• Anonym (nja)

    Är detta en sund man?

    Du skriver oerhört mycket om vad du tror att han tänker, vad han gör, att han ska bli sårad. Sluta nu genast! Du har barn att ansvara för, de är hundra gånger viktigare än detta! Vill du inleda nåt på riktigt och sen om ett år inse att det var helt fel, att han är märklig och att barnen inte mår bra av detta?

    Vad vill DU? Vilka känslor har DU? 

    Att han skickar foton stup i kvarten är bara det konstigt tycker jag. Visst gör folk så, men att han gör det så fort hon är där låter mer för mig som att han dels vill visa att han har ett umgänge, men också att du (kanske) inte ska kunna dig säker på honom för han känner minsann andra kvinnor också (även om det bara är en). Kanske också lite "ägande"-beteende, att han skickar så ofta till dig. Han försöker dra in dig i sitt liv genom att dela alla de här fotona. 

    Tror du inte också att han skulle säga att han mår så bra, till vilken kvinna han än träffade? Det är ju liksom lite så med förälskelse, det handlar inte så mycket om dig egentligen, utan mer själva situationen. Du låter farligt mycket som en person som alltid tar hand om alla andra före sig själv, don't do it!

    Att såra kan vara jobbigt men du kan ju inte vara konflikträdd bara för att du är rädd att såra en vuxen människa. 

  • Anonym (nja)

    Jag kan inte riktigt någonstans utläsa att du faktiskt är kär? Det här råkade bara hända, liksom? - för att HAN lagt an på dig? (så var det för mig i tonåren. Jag kunde bli ihop med killar bara för att DE sa att de gillade mig, jag sveptes med. Jag var nog ca 19 när jag insåg detta och förstå då insåg jag att det är ju JAG som ska styra över mitt liv. Någonstans längst därinne insåg jag att jag gjort detta för att vara snäll mot dem, vilket inte räcker som anledning att vara ihop med någon) 

    Förstår att det inte alltid är kul att känna sig ensam men det kanske ändå inte är skäl nog att ge sig in i detta när du inte ens uttrycker om du känner något för honom mer än att han är ett sällskap. 

  • Anonym (nja)
    Anonym (Ts) skrev 2020-06-06 12:52:27 följande:
    Nä såklart inte men mina barn börjar bli stora. Tonåringar
    Och? jag kan inte riktigt se kopplingen ändå, förklara gärna varför hans känslor är viktigare för att dina barn börjar bli stora? 
  • Anonym (nja)
    Anonym (Ts) skrev 2020-06-06 12:56:18 följande:
    Nä men jag måste bygga upp självkänslan. Se mitt eget värde. Jag ser ju att han har många likheter med mina barns pappa men det läskiga är att jag nästan börjat tveka på den erfarenheten nu när jag umgås med den här mannen. Som att jag förminskar det barnens pappa gjort nu när jag ser likheten
    Och det är väl exakt DETTA som borde göra att du ska fatta att du råkat i händerna på en till man som inte är helt som man "ska" i en relation? I stället för att lära dig av dina erfarenheter är du på väg att trilla i samma galna tunna en gång till. Förlåt, det kanske låter hårt, och denne man kanske är mycket bättre än ditt ex, men han verkar i af inte tillräckligt bra. 
  • Anonym (nja)
    Anonym (Ts) skrev 2020-06-06 17:21:57 följande:
    Jag vet att jag inte är en lätt person men jag tycker han är väldigt svår att kommunicera med. Han säger aldrig saker rakt ut utan kommunicerar genom att ge exempel men när jag sen konfronterar och undrar om det handlar om mig säger han alltid att det inte alls handlar om mig utan han pratar bara allmänt. Gör mig förbryllad. Lika väl om vi dagen innan sagt att jag kan komma till honom så hör han knappt av sig dagen efter och bjuder inte hem mig utan jag får fråga om han är hemma och sen är det luddigt tills jag frågar om jag kan komma eller om vi ska höras eller liknande. Jag vet inte om det är jag som är otydlig men är ofta det blir så. Han kan svara kort att han är hemma men aldrig att - vill du komma på mat, kom kl 19 mm som man brukar göra utan det känns som han backar då och väntar på mig. Om jag påpekar detta säger han att han anpassar sig efter mig. Säger ofta också när vi pratat länge och jag måste avsluta att han inte ska störa mer.
    Det här är ju för mig glasklara tecken på hur han vill att du ska vara osäker! Han vill att du ska visa hur mycket du längtar efter att få träffa honom, eller så är det något annat fel på honom som gör att han inte fattar att man brukar svara precis så som du säger. Du har rätt i detta allt och han gör fel, så att säga. I alla fall fel om han vill ha en fungerande relation. 
  • Anonym (nja)
    Anonym (Ts) skrev 2020-06-11 15:39:00 följande:

    Hej igen. Efter ett lite mindre tjafs frågade mannen vad jag kände men kunde inte själv uttrycka ngt. Tillslut svarade han att han känner mycket och att han önskade att jag visade mer. Eftersom jag tvekar så att gå in i ngt sa jag inte så mycket mer än att jag håller tillbaka pga olika saker. Jag vet inte om det är efter det men han är helt annorlunda nu. Svarar på sms många timmar senare, är gåtfull med vilka han umgås med och säger att jag tänker för mkt och överanalyserar saker. Föreslår träffar som inte blir av, kommer inte längre med förslag. När jag tar upp det säger han att det är min upplevelse och inte behöver vara sanning. Detta gör mig såklart förbryllad. Vet att jag borde släppa honom och nu visar han ju knappt ens omtanke längre. Någon som vet varför han plötsligt ändrat sig? Kan ju såklart handla om en annan kvinna men det gick snabbt isf


    Det där du skriver i mitten, att det är "din upplevelse" men behöver inte vara sanning är väl ett klassiskt exempel på när någon försöker skapa osäkerhet hos den andre. Han måste göra det medvetet. 
  • Anonym (nja)

    Kanske borde du läsa boken "Relationspsykopater" av Rusz.

    Titeln låter lite otäck men mycket av det du har skrivit i den här tråden kan man känna igen när man läser den boken. 

Svar på tråden Är detta en sund man?