• Litorina

    Tankar kring att byta förskola

    Mina barn har verkligen haft glädje av att ha sina förskolekompisar i kvarteren runt omkring, ett par av dem bor i grannfastigheten och de leker på gården tillsammans. De träffas på lekplatsen, på ICA mm. Det skapar en mysig känsla. Och det är enkelt att ordna lek på eftermiddagar och helger. Kompisar från förskolan har också fortsatt vara kompisar i skolåldern även om de hamnat i olika klasser.

    Prata med fler föräldrar med barn på förskolan i fråga, är mitt råd. Är förskolan riktigt dålig är det inte värt det. Är den ok hade jag valt förskolan nära hemmet.

  • Litorina

    Vad gäller pedagogiken så fångas ju eleverna numera upp i förskoleklass, så risken är mindre att barn får en svårare skolstart pga brister i pedagogiken vad gäller skolämnena. Det vet jag annars kunde hända förr.

  • Litorina
    Anonymsju skrev 2020-06-10 11:21:17 följande:

    Jo har förstått att det funkar så på många ställen. Men de "finaste" skolorna är ju sällan de bästa heller för barnen. Skrämmande när folk sätter sina barn på kö redan på BB. (Menar inte att du gjort det, men tror det är vanligt just i sthlm.)

    Jag bor ju som sagt i en mindre stad, vilket gör att man har stor chans att hamna med samma personer även på högstadiet här.


    För barnens skull hoppas jag att det finns möjlighet att flytta runt barnen lite så att de inte går med samma grupp ända till nian. Min erfarenhet är att man bör göra om klasserna då och då. Mina barn kom i nya grupper när de började i förskoleklass, med några av sina förskolekompisar. De kompisar som kom i andra klasser finns ändå på samma skola och samma fritids. På små orter går ibland samma barn i samma grupp/klass från förskola och hela grundskolan (ibland delvis även gymnasiet) och jag vet folk som mått väldigt dåligt av det. Den som kommer utanför i en sån klass är körd.
Svar på tråden Tankar kring att byta förskola