Forum Anonyma diskussioner - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Din åsikt?

  Fre 12 jun 2020 15:54 Läst 0 gånger Totalt 50 svar
  Visar endast inlägg av Nimzay - Visa alla inlägg
 • Fre 12 jun 2020 15:54 #8

  Är väl klart att det är nåt naturligt...? Eller hur menar du, vad skulle det annars vara?

 • Fre 12 jun 2020 20:22 #19 +1
  Anonym (nope) skrev 2020-06-12 20:18:28 följande:
  En avvikande läggning som i fullständig skala skulle resultera i en självutrotning.
  Fast även om det är avvikande behöver det ju inte betyda att det inte är naturligt, eller va? Ifall en avvikelse råkar bli till i naturen av naturen är den ju just naturlig?
 • Fre 12 jun 2020 20:34 #21
  Anonym (nope) skrev 2020-06-12 20:30:45 följande:
  På ett sätt ja, beror ju på hur man definierar naturligt.
  Ja det är ju förstås sant, i och för sig.
 • Fre 12 jun 2020 20:40 #23
  Anonym skrev 2020-06-12 20:39:21 följande:

  Naturen snubblar ibland på sig själv, som med homosexualitet.
  Det är som det är och det måste vi acceptera.


 • Lör 13 jun 2020 13:02 #27 +1
  Anonym skrev 2020-06-13 10:14:30 följande:
  Varför det, det jag skrev är ju fullt logiskt.
  För att vissa inte vill kännas vid att det är fullt logiskt helt enkelt.
 • Lör 13 jun 2020 13:45 #29
  Anonym (50-talet ringde...) skrev 2020-06-13 13:36:48 följande:
  Det gällde kvinnor och kvinnor också. Herregud läs en historiebok lilla du.
  Fast person sa väl aldrig något annat eller va? Halmgubbe deluxe...?
 • Lör 13 jun 2020 13:51 #31 +1
  Anonym (skillnad) skrev 2020-06-13 13:46:07 följande:

  Homosexualitet är en "störning" av hur det ska vara, så som sjukdomar kan vara. Störningen kan bero på olika saker. En störning eller sjukdom gör en givetvis inte till en sämre människa och är inget man rår över(dock kan ma rå över sina handlingar, men det är en annan sak), men den bör inte hyllas som "friskhet".

  Homofobi finns för övrigt också i djurvärlden och allt vi människor tolkar som homosexualitet hos djur är det inte.


  Helt sant typ, är väl en slags störning som råkat bli till av naturen helt enkelt. Dvs fullt naturligt, men samtidigt dock en störning. Tänker jag mig i alla fall. 
 • Lör 13 jun 2020 17:38 #38 +1
  Padirac skrev 2020-06-13 15:05:32 följande:
  Nimzay skrev 2020-06-13 13:51:52 följande:
  Helt sant typ, är väl en slags störning som råkat bli till av naturen helt enkelt. Dvs fullt naturligt, men samtidigt dock en störning. Tänker jag mig i alla fall. 
  Det är inte sant - tvärtom redovisar ni en medeltida syn på sexualitet.

  homo, bi och heteroexualitet finns hos 100-tals djurarter och liksom människan -  som är ett socialt djur - förekommer sex mellan alla möjliga och omöjliga individer av alla möjliga varierade skäl. Sex är inte enbart en reproduktiv handling, utan har fler funktioner.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Homosexualitet_hos_djur

  "Enligt Bagemihl, har djuren sex med mycket större sexuell mångfald - inklusive homosexuella, bisexuella och icke-reproduktiva sexuella handlingar - än forskarvärlden och samhället i stort tidigare har varit villiga att acceptera.[5] Aktuell forskning visar att olika former av samkönade sexuella handlingar återfinns i hela djurriket.[6] En ny översyn under 2009 av befintlig forskning visade att samkönat sexuellt beteende är ett nästan universellt fenomen i djurriket, vanligt hos alla arter.[7]"

  https://natgeo.se/djur/apor/bonobon-loser-konflikter-med-sex

  "Bonobon använder sex för att lösa konflikter. Aktiviteterna omfattar allt från kyssar till smekningar av könsorgan, penisfäktning, hanar som bestiger hanar, och honor som gnider sina uppsvällda könsorgan mot varandra i ett anfall av upphetsad systerkärlek."

  ""Schimpansen löser konflikter om sex med hjälp av makt; bonobon löser konflikter om makt med hjälp av sex", säger biologen Frans de Waal."

    

  Fast att vissa djurarter använder sex till att lösa konflikter och dylikt behöver ju inte automatiskt motsäga att det skulle vara en störning hos människan.

  Och ännu mindre behöver det faktum att ett fenomen kan vara till nytta automatiskt utesluta att det egentligen är en störning som råkat komma till i naturen av misstag från början. Störningar/avvikande egenskaper och drag som kommit till av misstag genom att naturen råkat snubbla på sig själv behöver inte vara enbart negativa, utan kan ju ändå så småningom visa sig ha viss nytta liksom, naturen är ju liksom säkert så pass fiffig och flexibelt kreativ att den kan kämpa på för att ta sig vidare i sina processer och dra nytta av det som från början gick fel.

  Samtidigt som jag även tänker lite vissa sexuella intressen ju kan ha kommit till i naturen för att ge en annan funktion än just förökningsmöjligheter från början, och gjort/och förfarande gör nytta på detta sätt hos vissa andra arter och individer än exempelvis människor. Trots att detta sen samtidigt med tiden råkat mynna ut till en slags störning/biologisk återvändsgränd/avvikande drag hos vissa andra arter som exempelvis människor. Alltså sex kan säkert absolut ha vissa andra funktioner än just förökning, medan homosexualitet och liknande ändå SAMTIDIGT kan betraktas som en slags störning/snedsteg av naturen, eller i alla fall ett avvikande drag i stil en slags urtida rest av naturen utan nåt särskilt syfte idag, hos dagens människor. Men jag vet inte riktigt, men detta är i alla fall hursomhelst några förslag som jag tänker mig kan vara förklaringar till hur det hela gått till och sen utvecklat sig. Är antagligen rätt komplicerat det här, och helt klart rätt fascinerande det här med naturens alla fenomen.
 • Sön 14 jun 2020 17:37 #42
  Padirac skrev 2020-06-13 18:30:56 följande:
  Jag menar att de biologiska processerna inte har något särskilt syfte. Inte heller något mål. Det enda de har är resultat. Dessa resultat gynnar eller missgynnar en biologisk process. Kallas evolution om jag minns rätt.

  Finns det störningar - javisst finns det störningar - men är homo och bisexualitet resultatet av en störning?

   Vad är en störning?  Vad ger upphov till en störning? Var är en variation? Vad ger upphov till en variation?

  Var går gränsen mellan en störning och en variation?
  Alltså det är som jag sa väldigt komplicerat, och till viss del även svårt att svara hundra på. Ibland kan gränsen mellan en störning och en variation vara hårfin helt enkelt tänker jag. 

  Tänker för min del lite att lite olika orsaker i naturens utveckling kan ge upphov till en variation, till exempel såväl ett misstag/fel som en slags strävan mot en slags annorlunda omväxling som kan nyttig variation. Men sånt är svårt att svara till hundra procent på.

  Samt tänker även lite att man nog får avgöra själv hur man tycker känns rimligast att definiera homosexualitet och andra avvikande sexuella läggningar, dvs bedöma själv om man vill kalla det för störningar/avvikelser/variationer eller vad man nu tycker känns rätt. Behöver liksom inte vara något av det som är till hundra procent rätt eller fel, tänker jag för min del.

  Det viktigaste är väl hursomhelst egentligen att man duger och är fin som man är, oavsett om man råkar vara homo, hetero, bi etc.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll