• Tue 9 Jun 2020 11:59
    1048 visningar
    3 svar
    3
    1048

    Risk listeria i öppnad sås

    Hej,

    Jag undrar om det är stor risk för listeria i en öppnad såsflaska av squeezy modell? Jag råkade äta från en som varit öppnad i ca 3 veckor (Blå Bands garlic and herbs). Utgångsdatum är först i mars -21 och det står inget på förpackningen om att den skall ätas inom ett visst antal dagar efter öppnandet.

  • Svar på tråden Risk listeria i öppnad sås
  • Thu 11 Jun 2020 06:08
    #1

    Oj, aldrig tänkt tanken på listeria i sånna såser. Det har jag ätit under båda mina graviditeter så länge de förvaras i ett kallt kylskåp.

  • Thu 11 Jun 2020 09:21
    #2

    Tror det ger mer skador av kemikalierna i den såsen. Innehåller ju knappast något ätbart som en bakterie skulle kunna vilja leva på ;)

  • Thu 11 Jun 2020 09:38
    #3

    Nej, man får inte listeria av sås.

    Riktlinjer för gravida finns tydligt beskrivet på livsmedelsverkets hemsida, det är bara att informera dig.

    Som föregående inlägg, nog själva innehållet i såsen som är mer skadligt...

Svar på tråden Risk listeria i öppnad sås