

    Men det är din lägenhet alltså, som du hade innan ni flyttade ihop? Isf är det inga problem att få ut honom på tre månaders uppsägning, skicka sms/mail så har du bevis på att du meddelat honom.


    Ja eller hur, han lär ju inte vilja bo med mig heller om jag ska hata honom.. haha! Ja precis.
    Anonym (Tessa) skrev 2020-06-04 16:05:54 följande:

    Jag hade sagt vad jag vet, bett honom packa en väska (sovit hos en kompis) och sagt att imorgon kl 18 kommer jag hem och då ska du vara borta.


    Ja! Det känner jag med för att göra isåfall!! Kommer nog testa det och hoppas att han inte säger emot liksom.
    Anonym (Svar) skrev 2020-06-04 16:09:37 följande:

    Ts, har svaret kommit?


    Inte än. Jag blir galen, kan knappt fokusera på något annat. Uppdaterar på hemsidan med min kod hela tiden haha.... kundtjänsten sa att det förhoppningsvis finns svar runt kl 17.00 om det skulle hinna komma idag. Så ska kolla igen då...
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Thu 4 Jun 2020 17:06
    #15

    inget svar än. FAN!

  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Fri 5 Jun 2020 07:05
    #21
    -1

    Godmorgon allihopa! Idag kommer svaret. Lovar att uppdatera er mer eller mindre direkt. Säkert direkt, skönt o skriva av sig.


    Silverjenny skrev 2020-06-04 18:23:18 följande:

    Jag blir lite chockad över vilka paragrafryttare som gömmer sig här på Familjeliv! Brott mot hyreslagen och polisanmälan för förtal, är det verkligen ts prio att bekymra sig över om nu hennes kille varit otrogen? Hur gör ni själva, är ni rättshaverister som polisanmäler till höger och vänster så fort ni har chansen?

    Om min kille var otrogen skulle min tveksamhet om jag ska kasta ut honom eller ej inte avgöras av just den frågan, och min kille skulle nog inte ha mage att komma dragandes med hyreslagen om jag sparkade ut honom... och gjorde han det skulle jag göra något ännu mer olagligt det kan jag lova!


    Ailin skrev 2020-06-04 19:21:47 följande:

    Hoppas att det var negativt! Om det inte var det så har du all rätt att kicka ut honom genast! Tror knappast att han åberopar någon lagstiftning... han kan iaf sova borta i natt och flytta ut i helgen.

    Stå på dig!!


    Jag blev också förvånad... alltså fine, om det visar sig att han varit otrogen och uppenbarligen hållit det hemligt, är han svinig! Men man måste nästan ha en störning för att tycka sig ha rätt till uppsägningstid enligt normalt avtal hej o hå efter otrohet och lögner.... jag tror inte han skulle anse sig ha massa rättigheter alltså. Och det tycker inte heller jag att han skulle ha!
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Fri 5 Jun 2020 08:32
    #23
    Anonym (Blåmesen) skrev 2020-06-05 08:17:58 följande:

    Är väl smittskyddslagen för klamydia och anmälningsplikt?

    De får isåfall smittspåra genom sambon...


    Självklart! Men känslomässigt tänker du noll helt enkelt?

    Man undrar ju över vissa svar här om folk ens varit i närheten av att ha en relation eller varit kär i någon.
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Fri 5 Jun 2020 09:08
    #26
    -1
    Anonym (Brev fran smittstyrelsen) skrev 2020-06-05 08:51:04 följande:

    Om du blivit smittad och vet att han inte kommer att erkanna kan du dra en rovare och pasta att "du rakade oppna posten som visade sig vara ett brev fran smittstyrelsen till honom"... och se hans reaktion pa det.

    Svart att spontant fejka nar man blir overrumplad av en fraga man inte ar beredd pa och inte heller har ett standardsvar pa. Standardsvaret pa "Har du varit otrogen?" ar ju automatiskt "Nej", oavsett om de varit otrogna eller ej, men att snabbt ljuga ihop ett trovardigt svar pa varfor man fatt brev fran smittstyrelsen tar nog ett par sekunder extra och det ar under dessa sekunder du far chansen att avgora om du ska tro honom eller ej.

    Tank om det var gammal smitta som pa nagot satt inte syntes pa era gamla test och som nu blommat upp, och han ar oskyldig? (Vet inte om det ar mojligt, men for att forsoka hitta en forklaring). Men eftersom han smusslar med telefonen sa ar han nog inte sa oskyldig, sa nar du fatt hans reaktion pa "brevet fran smittstyrelsen" sa ska du GENAST (innan han hinner radera saker) be om att fa titta i hans telefon. DEN reaktionen du far av honom da avslojar allt.

    Och ar du smittad och han bonar och ber att ni ska "forsoka igen" sa var HARD och krav att han i vilket fall som helst (oavsett om det ar slut for alltid eller om ni ska "forsoka igen) MASTE flytta ut ogonblickligen!!!


    JA! Så kan jag ju göra!! Vet du vad som står i de breven? Har aldrig fått ett.. men jag har googlat och iallafall kommit fram till att när någon har fått klamydia behöver den uppge alla den legat med senaste året. (Inte 3 år då alltså, vilket är tiden vi varit tillsammans) och om det står något om det i brevet skulle det ju vara lysande.... typ -en person har uppgett att ni haft sexuellt umgänge senaste 12 månaderna och du är skyldig att testa dig-

    Eller något sånt, hade ju varit skitbra! Han har ju dock fått såna där förut så han vet väl vad som står, så jag kan inte ljuga ihop att det står något om det, om det inte gör det.

    Men oavsett vilket, så är ditt förslag skitbra och jag kommer försöka med det om det blir aktuellt. Typ

    - du har en chans att ha en ärlig konversation nu. Varför har du fått ett brev från smittskyddsinstitutet där det står att någon uppgett att den haft sex med dig under senaste 12 månaderna, och att du är skyldig att testa dig för klamydia?

    Sen ser jag vad han gör eller säger. Och jag sparar mitt lilla ess i rockärmen ett tag, att jag själv är smittad (om jag nu är det dvs)

    Vad gäller telefonen har han extrem dille i alla sammanhang att alltid organisera, rensa och strukturera i mappar och raderar ibland viktiga jobbmejl till och med för han har nån grej för att radera allt. Så där tror jag tyvärr inte jag får lycka.
  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Fri 5 Jun 2020 10:07
    #29

    Hallå allihopa!!! Svaret kommit och det visar sig att jag INTE har klamydia! Planerna förgäves och ångesten borta. Det är förhoppningsvis alltså bara en jävligt seg uvi!? Tack för era tips o råd, ingen mer spänning än såhär blev det att bjuda på

  • Anonym (TS) Trådstartaren
    Fri 5 Jun 2020 11:32
    #38

    Hahahaha ja, vet att ni ville va action! Jaja, spänning blev det i vart fall!

    Och ni som skriver att jag ska se över relationen ändå och så, alltså ja absolut visst är relationen inte 100% perfekt. Har jag misstänkt otrohet innan? Nej. Som ni har sett i min text. Finns det saker som kan bli bättre? Absolut. Finns det brister i alla relationer? Absolut. Hade jag planer på att lämna honom utan en otrohet? Icke!

    Här ska liggas! Och javisst är det för honom jobbigt att ha en partner som inte hundra procent litar på honom. Varit ängslig i två dagar. Men idag ska han få se på glada miner! Haha...

Svar på tråden Tror min sambo smittat mig med klamydia