• Nimzay

    Är detta en sund man?

    Nu har jag ju förstås bara läst tråden och har ju inte hela bilden av detta, men måste nog ändå säga, att genom att läsa din trådstart fick jag en hel del skeptiska känslor kring den här mannen. Tycker inte han låter som någon som är speciellt sund att ha i sin närhet, om man ska gå efter det du berättat här.

    Känns liksom rätt tydligt som en person med en hel del narcissist-/psykopatdrag när man läser tråden. Visst man ska inte slänga ur sig diagnoser hursomhelst genom att läsa beskrivningar av folk på internet etc, men helt ärligt så kan jag inte låta bli att känna att det verkligen tyder på att han har åtminstone en hel del såna drag, om man utgår från det du beskrivit av honom.

    Du däremot verkar snarare, om man utgår från det intryck du ger i tråden, vara en rätt känslig som väldigt empatisk och omtänksam person som gärna ställer upp för andra och som lätt riskerar att sätta andra framför dig själv. Dvs du låter just som den typen av ofta väldigt fina människor som lätt råkar ut för utnyttjande personer med narcissist- + psykopategenskaper, alltså du låter helt enkelt som den typen av människa som såna människor lätt letar upp och dras till för att manipulera, utnyttja etc eftersom att de vill kunna dra nytta av era fina sidor till egen vinning typ. Sensitiva, empatiska och omtänksamma människor riskerar dessutom att må extra dåligt, bli extra sårade ect, av narcissister och psykopaters gränslösa beteenden.

    Säger inte att det absolut måste vara exakt så med den här mannen, men en hel del av det du beskrivit här tyder på det, känner iaf jag. Så tycker du ska vara väldigt försiktig här.

    Tänker även att du nog bör försöka tänka på att inte skylla så mycket på dig själv typ, för saker behöver liksom inte främst bero på dig, alltså att du tolkar fel, tänker fel osv, utan negativa saker/saker som går fel etc kan även bero på andra. Men du verkar liksom på gott och ont ha en tendens att lägga skulden på dig själv (om man ska utgå från det intryck man får av att läsa i tråden då alltså), och just sådant kan människor som å sin sida är självcentrerade och samvetslösa snappa upp och utnyttja till egen fördel. Var rädd om dig, kram.

  • Nimzay
    Anonym (Ts) skrev 2020-06-06 16:01:40 följande:
    Nä du har rätt men är ju rädd att han gör så pga mig och att jag inte vill ha relation och kanske är dålig på att kommunicera.
    Men du får nog helt enkelt försöka börja tänka att typ allt som känns jobbigt inte nödvändigtvis behöver bero på dig eller på hur du är, utan det kan även bero på hur på andra - dvs på hur andra beter sig, på hur andra är osv, alltså exempelvis kan det som bli jobbigt bero på den här mannens knepiga sätt och beteende snarare än din förmåga att kommunicera. Vet att detta kan vara supersvårt, men du skulle nog verkligen behöva försöka börja tänka så här mer.
Svar på tråden Är detta en sund man?