• Anonymsju

    Tre missfall på rad och "inga fel"

    Jag har haft 3 missfall och 1 utomkvedshavandeskap på raken. Vi fick göra en utredning och det hittades inga "fel" på oss heller. Jag fick akutoperera bort min ena äggledare. 4 månader senare blev jag gravid en femte gång. Började med progesteron direkt t.o.m v 12, och trombyl t.o.m v 37. I v 39 blev det akut kejsarsnitt och ut kom en frisk liten pojke som idag är 2,5 år. Det finns alltså hopp!!

    Jag vet hur man mår där du är. Mitt i sorgen, men ändå nånstans ändå lite hoppfull. Var envisa. Bestäm er för att det ska gå. Ta hjälp av privata kliniker om ni känner att ni inte får hjälp av vanliga. Kanske trombyl kan hjälpa er också?

  • Anonymsju
    Tessaloniki skrev 2020-06-10 00:07:55 följande:

    Hur fick ni igenom progesteron och trombyl trots att de inte hittade fel? Min klinik är privat och de gånger jag har pratat om progesteron tidigare så har de sagt att det bara används vid IVF, i princip. Progesteronkräm köpt från nätbutik provade jag senaste graviditeten men det gjorde ingen skillnad (fick ju ändå missfall).

    Trombyl har jag också läst om men tvivlar starkt på att de kommer skriva ut det, med tanke på att blodproverna för koagulans är i det normala spannet.... alla tips på vad man kan säga till läkaren mottages! Vilken klinik gick du på?


    Gick till en privat kvinnoklinik i Örebro, hon som ägde stället var även någon typ av chef på usö kvinnoklinik. Det var hon som fixade så vi fick göra utredningen. Jag tog själv upp trombyl med henne på ett utav alla besök där då jag hade läst jättemycket om det. Stod på mig och hon skrev ut det till oss. Hon tog själv upp progesteron och sa att jag skulle ta det också. Fick betala ca 900 kr varje besök (gick där på ultraljud under graviditeten med min son) men fick några besök gratis på slutet då hon hade följt våran resa. Hade läst att små blodproppar kan bildas i livmodern och orsaka missfall och därför kunde trombyl hjälpa.

    Att jag fick en fullgången graviditet efter att min äggledare opererats bort kan ju också vara en anledning. Fick höra att man kan ha sämre och bättre äggledare. Att ha en frisk äggledare istället för två halvbra, är bättre. Men det går jag ju ingen aning om vad som egentligen gjorde att det gick bra, det återstår att se när vi ska försöka på ett syskon.
  • Anonymsju
    Yona123 skrev 2020-06-10 08:54:51 följande:

    Hej!

    Det ser ut som att vi bor i samma stad, bor också i Örebro. Jag har även tittat upp en kvinnlig läkare som jag vill kontakta för utredning vars klinik ligger på Stortorget kanske det är samma som du var hos? 


    Ja precis, den ligger på stortorget. Tycker absolut du ska kontakta henne.
  • Anonymsju
    Yona123 skrev 2020-06-10 10:12:48 följande:

    Tack! Jag bokar tid hos henne nu på en gång då så får vi se hur det går. Hur länge gick du där från att du började få hjälp till att di blev gravid? Om man får fråga?


    Absolut du får fråga vad du vill, allt jag kan "hjälpa" med gör mig glad då jag vet hur det är.

    Om jag minns rätt så bokade jag tid hos henne efter mitt andra missfall. Jag var både hos henne och vanliga kvinnokliniken några vändor för att ta blodprov för att kolla om hcg stegrade och ultraljud. När jag fick utomkvedshavandeskap så hade jag en tid bokad på vanliga kvinnokliniken sedan innan för att undersöka så att allt från missfallet var ute, eftersom jag hade trott att jag fick ett fjärde missfall då. Då blev jag ju inlagd på usö för operation. Jawad bokade en tid ett tag efter på kvinnokliniken för att undersöka min kvarvarande äggledare, det såg bra ut och hon lovade att jag skulle ha ett barn innan jag fyllde 25 (vilket jag fick)

    Ett tag senare fick jag problem med smärta och blödningar, bokade en tid privat och då hade jag fått en cysta. Fick komma tillbaka senare för att se så den minskade, vilken den gjort. Då tog jag upp trombyl och hon skrev ut det och progesteron till mig att hämta ut till nästa graviditet. 4 månader efter utomkvedshavandeskap blev jag gravid med min son.
  • Anonymsju
    Yona123 skrev 2020-06-10 11:14:03 följande:

    Tack snälla för att du kan svara uppskattar det.  Vilken resa du har gjort men som slutade med att du fick ett barn, det ger en motivationen att inte ge upp och att ha hopp. Men började du med trombyl och progesteron direkt när du fick ett plus eller började du med de innan? Hur länge tog du de? Fick du några biverkningar av dessa mediciner samt hur tas de i tabletter eller sprutor?

    Supertack för dina svar det hjälper! =)


    Jag började med trombyl och progesteron så fort jag plussade. Progesteron (lutinus) tog jag t.o.m v. 13. Minskade dosen på slutet har jag för mig. Progesteron (lutinus) var en ganska stor tablett jag förde upp i slidan, en på morgonen och en på kvällen. Tabletten löstes upp under dagen och ut rann det massa klet, fick gå med binda konstant. Jag fick biverkningar utav progesteronet. Förstoppad. Svårt att veta vad som hade med graviditeten eller lutinuset att göra, men det är ju hormoner man tillsätter kroppen, så jag var väldigt svajjig i mitt humör (Kan ju bero på graviditeten eller att jag var konstant orolig för ännu ett missfall att göra också) mådde extremt illa (vilket ju också kan ha med graviditeten att göra, då jag mådde illa t.o.m v 22 typ.)

    Trombyl var en liten tablett jag tog 1 gång/dag fram till v. 37.

    Anledningen till att jag orkade kämpa var väl dels för att det är enda sättet för att få det man vill, men att läsa/höra om andra med flera missfall i bagaget hjälpte mig jättemycket. Jag hoppas min resa kan ge dig hopp! :)
  • Anonymsju
    Längtaneftervårtregnbågsbarn skrev 2020-06-12 10:01:27 följande:

    Hej!

    Vi har precis som ni också haft många missfall,

    3 missfall & nu under våren ett utomkvedshavandeskap där man tyvärr akut fick operera bort min ena äggledare.

    Missfall 1 Augusti 2019

    Missfall 2 oktober 2019

    Missfall 3 december/jan 2019/2020

    Utomkveds maj 2020

    Kan tipsa om ni vill ha progesteron och känner någon som är eller ska till Spanien så säljs det receptfritt på alla apotek. Min mamma har köpt och skickat till oss då vår läkare vägrar skriva ut detta här i Sverige.

    Har även fått trombyl utskrivet då utredningen på mig visade på apc-resistens, väldigt vanligt tydligen så har ni inte fått testa för det så tycker jag ni borde kräva det.

    Tråkigt att all sjukvård är så trög i Sverige och att det verkar göra stor skillnad vart man går.

    Tror det bästa man kan göra är att läsa på som fan och ha tusen frågor till sin läkare för det jag upplevt under alla våra missfall är tyvärr att frågar man inte får man ingen information.

    Inte en enda gång har en läkare "gett" oss någon extra info om vi intr själva varit pålästa och frågat.

    Önskar er alla lycka till och jag hoppas att vi alla får våra regnbågsbarn tillslut ?


    Hej, jag har skrivit längre upp.

    Vi har gått igenom exakt samma saker. 3 missfall sen ett utomkvedshavandeskap där jag också fick operera bort min ena äggledare. Håller med dig om att man själv behöver vara påläst innan och själv ta upp alternativ med läkare. Jag fick som jag skrivit ovan trombyl och lutinus utskrivet efter utomkvedshavandeskapet, vilket resulterade i en frisk liten pojke som idag är 2,5 år.
Svar på tråden Tre missfall på rad och "inga fel"