Inlägg från: LillaFågelSvart |Visa alla inlägg
  • LillaFågelSvart

    BF februari 2021 (stannar på FL)

    Är det fortfarande liv i den här tråden? :)

    Jag har BF 20 Feb (är i v14+4 idag) och pratar gärna med andra som är ungefär lika långt gångna. 

    Kort om mig: Första barnet, försökt bli gravida i 3 år. Påbörjade IVF för 1,5 år sedan, under tiden har vi fått 2 missfall men nu på 5e IVF-försöket verkar det äntligen ha gått vägen :)

    Har mått ganska bra so far, illamående och svårt med maten mellan v9-13 ungefär samt extremt trött. Gjort KUB i v13 som visade en pigg bebis och fick lägsta möjliga sannolikhet på kromosomavvikelser. Så glädjande!

    Dock kan jag inte sluta oroa mig över missfall... Idag vaknade jag och kände mig inte ALLS gravid. Ingen 'träningsvärk' på sidorna av magen/ljumskarna längre, och tycker brösten känns mindre svullna. Min mage började synas redan i v13 och den putar fortfarande, men det behöver ju inte betyda något. 

    Är det någon annan som känner sig helt ogravid just nu?

  • LillaFågelSvart
    lillalillas skrev 2020-08-26 14:32:28 följande:

    Så tacksam att du skrev detta haha. Jag är gravid i v 15+4 och känner mig noll gravid efter att tidigare ha mått så dåligt. Mitt illamående, värken i magen och ont i brösten försvann för en vecka sedan precis som för dig. Jag har också gjort IVF och är gravid med första barnet. Det är nog ingen fara för nån av oss. :) När har du RUL?


    Skönt att det inte bara är jag som nojar mig! Jag försöker intala mig själv att det inte är någon fara men har SÅ svårt att släppa taget och bara njuta.

    RUL är långt iväg, 29 september. Suck! När har du?

    Är det din/er första IVF?
  • LillaFågelSvart
    Favolosa skrev 2020-08-27 19:22:07 följande:

    Hej!

    Jag är 36 år och väntar mig att första barn. Är just nu 16+4 och beräknad till 6/2.

    Starten på min graviditet var minst sagt speciell!

    Min man och jag hade försökt bli gravida i nästan ett år så i maj bestämde vi oss för att göra en fertilitetsutredning. Sista undersökningen var 1/6 (direkt efter avslutad mens) där läkaren konstaterade att jag verkar ha blockerade äggledare och det troligtvis är därför jag inte blivit gravid. Vi bestämde oss direkt för IVF! Då det är lång väntetid genom landstinget så bestämde vi oss för att göra det privat. Första läkarbesöket för att planera IVF?en bokades in till 24/6.

    Någon vecka efter undersökningen på kliniken där vi gjorde utredningen började jag bli allt tröttare om dagarna. Jag var säker på att något var fel och var till och med och tog blodprover för att kolla mina järnvärden. Men allt såg bra ut.

    Min nästa mens var beräknad till 17/6 och då hade min bröst varit superömma i flera dagar! De kan ju vara lite spända innan mens men de var ovanligt ömma. 20/6 hade min mens fortfarande inte kommit och jag trodde seriöst att något var fel. Jag googlade till och med efter tecken på klimakteriet. Att plötsligt mensen uteblev var ju inte bra alls för mig som skulle genomgå en IVF. Samtidigt kollade jag närmare på symptom på graviditet och insåg att jag checkade all boxar. Jag sa till min man att hade jag inte vetat att jag inte kan bli gravid hade jag ju trott att jag var det! Då kom jag på att jag hade ett graviditetstest liggande. Och det visade PLUS!!! Whaaaat?!

    Total förvirring... Glad men extremt skeptisk.

    Dagen efter åkte jag och köpte två test till som också visade plus. Så det var bara att ringa och avboka IVF?en!

    Men det blir ännu konstigare... Vi bestämde oss för att göra ett vaginalt ultraljud i vecka 9+0 för att se om det verkligen fanns något där. Och ja visst, där fanns ett litet hjärta som slog! Dessutom fick jag veta att jag var minst två veckor längre än jag själv beräknat från senaste mens. Det betyder att jag redan var gravid vid tiden av fertilitetsutredningen. Mensen jag hade i slutet av maj var inte en riktig mens även om den yttrade sig precis som det.

    Jag erbjöds KUB genom min BMM eftersom jag är över 35 år. 95% säkerhet kändes dock inte tillräckligt för oss så vi valde att parallellt göra NIPT privat. Och tur var väl det för vid ultraljudet för KUB visade det sig att jag var några dagar för långt gången så KUB kunde inte göras. Vi fick iallafall svar från vårt NIPT att allt såg bra ut och det ska bli en pojke

    Och min beräknade förlossningsdag har flyttats från 24/2 (enligt vad jag trodde från min senaste mens) till 6/2. Om 2,5 vecka är det dags för rutinultraljud, får se vad de säger då!


    Jösses vilken start! Förstår att det måste varit en chock! Dock en positiv sådan :)
    Grattis till graviditeten!

    Då har du snart RUL ju. Har du börjat känna bebisen? Jag tycker mig känna liiite fladder emellanåt, men det som avslöjar det mest är att magen redan putar. Härligt tycker jag!
  • LillaFågelSvart
    glittersol skrev 2020-09-01 19:11:34 följande:

    Hur går det för alla? Har ni berättat för familj/jobb?

    Vi har berättat för familj men jag har inte sagt ngt på jobbet förutom min närmsta vän.

    Hoppas det går fort till rutin ultraljudet nu så man sen kan släppa magen fri ;)

    Mår illa på kvällarna, foglossning som spökar och vaknar 5 miljoner gånger på nätterna samt drömmer knasiga drömmar haha


    Vi har också berättat för familj & närmsta vännerna. Har även berättat för min chef, mest pga det praktiska men också för att hon vet hela vår historik med IVF och missfall. Hon hade redan börjat ana eftersom jag inte hade nämnt något på länge :) Men resten av teamet (och övriga arbetsplatsen) får allt vänta till efter RUL! 

    Haha jag jobbar tack och lov hemma så här hängs magen ut i tid och otid!

    Jag drömmer också helt sjuka drömmar just nu. Man blir nästan rädd för sig själv! I övrigt känner jag inte så mycket. Liiite 'traningsvärk' i sidorna på magen till och från men annars inget. Mår typ som vanligt. Men du är klart lite längre gången än vad jag är.

    Inge kul med foglossning :( är det under kontroll so far eller börjar det bli riktigt jobbigt? 
  • LillaFågelSvart
    gulledig skrev 2020-09-02 09:46:25 följande:

    Hej allesammans,

    Kul att det finns en grupp som ska stanna här!

    Är gravid i v 15+2, bf 22/2, med andra barnet, är 28 år och har en 1,5 årig dotter. Är rätt säker på att detta blir en lillasyster!

    Är nervös för helt plötsligt att ha två barn men det ska nog gå bra ..


    Grattis! Då ligger vi väldigt nära, är i 15 +4 :)

    Kan förstår nervositeten. Det är nog en sån sak som man bara får låta falla på plats när bebisen har kommit. Kommer säkert vara lite avundsjuka från storasyster till och från men sånt brukar ju lägga sig.

    Min syster har två barn som det är tätt emellan och hon var också orolig för hur hennes dotter skulle reagera när lillebror kom till världen. Men det gick hur bra som helst och de gör ALLT tillsammans nu, verkligen bästa vänner. Med lite syskonbråk på köpet såklart :)
  • LillaFågelSvart
    gulledig skrev 2020-09-02 17:05:26 följande:
    Tack snälla och grattis till dig med!

    Vad roligt! Extra kul att följas åt då :)

    Vad skönt att höra, försöker fokusera på att de kommer ha roligt med varandra i framtiden och att bebistiden går snabbt.

    Är det första för dig?
    Tack! Ja ska bli roligt att följas :)

    Det är första för oss. Känns både läskigt och förväntansfullt. De tre första månaderna vågade vi inte tro på det eftersom vi har fått flera missfall tidigare. Så är egentligen först nu vi har börjat landa i att det faktiskt kommer en bebis. Har liksom jagat det där plusset i 3 år och nu ba 'jaha, så det kommer en bebis? Som ska bo HÄR? MED OSS?!'. Haha, så konstigt.

    När har du fått tid för RUL?
  • LillaFågelSvart
    gulledig skrev 2020-09-04 07:58:49 följande:
    Ja men gud läste er historia! Vilken resa! Kommer kännas ännu mer overkligt när ni väl tar hem bebisen från BB, haha.

    5 oktober har jag tid, när har ni? har du någon känsla om kön? ska ni ta reda?
    Vi har den 29 sep. Är ju sååå långt iväg. Har svårt med min oro & ångest men tack och lov har jag en lyhörd barnmorska, så hon låter mig nu komma in 1 gång i veckan och lyssna på hjärtljuden :)

    Vi vill definitivt veta kön! Mest för att det ska bli verkligt att det är en liten person där inne. Har väl någon liten känsla av att det är en pojke... Ska ni ta reda på det? Har du någon känsla för vad det blir? Kanske lättare att jämföra när man har ett barn sen tidigare :)
  • LillaFågelSvart
    gulledig skrev 2020-09-08 13:17:03 följande:
    Men gud vad skönt med en barnmorska som lyssnar och verkligen förstår oron!

    Vad roligt! Mycket enklare att planera med namn och kläder osv när man vet vad som kommer.

    Är övertygad om att det är en flicka. Var dock övertygad om att det var en pojke förra gången och skrek ?VAA? på ultraljudet när hon berättade att det var en flicka, haha. Så

    min magkänsla är kanske inte riktigt att lita på.

    Har ni planerat namn och så?
    Ja hon är super! Var så orolig att man skulle få en BM som man inte klickar med, men är helnöjd med min.

    Haha så sjukt att man ändå kan få en så stark känsla för vad det är. Har du mått ungefär likadant som vid förra graviditeten? Finns ju mängder av 'sägner' om att man mår si om det är en flicka och så om det är en pojke. Likadant med magen; storleken och hur den växer. Min kompis sa att om hjärtljuden är snabbare än 140 så är det en tjej :P Vet inte om jag tror på nåt av det men ändå lite roligt att reflektera över :)

    Namn har vi inte kommit till än, tror vi börjar landa i allt mer efter RUL. Då är det även dags att börja köpa alla grejer man behöver. Har ni kommit långt i det 'praktiska'?
  • LillaFågelSvart
    Favolosa skrev 2020-09-08 11:00:15 följande:

    Jag ska göra RUL imorgon, 18+3. Vi har redan vetat könet i några veckor eftersom vi gjorde NIPT. Det blir en pojke

    Har hittills enbart berättat för två gemensamma vänner till min man och mig. Och min makes föräldrar och hans syster. Jag har ingen familj att berätta för.

    Jag hittills dolt min bula på magen väl så ingen annan har sett att jag är gravid. Men det börjar nu bli svårt att dölja, så nu efter RUL tänkte jag att jag ska börja ha lite mer tajta kläder på mig så det faktiskt syns att det är en gravidmage och inte bara en tjockismage

    Igår var dessutom första gången jag inte kunde knäppa mina jeans utan att det gjorde ont på magen. Innan har jag bara behövt knäppa upp dem lite när jag suttit en längre stund. Så för tillfället blir det tights ett tag tills jag har lyckats hitta några vettiga gravidjeans.


    Såg att det hade gått bra på RUL! Så härligt! Då är det bara att njuta fullt ut nu :)
    Har du berättat på ditt jobb än?

    Så härligt att äntligen kunna börja visa magen. Jag har inte heller köpt några gravidbyxor än men det börjar absolut bli dags. Jag jobbar dock hemifrån så det blir mest mjukisar och sköna yoga-tights :)
  • LillaFågelSvart
    Blåbär03 skrev 2020-09-09 14:47:54 följande:

    Hej jag tänkte att jag hoppar in här :)

    Mitt är beräknat till den 14 Februari,

    Vi har rutinultraljud på måndag o vi ska kolla könet :)

    Jag har ingen känsla alls av vad det in var för kön?, någon annan som också snart har rutin ultraljudet?

    Är det någon som känner till nub teorin?

    Grattis alla till era graviditeter:)


    Välkommen och grattis!
    Håller tummarna att allt går bra på RUL idag :)

    Vi har RUL den 29e, alltså om 2 veckor. Långt kvar! Vi ska också ta reda på könet :)
  • LillaFågelSvart
    gulledig skrev 2020-10-06 09:12:05 följande:

    Hej allesammans!

    Hur mår ni och era bebisar? :D

    Var på RUL igår och det visade en frisk liten tjej i magen! Har ni varit på erat än? Hur gick det?


    Så härligt att allt såg bra ut, grattis!

    Vi var på RUL förra veckan. Var så nervös innan att jag höll på att kräkas haha men kunde inte gått bättre. Frisk och pigg liten bebis. Tjej här också! Verkar bli många tjejer i februari :)

    Har knappt känt något alls och det visade sig ha en förklaring; har moderkakan i framvägg. Så nu går jag och längtar ihjäl mig efter att få känna de första tecknena från henne :) Annars mår jag ganska bra. Piggare och gladare än på länge. Misstänker dock att jag har foglossning på G, har börjat få ont i ryggen som liksom strålar ner över skinkorna och höfterna. Är som värst när jag har suttit en längre stund och sen ska röra på mig. Ska till sjukgymnast nästa vecka så får se vad de säger.

    Hur mår du? Känner du bebis än?

Svar på tråden BF februari 2021 (stannar på FL)