• Grilimy

    Testdag 27/6 2020

    Jag har testdag 28/6 men i morse kom det blod och har fortsatt vara brunt på bindan hela dagen. :( haft den misstanken från lördag kväll då mensvärk kom och inga som helst symptom. Fick två embryon femdagars insatta den 15e. Så sjukt ledsen och uppgiven. :( Försöker skaffa ett litet hopp genom att tänka att det kanske bara är en som blöder ut och en överlever. Men vet att jag griper efter halmstrån. Mensvärk och blod talar sitt eget språk. Vårt första och enda ivf, är 43 år så blir inget mer. :(

  • Grilimy
    Anonym (Längtan) skrev 2020-06-23 13:36:45 följande:

    Ge inte upp än behöver inte betyda stt det är kört ännu. Håller tummarna hårt att det bara spökar lite.

    När ska du egentligen ha mens i vanliga fall, vi hade insättning 16:de och 29 juni har vi testdag men jag förväntar inte mensen föränn tidigast 28-29


    Jag vet inte hur man ska räkna med mens vid ivf. 14 dagar efter äggplock blir i morgon. 28 dagar efter senaste mens blir på fredag. Men som sagt inga symptom, tomma slappa bröst, mensvärk och blöder. Så det känns kört. Jag vill bara gråta, skrika, slå på saker och få ur mig sorg och besvikelse. Vi fick även MA den 25 April. :(
  • Grilimy
    Anonym (Längtan) skrev 2020-06-23 14:16:35 följande:

    Så ledsen jag blir :( va stark nu. Ni hade inget kvar i frysen eller detta är definitivt sista gången?

    Skickar massa styrke kramar till dig <3


    Tack.. vi har ett i frysen, få se om det känns som någon idé i höst att pröva en sista gång. Måste skrapa ihop pengarna med..
  • Grilimy
    Jagerika skrev 2020-06-23 22:14:56 följande:

    Usch fy vad ledsen jag blir! :( skickar världens största kram <3


    Tack.. tung dag. :(
  • Grilimy

    Har fortfarande inte kommit rinnande blod, bara lite brunt på pappret nu på morgonen med, men antar det sätter i gång under närmaste dagarna, igår blev det mer rött på pappret än brunt på em. Önskar bara jag kände nåt ynkligt litet i brösten så jag kunde få ett svagt hopp om att en fortfarande lever! Men känner absolut inget alls, till och med mensvärken är borta. Har bara en sjuk hslsbränna så jag inte kan sova, försökte precis peta i mig lite yoghurt för lindring, jäklar vad ont halsbränna kan göra.

  • Grilimy
    Jagerika skrev 2020-06-24 10:15:09 följande:

    Hur ser testet ut då? Är du säker på att det är kört? <3


    Jag har inte gjort någon mer test. Rd9 idag. Gjorde negativt kl 02 på natten mellan rd7-8 men hade druckit massor och kissat inom en timme innan så visst kan det ha visat fel. Men det är ju det där med att jag inte känner något alls i brösten... Inget mer blod idag än i alla fall. Tänkte testa på fredag kanske. Har testdsg på söndag.
  • Grilimy
    Jagerika skrev 2020-06-24 12:39:15 följande:

    Ja ta test! Jag känner inte ett skvatt! Hade mensvärk dom första dagarna men nu ingenting. Och jag är gravid! Är på RD10 idag och får super starka tester! Det kan ju vara så att du bara testade för tidigt? Och blöda kan man göra ändå <3


    Känner du inget i brösten heller? Mina är verkligen helt opåverkade. :-/ Det enda jag har är vidrig halsbränna. Ska köpa en test idag få se om jag kan hålla mig till fredag. Kanske är för tidigt i morgon med. Har ägglossningstest hemma, hört att det kan ge utslag på graviditet, kanske ska ta ett sånt så länge. :)
  • Grilimy

    Ägglossningstest var positivt. Men det kanske ger utslag pga lutinus eller annat. Men gav litet hopp ändå eftersom jag läst det ger utslag på graviditet. Ägglossning bör jag ju inte kunna ha nu i alla fall två veckor efter äggplock.

  • Grilimy
    Jagerika skrev 2020-06-24 15:21:41 följande:

    Du är säkert gravid! Mitt blev super positivt och jag är i v 4+0 idag <3


    Åh! Hoppas! Tack!!! Bad sambon köpa graviditetstest på vägen hem från jobbet så kollar jag i morgon. :) Fick ett litet hopp nu. Men var lite ljusrött blod på trosskyddet igen nyss, det känns mindre bra.. men hoppas det bara är ena embryot som blöder ut. Ivf kliniken sa att det inte funkar så att man blöder ut en och en stannar, men har läst många andra såna historier där deras läkare sagt det varit så när de blött och sen haft ena kvar så hoppas ändå.
  • Grilimy
    Grilimy skrev 2020-06-24 15:30:34 följande:

    Åh! Hoppas! Tack!!! Bad sambon köpa graviditetstest på vägen hem från jobbet så kollar jag i morgon. :) Fick ett litet hopp nu. Men var lite ljusrött blod på trosskyddet igen nyss, det känns mindre bra.. men hoppas det bara är ena embryot som blöder ut. Ivf kliniken sa att det inte funkar så att man blöder ut en och en stannar, men har läst många andra såna historier där deras läkare sagt det varit så när de blött och sen haft ena kvar så hoppas ändå.


    Eller kan jag kolla redan idag? Behöver det vara morgonurin rd9? Nu blev jag otålig haha :)
  • Grilimy

    Tog en gravtest nu, höll mig i två timmar från att kissa men den är helt negativ, inte ett endaste svagt streck ens. :( så jobbigt, hann börja hoppas igen. För visst borde det synas något rd9 med en femdagars!!? Usch så ledsen, orkar inte den här bergodalbanan. Men varför gav ältesten positivt? :(

  • Grilimy
    Anonym (Längtan) skrev 2020-06-24 21:30:11 följande:

    Hej!

    Ge inte upp hoppet, du kanske ska avvakta en-två dagar och testa med morgon urin. Håller tummarna för dig


    Ja, tänkte testa fredag igen men nu fick jag mer mensvärk och så var det slemmiga bruna strängar på pappret... känns inte hoppfullt alls. :( men fortfarande förvirrad över positivt äl test.
  • Grilimy
    Anonym (Längtan) skrev 2020-06-25 00:40:36 följande:

    I mina papper står det att man ska testa testdagen även om man börjar blöda för man kan va gravid fast man blöder. Vi får hoppas att det bara spökar lite jag håller tummarna hårt.

    Vi får hoppas att äl testet stämde iaf


    Tack.. Tyvärr kört nu, mer blod idag och ny äl test som visar mycket svagare idag. Jag antar det tyder på att något varit men ej är kvar.
  • Grilimy
    Anonym (Längtan) skrev 2020-06-25 14:46:14 följande:

    Jag vill fortfarande hoppas att det inte är kört ännu. Har du ringt kliniken vad säger dom?


    Har tagit ett tredje äl test. Ännu svagare. Blöder som vanlig mens nu. Har dessutom blivit överstimulerad sen igår så det har jag pratat med dem om idag. Det enda bra med det är att det tydligen blir av att äggen fäst. Dock stötte mitt immunförsvar bort dem som vanligt. Trots kortison denna gång. Hoppar över lutinus nu, känns meningslöst eftersom testerna blivit svagare, knappt synbart nyss. Men tack för allt peppande. Enda hoppet är om de erbjuder mig rätt behandling (som jag fått veta de har men ej erbjöd mig trots de visste mitt immunproblen) i augusti med vårt frysta och att det klarar upptining. Just nu är jag så knäckt. Sista chansen i augusti sen är vi för gamla och har inte råd med en till behandling heller, räcker med att fått en skuld på 33000 nu utan bebis. :( Så sjukt ledsen.
  • Grilimy
    Marmeladboll skrev 2020-06-25 20:38:41 följande:

    Hej Grilimy!

    Blir så ledsen av ditt inlägg. Så tråkigt att höra ????. Så ledsen för din skull och beklagar verkligen.

    Om det är kört denna gång så hoppas jag att det lyckas i Augusti. När är din testdag? Klinikerna brukar inte rekommendera att sluta med lutinus innan testdag? Vet att det känns hopplöst om du blöder och har svagare tester. Men om du väntar så håller du i tull sista halmstråt.

    Du skrev att du skulle få hjälp med medicin mot immunförsvaret nästa gång. Vad är planen då för augusti. Vilken medicin ska du ta? Det är enda progressivt tycker de flesta kliniker är mkt sparsamma med både medicin, tester och utredningar.

    Stor kram till dig! ?????


    Tack. Jag bad om hjälp för mitt immunförsvar redan denna gång och fick tvärnej. Dock hjälpte min allergiläkare mig med kortison då han vet om mitt problem. Varje gång jag blir gravid så får jag en extrem frossa när det har fäst, jag skakar klär på mig tjocka kläder som värsta influensan, då vet jag det fäst och stöts bort sen kommer blod. Lika denna gång, tredje dagen efter insättning så kom frossan, då visste jag det fäst och även att min kropp kämpade för att stöta bort. Och så blev det även nu.

    Fick veta nu efteråt från en sköterska att det finns en behandling mot detta problem. Men det sa läkaren inget om och hon vägrade ens ge mig kortison, de undanhöll mig en behandling som kanske var avgörande. Tvivlar starkt på att de hjälper mig i Augusti heller. Läkaren verkar helt ovillig att hjälpa till, hon blev tydligen även irriterad på min allergiläkare när han försökte förklara mitt immunförsvar för henne och mitt behov av hjälp. Gör de inte detta i aug så finns ingen mening att återföra det frysta tyvärr. :(

    Angående lutinus så har rätt starkt plus gått till nästan obefintligt så det är ju omöjligt att fortfarande vara gravid då. Även om det är med ägglossningstest. Det ger ju samma utslag. :(

    Kram
  • Grilimy
    MissKS skrev 2020-06-25 22:28:11 följande:

    Det enda ställe i Sverige som är villiga att skriva ut innohep, prednisolon och ge intralipiddropp är Livio i Falun! Jag reser från Skåne dit. De räddade min femte graviditet efter fyra missfall och nu är jag gravid på första försöket med syskon, samma behandling. Mitt immunförsvar verkar inte samarbeta med foster.


    Det är där jag går och tyvärr var det absolut nej på hjälp där. :( Men hoppas verkligen de ändrar sig tills augusti. Dock har vi bara ett fryst så är jätterädd det inte klarar upptining då vi inte har råd att göra en ny ivf. :(
  • Grilimy
    Grilimy skrev 2020-06-25 23:03:06 följande:

    Det är där jag går och tyvärr var det absolut nej på hjälp där. :( Men hoppas verkligen de ändrar sig tills augusti. Dock har vi bara ett fryst så är jätterädd det inte klarar upptining då vi inte har råd att göra en ny ivf. :(


    Predniloson var det jag fick av min allergiläkare. Men det var tydligen inte tillräckligt för att behålla bebis. Kanske var dosen för svag, 10 mg, tog en morgon o kväll.
  • Grilimy
    Jagerika skrev 2020-06-26 09:48:04 följande:

    Officiell test dag idag <3


    Stort grattis och lycka till! Kram
  • Grilimy
    MissKS skrev 2020-06-26 20:30:25 följande:

    Men intralipid måste de väl erbjuda dig? Det är ju inte gratis men väl värt det. Jag är beredd att skicka min burk med prednisolon till dig om det hjälper!


    De vägrade ens ge mig kortison, :( det gjorde min allergiläkare då istället. Tyvärr räckte det inte. Vet dock inte vilken dos jag borde tagit, hur mycket tog du? Jag började 3 dagar före insättning med 2 tabletter 10 mg/dag. Men jag har ett helt sjukt immunförsvar, inte bara embryon det attackerar.. :-/ Jag hade behövt en full behandling. Så ledsen att de inte hjälpte mig att få behålla dessa två :(
  • Grilimy
    MissKS skrev 2020-06-27 09:47:42 följande:

    Hur många missfall har du haft?


    Jag har förlorat 4 bebisar pga mitt immunförsvar som stöter bort. Jag har kontaktat dem idag och bett om rätt behandling i augusti om vi sätter tbx det frysta. Jag fick telefontid i Aug så vet inget mer innan dess. Lång ovisshet om det är över för oss eller ej. För utan rätt behandling så är det ingen idé att ens försöka mer. :(
Svar på tråden Testdag 27/6 2020