Inlägg från: StevenDiese |Visa alla inlägg
  • StevenDiese

    Vad är det för fel på Alexander Bard

    Ett tips till alla inklusive mig själv (för jag är dålig på det): tryck visa endast på den personen du diskuterar med. Då blir det lättare att hänga med Och en blandar inte ihop personens inlägg med nån annans.

  • StevenDiese
    molly50 skrev 2020-06-18 10:33:44 följande:

    Det spelar väl ingen roll? Betydelsen är ju densamma.


    Nu börjar jag bli orolig på riktigt.

    För femtielfte gången. Jag har aldrig sagt att det är skillnad. Det är shoegal81 som tyckte det var viktigt att det kom fram att det stod på svenska. Jag påpekade ENBART att inlägget var på engelska.

    Tryck visa endast först på shoegal81 och sen på mig så får du se. Snälla läs tråden.
  • StevenDiese
    Vanillaextract skrev 2020-06-18 10:40:55 följande:

    Kan inte du ta och förklara hur Bard självklart inte menade något illa eller ville förolämpa någon genom att kalla en kvinna, sin kollega, för en hora som är villig att offra sin integritet, själ, värderingar, åsikter och vänner för pengar? Jag är genuint intresserad av hur man kan vara SÅ uppe i någons röv att man försöker vrida en så oerhört elak sak till något harmlöst där han inte menade något illa. Det är som när man ser Trump supporters försöka försvara de mest bisarra sakerna och gå till extrema längder för att försöka förvränga och förändra vad Trump "egentligen" sa/menade. 


    Kan du citera igen så jag vet vad jag svarar på? Försöker du förstärka vad jag sagt genom att inte ta med det?
  • StevenDiese
    molly50 skrev 2020-06-18 11:44:44 följande:

    Jag har läst. Och jag förstår fortfarande inte vad det har för betydelse att han skrev på engelska.

    Jag förstår vad du menar och vad diskussionen gällde.

    Men jag tycker att diskussionen i sig är onödig då betydelsen av det han skrev ändå är densamma.


    Ja men då tycker jag att du tar den med den som startade den. Har du läst mina inlägg så borde du fått ihop varför jag inte har med det att göra. Och du har rätt i att diskussionen är onödig så varför fortsätter du den trots flertalet förklaringar?



  • StevenDiese
    Vanillaextract skrev 2020-06-18 15:16:50 följande:

    Ska jag, IGEN, behöva leta upp och citera ditt egna citat för att av någon anledning bevisa för dig att du sa dina egna ord? Jag citerade exakt vad du sa sist och då gav du helt enkelt inget svar. Nu frågar jag igen och du svarar ännu igen inte på frågan utan hittar en ny ursäkt till varför du inte kan svara. Du visade genom ditt inlägg direkt efter detta att du är fullt kapabel att kolla upp vad du själv skrivit men valde intressant nog att inte bemöda dig med det. Enklare att börja prata runt frågan istället för att svara när du nu kanske insett att du hade fel? 

    "Han jämförde Bianca med sig själv när han var unge då han också var en hora. Och med hora menade han att han vände kappan efter vinden för att tjäna pengar.

    Syftet är nog inte att förolämpa nån, vilket han heller inte gör om man läser noga. Men jag förstår att folk bli upprörda för han använder vissa triggande ord som retar upp folk, och det är väl syftet."#21

    Du vet, ibland måste man inte försöka försvara något bara för försvarandets skull. 


    Som du ser på bilden nedan så saknades citat, därav min fråga. Jag misstänkte ju att det var det, du nu klippt in, du menade men kan omöjligen veta när texten saknas.

    Som jag skrivit innan så tror jag inte syftet är att förolämpa Bianca. Men det kanske beror på vilken jargong man är van vid?

    Jag har ju sagt ett par ggr innan att jag tycker han uttrycker sig idiotiskt men kärnbudskapet är väl att han förstår han Bianca måste ta ställning på det sättet hon gör och drar liknelser till sig själv när han var ung.

    Jag förstår inte varför du tycker jag är uppe i röven på Alexander? Och varför är ditt språkbruk ok när hans inte är det? Jag gör ingen skillnad på dig och han i fråga om sättet ni kommunicerar. Ser du likheten?

    Jag har ju fördömt hans sätt att uttrycka sig flera ggr i tråden. Precis som jag fördömer ditt sätt att uttrycka sig nu.

    Men vi ser berörs olika av hans inlägg som sagt. Jag antar att du reagerar känslomässigt medan jag ser pragmatiskt På det. Vi är väl varsin ytterlighet och kanske ska Alexander tolkas mittemellan din och min syn för den rättvisaste bedömningen?

    Jag är inte ute efter att ha en beef med dig och respekterar både Bianca och Bard för deras olika framgångsrika karriärer. Jag har bara svårt att förstå den mediastorm det lett till.

    Jag vill även tillägga att jag respekterar att du känner annorlunda än mig och har aldrig velat provocera i den här tråden. Jag ångrar att jag ens kommenterade eftersom mina inlägg upprört många och för att jag inte lyckats förmedla saker och ting som jag ville eftersom många missförstått. Jag har nog lättare för det irl. Ha en trevlig kväll nu!

  • StevenDiese
    molly50 skrev 2020-06-18 14:09:32 följande:

    Anledningen till att jag svarade dig var för att jag tycker att du verkar ha gjort en annorlunda tolkning av vad Bard skrev om Bianca än vad många av oss andra har gjort.

    Jag tycker det är lite märkligt att göra en sådan tolkning när det så uppenbart framgår vad han menar.

    Men vi får väl enas om att vara oeniga.


    Ja jag känner inte så starkt för hans inlägg som andra. Kanske för att jag vet att han är känd för att vara dråplig rent retoriskt? Jag väntar mig väl nåt sånt från honom kanske. Det är ju ett effektivt sätt att skapa debatt faktiskt.

    Men du har rätt i att vi ser det olika. Som jag skrev till Vanilla: sanningen kanske ligger mellan våra ytterligheter. Läs gärna mitt förra inlägg, det kan likväl riktas även till dig.

    Ha en bra kväll!
  • StevenDiese
    pyssel skrev 2020-06-18 18:31:35 följande:

    Parallellen till när han var ung får givetvis extra krut genom att referera till sitt eget sexsäljande. Det var inte någon "kappa efter vinden", som du så naivt tror. Han passar på med den dubbla betydelsen, även om den bildliga hade räckt och blivit över som förolämpning, bara för att han själv blev så oerhört kränkt och förnärmad av avståndstagandet.

    Det är ingen "känslomässig" tolkning att förstå innebörden korrekt. Märklig omskrivning för något du själv inte alls förstod essensen av.

    Vad i hela friden tror du syftet var om inte att förolämpa någon han blev arg på? I sin narcissistiska värld tar han kritik eller avstånd från någon han skrattat ihop med som en dolk i ryggen. Han fullkomligt dryper av ilska och sarkasm.


    Ok. Tack för att du förklarar världen för mig.
  • StevenDiese
    Shoegal81 skrev 2020-06-18 20:17:14 följande:

    Nej. Sanningen ligger inte mellan två ytterligheter. Många i tråden har kommenterat att det är uppenbart kränkande att kalla någon för hora. Du säger att det inte är det av en anledning du inte har lyckats förklara. Det betyder inte att sanningen är att det är sådär 'mitt i mellan lagom kränkande'. Varför du inte tycker det är fel att kalla folk för hora får stå för dig - helt ensam. 


    Jag har läst igenom mina inlägg och kan inte hitta när jag skriver det. Kan du berätta för mig vilket inlägg det är?
  • StevenDiese
    Shoegal81 skrev 2020-06-18 20:36:15 följande:

    Haha! Ok, vad bra! Då är vi överens om att Alexander Bard är djupt kränkande när han kallar sin kollega för hora. Vad är det du har satt dig emot hela tiden då?


    Ok du hittade inte heller? Eller hittade du bara de inlägg där jag skriver att det inte är ok?

    Jag kör mitt tips igen för tredje gången: tryck på kugghjulet i övre högra hörnet i mitt inlägg: välj ?visa endast?.

    Jag har inte satt mig emot så mycket faktiskt men det känns som du mfl anser det trots mina många förklaringar.
  • StevenDiese
    Vanillaextract skrev 2020-06-18 20:36:14 följande:

    I vilket universum är det inte en förolämpning att kalla någon en hora som är villig att offra sin integritet, själ, värderingar, åsikter och vänner för pengar? På vilket jävla plan är det inte en enorm förolämpning? Jag skulle haft svårt för att komma på ett sätt att prata mer nedsättande, vidrigt och förolämpande om en annan människa än vad han sa om henne. Är man en människa som offrar sin integritet, sin person och även sina vänner för något så ytligt som pengar är man ju en hemsk äcklig människa. Att hävda något sådant om en annan människa är då en självklar förolämpning. Sedan problematiseras det ytterligare av ordet hora, som riktat mot en kvinna erhåller ett oerhört stark kulturellt och historisk negativ betydelse. Tror jag att han förstår vad han gör när han kallar en kvinna för hora? Tror jag att han menade den bokstavliga meningen med en hora? Nej. Men det ursäktar honom inte på något sätt. Han använde det ordet med all betydelse som ligger bakom mot en kvinna och för det förtjänar han allt hat han får. 

    Jag anser att du är uppe i Bards röv eftersom du anstränger dig åt det grövsta att försöka bortförklara uppenbara förolämpningar och ett vidrigt sätt att prata om både kvinnor, svarta och människor i allmänhet. Man måste verkligen anstränga sig för att inte bara kunna erkänna hur äckligt han betett sig. Det handlar inte om hårt språk så nej jag ser inte jämförelsen. Att ha en hård jargong är något helt annat. Jag finner det du säger vara mycket äckligare och hårdare än något språkbruk jag använder. 

    Kärnbudskapet var ingenstans i närheten av att "han förstår Bianca". Kärnbudskapet var att hon var en hora villig att göra allt för pengar. En så äcklig och omoralisk människa att hon är villig att offra både sin själ och sina vänner för pengar. 


    Ser du inte att du uttrycker dig precis som han?
  • StevenDiese
    Vanillaextract skrev 2020-06-18 20:52:13 följande:

    Det är seriöst allt du tänker komma med av det långa inlägget? Du är uppenbart bara här för att gräla och saknar en riktig ståndpunkt. Du har inte erbjudit ett enda argument. Du sätter dig på tvären för sakens skull och det är bara tråkigt. 


    Vi har diskuterat resten så många ggr så det kändes onödigt då vi pratar om varandra. Om man jämför mina inlägg med dina så anser jag snarare att det är du som grälar. Jag, till skillnad från dig, har hållit god ton.
  • StevenDiese
    Shoegal81 skrev 2020-06-18 20:54:48 följande:

    OK, jag följde ditt råd. Här är ditt första inlägg som vi ALLA har länkat till flera gånger. NU - låt höra; tycker du fortfarande att hans syfte inte är att förolämpa någon genom att kalla denne för hora? Det räcker med borförklaringar nu, antingen tycker du det eller så gör du det inte. Det är ingen idé att fortsätta spela dum. 


    Jag tror fortfarande inte att han menar det som en förolämpning. Men som JAG sagt innan så är det jävligt dumt av honom, eftersom det upplevs som kränkande.

    Att göra saker för att främja vår karriär gör vi väl alla? Bianca hade inget annat val än att ta avstånd från Bard för då hade det varit hon som stod i rampljuset på det dåliga sättet. Vilket Bard har respekt för iom att han säger ?which is ok?.

    Så slutsatsen, återigen, Bard uttrycker sig klumpigt och förolämpar Bianca, fast det är inte syftet!
  • StevenDiese
    pyssel skrev 2020-06-18 21:19:46 följande:

    Nä, så här korkad är bara inte möjligt att vara för någon som klarar av att både läsa och skriva svenska rakt fram.


    Ska du inte kalla mig hora med så du blir precis som Bard?
  • StevenDiese
    Vanillaextract skrev 2020-06-18 21:13:14 följande:

    Fast det har vi inte. Jag har diskuterat och gett argument och du har upprepad dig utan förklaringar eller argument och satt dig på tvären för sakens skull. Är du intresserad av att föra en faktiskt diskussion och försöka backa ditt uttalande kan vi fortsätta. Annars är jag uttråkad av detta. 

    Och försök inte ens komma med någon låtsasbullshit om god ton när du spenderat hela tråden med att försöka trycka ned andra, provocera och inlägg fulla av ad hominem och argumentationsfel. Vilket jag inte bryr mig om. Så länge du fortfarande kommer med information/diskussion/argument som för samtalet framåt, vilket är var du misslyckats. Men lek kränkt du.


    Du och jag har kommunikationsproblem.
  • StevenDiese

    För att knyta ihop säcken lite.

    Jag har av er goda människor blivit pådyvlad följande epitet:

    1. Kan inte använda ironi korrekt

    2. Homofob

    3. Rasist

    4. Sexist

    5. Är uppe i Bards röv

    6. Korkad

    Förutom detta så saknar jag förklaringar och argument.

    Jag trycker ner andra.

    Jag provocerar.

    Jag har argumentationsfel.

    Jag är kränkt.

    Jag har så svårt att ta in att jag är sån här. Jag hittar liksom inte det i mina inlägg. Jag känner inte att jag kallat er sådana saker , förutom att jag jämfört vissas retorik med Bard, men ändå är det jag som är boven?

    Känner mig lite splittrad faktiskt. Jag har ju känt mig rätt säker på att jag är ganska hyfsad rent moraliskt. Och det här låter antagligen ironiskt men det är inte meningen. Jag är genuint nyfiken på hur jag framstår. Jag vet ju vad ni tycker så det behöver ni inte berätta. Men vad är oddsen att minst 3 personer ser mig som så hemsk om jag inte är det? Så förmodligen är ni nåt på spåren. Jag ska tänka mig för i trådarna framöver.

    Jag har gått och trott att jag står för god ton här men det kanske jag får omvärdera efter det här.

Svar på tråden Vad är det för fel på Alexander Bard