• Wed 9 Sep 2020 20:06
    1988 visningar
    87 svar
    87
    1988

    BF februari 2021 (stannar på FL)

    Hej alla,

    Vad roligt att höra om alla graviditeter! Jag har BF den 16/2 och väntar på RUL nästa vecka. Ska bli så spännande och jag hoppas allt ser bra ut. Andra barnet och det skiljer sig avsevärt mellan graviditeterna. Med första mådde jag hur bra som helst, utan minsta lilla problem och hade knappt någon mage. Gick upp första kilot i v. 28 då. Men nu är det tvärtom, var illamående i början, fick mage ganska tidigt, ont i ryggen och hade stora blödningar i närmare 2 månader. Är det någon annan som upplevt skillnader i graviditeter? Har mer eller mindre varit orolig hela tiden. Kan även ha påverkats av att det tog oerhört lång tid att bli gravid (genom IVF) och det var vårt absolut sista försök och med en rädsla för missfall.

  • Wed 9 Sep 2020 21:52
    #70
    gulledig skrev 2020-09-09 21:28:49 följande:

    Grattis till graviditeten! Känns som alla har RUL nu och jag om en månad, haha.

    Vad olika graviditeterna kan skilja åt, men man säger att med nr 2 kommer magen snabbare! Något som faktiskt inte stämt för mig, kan dölja den väldigt enkelt fortfarande.

    Mår du bättre nu några månader in i graviditeten?


    Jag höll på att skriva att tiden går fort och det snart är dags för dig, men det gör ju inte det. Fy vad tiden går långsamt. Det är nog pga allt hemarbete. :)

    Vad skönt för dig. Önskar verkligen det var så för mig med. Jag funderade själv på att det kan ha med moderkakans placering. Första gången låg den fram och nu bak, Vet du hur din ligger?

    Annars så ska jag inte klaga. Nu när blödningarna slutat så känns det bättre. Är dock lite orolig inför RUL då vi enbart gjorde KUB och inte NIPT. Ångrar mig lite nu. Hur gjorde ni?
  • Thu 10 Sep 2020 06:16
    #72
    gulledig skrev 2020-09-09 23:31:24 följande:

    Haha den kryper verkligen fram!

    Så kan det absolut vara! Var i bakvägg förra gången och den här gången vet jag faktiskt inte.

    Vad skönt att du mår bättre i alla fall. Jag gjorde också bara KUB, hade sån liten sannolikhet den här gången jämfört med förra så skippade NIPT. Eller skippade förra gången också men övervägde det då.

    Om KUB såg bra ut brukar det oftast inte vara något att oroa sig över men jag vet haha, man oroar sig såklart ändå och för allt.


    Så det kanske ligger nått i vilken placering moderkakan har...spännande.

    Vilken sannolik hade ni på KUB? Med min första så fick vi 1/20000 (trots min ålder på 37) och nu fick vi 1/3000 på en och resten 1/6000 nu. Var så stor skillnad mot förra så därför jag egentligen ville göra NIPT. Men, men. Finns ju nackdelar med NIPT också (om man får falskt positivt).
  • Tue 15 Sep 2020 18:07
    #78

    Idag var det äntligen dags för RUL och allt såg bra ut. Så himla skönt. Och det var tydligen en liten tjej. :)

    Favolosa: Japp, har känt barnet sedan någon vecka tillbaka, mycket tidigare nu än med vårt första. Så härligt! :)

Svar på tråden BF februari 2021 (stannar på FL)