• Thu 27 Aug 2020 19:22
    1964 visningar
    87 svar
    87
    1964

    BF februari 2021 (stannar på FL)

    Hej!

    Jag är 36 år och väntar mig att första barn. Är just nu 16+4 och beräknad till 6/2.

    Starten på min graviditet var minst sagt speciell!

    Min man och jag hade försökt bli gravida i nästan ett år så i maj bestämde vi oss för att göra en fertilitetsutredning. Sista undersökningen var 1/6 (direkt efter avslutad mens) där läkaren konstaterade att jag verkar ha blockerade äggledare och det troligtvis är därför jag inte blivit gravid. Vi bestämde oss direkt för IVF! Då det är lång väntetid genom landstinget så bestämde vi oss för att göra det privat. Första läkarbesöket för att planera IVF?en bokades in till 24/6.

    Någon vecka efter undersökningen på kliniken där vi gjorde utredningen började jag bli allt tröttare om dagarna. Jag var säker på att något var fel och var till och med och tog blodprover för att kolla mina järnvärden. Men allt såg bra ut.

    Min nästa mens var beräknad till 17/6 och då hade min bröst varit superömma i flera dagar! De kan ju vara lite spända innan mens men de var ovanligt ömma. 20/6 hade min mens fortfarande inte kommit och jag trodde seriöst att något var fel. Jag googlade till och med efter tecken på klimakteriet. Att plötsligt mensen uteblev var ju inte bra alls för mig som skulle genomgå en IVF. Samtidigt kollade jag närmare på symptom på graviditet och insåg att jag checkade all boxar. Jag sa till min man att hade jag inte vetat att jag inte kan bli gravid hade jag ju trott att jag var det! Då kom jag på att jag hade ett graviditetstest liggande. Och det visade PLUS!!! Whaaaat?!

    Total förvirring... Glad men extremt skeptisk.

    Dagen efter åkte jag och köpte två test till som också visade plus. Så det var bara att ringa och avboka IVF?en!

    Men det blir ännu konstigare... Vi bestämde oss för att göra ett vaginalt ultraljud i vecka 9+0 för att se om det verkligen fanns något där. Och ja visst, där fanns ett litet hjärta som slog! Dessutom fick jag veta att jag var minst två veckor längre än jag själv beräknat från senaste mens. Det betyder att jag redan var gravid vid tiden av fertilitetsutredningen. Mensen jag hade i slutet av maj var inte en riktig mens även om den yttrade sig precis som det.

    Jag erbjöds KUB genom min BMM eftersom jag är över 35 år. 95% säkerhet kändes dock inte tillräckligt för oss så vi valde att parallellt göra NIPT privat. Och tur var väl det för vid ultraljudet för KUB visade det sig att jag var några dagar för långt gången så KUB kunde inte göras. Vi fick iallafall svar från vårt NIPT att allt såg bra ut och det ska bli en pojke

    Och min beräknade förlossningsdag har flyttats från 24/2 (enligt vad jag trodde från min senaste mens) till 6/2. Om 2,5 vecka är det dags för rutinultraljud, får se vad de säger då!

  • Thu 27 Aug 2020 19:58
    #53
    glittersol skrev 2020-08-27 19:45:20 följande:

    Grattis grattis!

    Men för sent att göra kub, kan det ens bli det? :o

    Vi gjorde också nipt då vi inte trodde vi skulle få kub i dagens läge men det fick vi också. :)

    Är i vecka 17 (16+6)


    Tack!

    Ja, KUB kan bara göras till och med v. 13+6. Efter det växer den där spalten bort som de mäter, eller nåt sånt. Det visade sig att jag var i v. 14+4 och då fanns det inte längre något att mäta. NIPT kan däremot göras hur sent som helst tror jag.
  • Tue 8 Sep 2020 11:00
    #63

    Jag ska göra RUL imorgon, 18+3. Vi har redan vetat könet i några veckor eftersom vi gjorde NIPT. Det blir en pojke

    Har hittills enbart berättat för två gemensamma vänner till min man och mig. Och min makes föräldrar och hans syster. Jag har ingen familj att berätta för.

    Jag hittills dolt min bula på magen väl så ingen annan har sett att jag är gravid. Men det börjar nu bli svårt att dölja, så nu efter RUL tänkte jag att jag ska börja ha lite mer tajta kläder på mig så det faktiskt syns att det är en gravidmage och inte bara en tjockismage

    Igår var dessutom första gången jag inte kunde knäppa mina jeans utan att det gjorde ont på magen. Innan har jag bara behövt knäppa upp dem lite när jag suttit en längre stund. Så för tillfället blir det tights ett tag tills jag har lyckats hitta några vettiga gravidjeans.

  • Wed 9 Sep 2020 19:48
    #66
    Blåbär03 skrev 2020-09-09 14:47:54 följande:

    Hej jag tänkte att jag hoppar in här :)

    Mitt är beräknat till den 14 Februari,

    Vi har rutinultraljud på måndag o vi ska kolla könet :)

    Jag har ingen känsla alls av vad det in var för kön?, någon annan som också snart har rutin ultraljudet?

    Är det någon som känner till nub teorin?

    Grattis alla till era graviditeter:)


    Då är vi ganska nära varandra! Jag är beräknad till 6/2. Gjorde RUL idag och allt såg ut som det ska Att det blir en pojke fick vi veta redan för 4 veckor sedan genom NIPT men det syntes dessutom väldigt tydligt på dagens UL. Hoppas ditt RUL också går bra!
  • Mon 14 Sep 2020 22:41
    #77

    Nu ikväll känner jag rörelser i magen för första gången! Spännande Känns sådär som nervryckningar kan kännas men nere i magen. Är i v 19+1 idag. Någon mer som känner nåt?

Svar på tråden BF februari 2021 (stannar på FL)