Inlägg från: Shoegal81 |Visa alla inlägg
  • Shoegal81

    Vad är det för fel på Alexander Bard

    Vanillaextract skrev 2020-06-16 20:39:03 följande:

    Ja det är riktigt sjukt. Ännu sjukare att folk sitter och försvarar honom och helt spolar över vad han faktiskt sa och bara hävdar att ha sa åt folk att ta sig i kragen och göra rätt för sig. 

    Han pratade om hur svarta liv inte spelar roll och om de vill spela roll måste de sluta vara alla stereotypiska rasistiska fördomar som vita(och speciellt han) har om svarta. Han skrev i princip att svarta går på bidrag, inte jobbar, inte pluggar hårt, ljuger, är brottslingar och bara spelar offer. Han skrev att svarta borde sluta bete sig och vara så om de vill att deras liv ska vara värda lika mycket som vitas(vilket sloganen Black Lives Matter handlar om som han inte tål). Det är vad han skrev. 

    Jag håller inte med dig heller med ditt SD hat då jag röstat både på SD och Moderaterna men människorna i tråden som sitter helt blinda för denna extremt uppenbara rasism av Bard är mycket farligare. 

    Samma sak med att folk försvarar att han kallat en kvinna, och sin egna jäkla kollega, för hora. Förstår folk inte hur allvarligt det är att kalla en kvinna för hora? Hur mycket kvinnoförtryck och kvinnohat som ligger under det ordet? Det spelar ingen roll att han sa att han också brukade vara en hora som gjorde allt för pengar. Det är för det första en helt annan grej med självförnedrande humor och att förolämpa någon annan så där. För det andra är han en man och ordet hora är bara en meningslös historielös "rolig" förolämpning för honom. Det är något väldigt annat när det används som en förolämpning mot en kvinna. För det tredje är det en vidrig kommentar även bortsett från ordet hora, att prata så nedsättande om en människa som inte gjort dig något är så jäkla äckligt beteende. 

    Jag känner mig så besviken på många svenskar när jag ser hur de sätter skygglapparna på och förminskar och försvarar detta beteende. 


    Exakt så, tack. Jag är fortfarande i chock efter uttalandet och i någon sorts ilsken fas. Kan inte sätta ord på min ilska utan att gå till attack, han lyckades väl med vad han ville åstadkomma. Din summering är spot on, och jag delar din besvikelse efter att ha läst tråden.
  • Shoegal81
    StevenDiese skrev 2020-06-17 16:45:39 följande:
    Som jag skrivit flera ggr så var det puckat gjort att skriva ?Whore?.

    Märkligt att ni går på mig för att jag försöker tolka vad han menar. Ni är precis likadana som Bard, flyger på folk så fort ni ser en öppning.

    Försök läsa utan kränktglasögonen! Världen blir en så mycket bättre plats!
    Han skrev inte på engelska, så här skrev han:

    ?När det gäller bitchfighten mellan Bard och Bianca: Kom igen nu! Bianca är en uppenbar hora, allt hon någonsin gjort har varit för pengar. Det är helt okej för farbror Alex eftersom han gjort en hel del horande själv när han var ung och behövde pengar?.
  • Shoegal81
    StevenDiese skrev 2020-06-17 17:34:24 följande:
    Jag har bara sett denna:



    Så antingen har du endast kollat tidningarnas översättningar eller så har han postat 2 olika.
    Ah, OK, tack. Såg bara den i aftonbladet som var översatt. 
  • Shoegal81
    StevenDiese skrev 2020-06-17 16:45:39 följande:
    Som jag skrivit flera ggr så var det puckat gjort att skriva ?Whore?.

    Märkligt att ni går på mig för att jag försöker tolka vad han menar. Ni är precis likadana som Bard, flyger på folk så fort ni ser en öppning.

    Försök läsa utan kränktglasögonen! Världen blir en så mycket bättre plats!
    Hur menar du? Vad är det du försöker tolka? Det är väl jättetydlig vad han menar? 

    Och det här med att kalla folk lättkränkta hit och dit är ju bara en universell kod för "jag önskar att jag kunde vara homofob, rasist, sexistisk etc. utan att bli anklagad för att vara det".  
  • Shoegal81
    StevenDiese skrev 2020-06-18 19:53:58 följande:
    Ok. Tack för att du förklarar världen för mig.
    StevenDiese skrev 2020-06-18 18:11:32 följande:
    Ja jag känner inte så starkt för hans inlägg som andra. Kanske för att jag vet att han är känd för att vara dråplig rent retoriskt? Jag väntar mig väl nåt sånt från honom kanske. Det är ju ett effektivt sätt att skapa debatt faktiskt.

    Men du har rätt i att vi ser det olika. Som jag skrev till Vanilla: sanningen kanske ligger mellan våra ytterligheter. Läs gärna mitt förra inlägg, det kan likväl riktas även till dig.

    Ha en bra kväll!
    Nej. Sanningen ligger inte mellan två ytterligheter. Många i tråden har kommenterat att det är uppenbart kränkande att kalla någon för hora. Du säger att det inte är det av en anledning du inte har lyckats förklara. Det betyder inte att sanningen är att det är sådär 'mitt i mellan lagom kränkande'. Varför du inte tycker det är fel att kalla folk för hora får stå för dig - helt ensam. 
  • Shoegal81
    StevenDiese skrev 2020-06-18 20:30:28 följande:
    Jag har läst igenom mina inlägg och kan inte hitta när jag skriver det. Kan du berätta för mig vilket inlägg det är?
    Haha! Ok, vad bra! Då är vi överens om att Alexander Bard är djupt kränkande när han kallar sin kollega för hora. Vad är det du har satt dig emot hela tiden då?
  • Shoegal81
    StevenDiese skrev 2020-06-16 10:37:08 följande:
    Han jämförde Bianca med sig själv när han var unge då han också var en hora. Och med hora menade han att han vände kappan efter vinden för att tjäna pengar.

    Syftet är nog inte att förolämpa nån, vilket han heller inte gör om man läser noga. Men jag förstår att folk bli upprörda för han använder vissa triggande ord som retar upp folk, och det är väl syftet.
    OK, jag följde ditt råd. Här är ditt första inlägg som vi ALLA har länkat till flera gånger. NU - låt höra; tycker du fortfarande att hans syfte inte är att förolämpa någon genom att kalla denne för hora? Det räcker med borförklaringar nu, antingen tycker du det eller så gör du det inte. Det är ingen idé att fortsätta spela dum. 
  • Shoegal81
    StevenDiese skrev 2020-06-18 21:15:22 följande:

    Jag tror fortfarande inte att han menar det som en förolämpning. Men som JAG sagt innan så är det jävligt dumt av honom, eftersom det upplevs som kränkande.

    Att göra saker för att främja vår karriär gör vi väl alla? Bianca hade inget annat val än att ta avstånd från Bard för då hade det varit hon som stod i rampljuset på det dåliga sättet. Vilket Bard har respekt för iom att han säger ?which is ok?.

    Så slutsatsen, återigen, Bard uttrycker sig klumpigt och förolämpar Bianca, fast det är inte syftet!


    OK, du tycker inte det är en förolämpning att kalla någon för hora. De flesta människor förstår att det är en förolämpning. Du behöver inte svara på det här inlägget. Det är tydligt vad du är för människa.
  • Shoegal81
    Tow2Mater skrev 2020-06-19 03:35:43 följande:

    Nej, det behover det inte vara. På engelska är ju "whore" i betydelsen "money whore" ( = a person who sacrifices personal principles or uses someone or something in a base or unworthy manner, usually for money) nåt helt annat än vad betydelser av ordet "hora" har på svenska. "Pengahora" har jag aldrig hort talas om, eller?


    Ja, om man lägger till ordet money. Men varför skulle man ändra ordet för att försöka förminska innebörden av påhoppet? Verkar konstigt.
  • Shoegal81
    Tow2Mater skrev 2020-06-19 21:35:21 följande:
    Ordet "whore" enbart anvands av engelsktalande synonymt med just det, det framgar av sammanhanget.
    Nej det gör det inte. Jag bor i USA, frågade precis min man (Amerikan) om en kollega på hans jobb skulle kalla en kvinnlig kollega för "whore", skulle det uppfattas som att hon var pengatörstig eller skulle det vara en grov förolämpning. Hans svar var att om någon på hans jobb skulle kalla en kvinnlig kollega för "whore" skulle denne få sparken omedelbart, oavsett vad motiveringen var, det är ett fult ord som är i samma liga som cunt. (Han är civilingengör).

    Varför vill du försvara beteendet med näbbar och klor, det är för mig helt obegripligt. Varför inte bara, "ok, han kallade en kollega hora, och han gav ett grovt rasistiskt uttalande, jag tycker om honom ändå". Om du så gärna vill vara bundis med Alexander Bard får du nog köpa att han är en rasistisk, sexistisk liten skit. 
  • Shoegal81
    Tow2Mater skrev 2020-06-19 21:50:08 följande:
    Men nu kallade han inte henne bara for "whore", han sa det ju i en mening som automatiskt ger ett sammanhang.

    Kandisar forolampar varandra pa lopande band i pressen, det har de gjort i alla tider, och kommer att fortsatta gora. Ju fler kanaler de ges (twitter ar ju en av de senaste tillganglia kanalerna), ju mer kommer folk se av det.

    Ska du fa en an varre reaktion ska du kalla nan for  "caunt", "whore" ligger i la. Om det ar enbart det du vill kalla nan.
    Vad bra! Tack! Bara för att du, kloka internet främling, levererar din personliga tolkning av omvärlden med pondus som om det vore någon sorts universell sanning så ska jag börja kalla mina kollegor för horor och dela med mig med mina svarta vänner att de är bidragstagande negrer som borde skaffa sig ett jobb om de vill ha ett värde i samhället. Jag återkommer med hur det går! 
  • Shoegal81
    Tow2Mater skrev 2020-06-20 01:16:57 följande:

    Det kan du göra om du vill! Jag får skriva vad jag anser och det förstår jag inte varför du blir så irriterad över. Min sanning är inte mindre värd än din. Ibland tolkar vi saker olika, och har jag t ex en massa svarta bidragstagare i mitt närområde skulle den sanningen reta mig mycket mer än de vita bidragsutnyttjare i nån annans område vilka jag inte ser.


    Jag känner ingen svart bidragstagare, bara universitetsprofessorer, ingenjörer, IT-konsulter och ett fotbollsproffs. Alla dessa skulle må otroligt dåligt om jag visade dem Alexander Bards tweet. Som tur är vet ingen utanför Sveriges gränser vem han är.
  • Shoegal81

    Fast polisen som sköt Rayshard Brooks till döds i ryggen när han sprang iväg har ju blivit avsatt pga övervåld efter utredningar. Tow2Mater, jag får känslan av att du inte riktigt har varit utanför Sverige någon gång? Du framstår som väldigt ignorant, obildad och lite pinsam.

  • Shoegal81
    RodisDoris skrev 2022-02-08 15:34:27 följande:
    Förstår inte problemet? Bard står för sina åsikter, och han har i den där tweeten inte fel. Börja agera så att det blir en förändring. 

    Hudfärg är förövrigt lite konstigt, alla liv räknas väl, eller är mörkhyade mer värda än en asiat, eller kanske indian? Mer värd en vit? Vem värderar ned folk pga hudfärg? 

    Alla som inte förstår vad han menar är väldigt naiva. Alla har väl ett ansvar själva? Varför iträda offerkoftan? 
    Ok jag nappar även om det här är en gammal tråd och jag ryser över att bli påmind om äckel-pedofil-Bard.

    Jag bor i USA sen en tid tillbaka och inser att Svenskar generellt inte förstår historien om rasism i USA som är kopplad till slavhandel. Men om du inte spelar dum utan på riktigt är dum i huvudet så ska jag förklara problemet:

    1) ?If black lives want to matter? Vet inte riktigt hur mer jag kan förklara att det här är ett rasistiskt uttryck. Men såklart är alla liv lika mycket värda, i alla fall för oss som inte röstar på SD, att fråga ?if ? want to matter? är helt bisarrt. Och att lägga in ett folkslag med en viss hudfärg här är rasistiskt. Hur kan du ha vuxit upp och helt missat det?! Vansinnigt. 

    2) Att generalisera och påstå att en hel ras med svart hudfärg inte studerar hårt, inte jobbar, inte tjnsr sina egna pengar, ljuger, sitter i fängelse är grovt rasistiskt. Hur kan du inte förstå det!? Om vi följer ditt resonemang om att byta ut ordet svarta till Asiater, Indianer, vita, bögar, så kanske du förstår hur sjukt det är?

    För att svara på din fråga om vem som värderar folk pga hudfärg så är svaret ALEXANDER FUCKING BARD. 

    3) Om du undrar vad problemet är med att kalla en kvinnlig bloggare för hora så kan du kanske fråga din mamma? Funderar på om något i din uppväxt har gått fel?

  • Shoegal81
    Nyponet01 skrev 2022-02-13 12:28:07 följande:

    Har du verkligen hört honom säga dessa ord? Eller bara sett det skrivet? Vem som helst kan ju isf ha skrivit det. Hur många kändisar sköter liksom sina sidor själva? Dom har ju oftast typ en sekreterare.


     Gulle. Vill ge dig en kram. 
  • Shoegal81
    GetenAnita skrev 2022-02-13 12:08:21 följande:

    Oj då tyckte nån annorlunda än vänstern nu igen klart man då är en rasist 


    Nej man är rasist när man generaliserar och säger att en hel ras med svart hudfärg inte jobbar, inte studerar, lever på bidrag, sitter i fängelse. Det är definitionen av rasism. Det handlar såklart inte om höger eller vänster. Det handlar om en före detta C kändis som desperat försöker hålla sig relevant genom att klä sig annorlunda och twittra rasistiska och sexistiska uttalanden. 
  • Shoegal81

    Om han hade skrivit ?if people want to matter?? så hade jag köpt ert resonemang. Att skriva ?if black lives want to matter? är såklart rasistiskt. Känner massor av svarta män och kvinnor som har hög utbildning, det är inte så ovanligt nuförtiden. Ni kanske har vuxit upp i Bard?s generation? Jag var i helgen på en disputationsfest efter ett PhD defence, där doktoranden var just en svart man, förstå om jag skulle visa vad en liten gubbe i Sverige sitter på sitt rum och skriver? Och att det finns ett gäng svenska män som nickar och håller med att jo, ja han har rätt i sak? kanske uttrycker sig lite klumpig?va fan liksom? Klart som fan att det är rasistiskt. Helt stört. 

Svar på tråden Vad är det för fel på Alexander Bard