• Tue 16 Jun 2020 08:46
    10288 visningar
    853 svar
    853
    10288

    BIM juli 2020

    I juli hoppas jag är månaden vi plussar!

    Håller tummarna för oss alla!

  • Svar på tråden BIM juli 2020
  • Tue 16 Jun 2020 08:51
    #1

    BIM juli 2020:

    entusiastisk 12/7, 31 år, andra barnet 

  • Tue 16 Jun 2020 09:04
    #2

    Slutade minipiller i början av oktober, mensen kom igång i januari och nu i maj hoppade kroppen över 2 cykler troligtvis pga kcal-underskott och amning.. Men idag kom mensen efter 69 dagar. För 3 veckor sen var dottern äntligen redo att minska amningen till enbart morgon/kväll vilket verkade få fart på ägglossningen(och ökade på kcal). Så nu äntligen tror jag att jag ska lyckas få rätt på min ägglossning så vi kan plussa i juli! Vågar dock inte hoppas på för mycket men mannen och jag har bestämt att vi ska mysa var 3e dag och varannan dag en vecka före till en vecka efter äl.. Så hoppas vi på det bästa!

    Försöker nu alltså få vårt andra barn :) jag är 31 och min man 33. Vår dotter är lite mer än 2 år.

    Vilka är ni?

    Hoppas vi kan följas åt till ett plus!

    Kram

  • Wed 17 Jun 2020 16:54
    #4
    Emelie 01 skrev 2020-06-17 11:08:15 följande:

    Jag hoppar in här. Hade hoppats på plus i Juni men mensen startar troligtvis imorgon då det redan tjuvstartat lite. 

    Jag har två killar sedan tidigare förhållande på 5 och 6 år. Min sambo och jag vill nu utöka familjen. Har Slutat med minipiller och kroppen är inte riktigt i balans ännu. 

    Denna månaden ska jag testa Bidrottningsgelé då jag fått tips att många blivit gravida när dom gått en sån kur. 

    BiM för min del blir då17/7


    Vad mysigt!

    Hoppas att kroppen snabbt kommer i balans!

    Har sett mycket om bidrottningsgele, får läsa in mig varför man ska äta det så behöver jag inte bomba dig med frågor! Uppdatera gärna! :) spännande! Håller tummarna för oss!
  • Sun 21 Jun 2020 12:20
    #12
    Trio2021 skrev 2020-06-18 17:07:02 följande:

    BIM juli 2020:

    entusiastisk 12/7, 31 år, andra barnet 

    Trio2021 14/7, 28 år, tredje barnet

    Hoppar in här på bim-listan, äl den 29 juni :D gjorde ett halvt försök förra månaden, blir mer ordentligt denna månaden! När man väl har ställt in sig på ett till barn så är det det ENDA jag tänker på.. så jobbigt :D


    Amen eller hur!!!

    Vad tänkte man på innan liksom? Haha!

    Jag har också förväntad äl den 29 juni!!

    Ska försöka släppa prestationen och flyta med. Ska åka upp till vår sommarstuga en vecka under ägglossningen för att hjälpa till att bara släppa alla krav och kunna vara i nuet! Hoppas det hjälper! :) håller tummarna för oss! Kram
  • Mon 22 Jun 2020 22:54
    #22

    Kan tipsa om vulverinekoos på instagram för fertilitetsförståelse och fertilitetstips!

    Hon har många bra förklaringar på allt som rör menscykeln!

  • Wed 24 Jun 2020 16:09
    #38
    Anonym (Syskon längtan) skrev 2020-06-24 12:58:58 följande:

    Nä tyvärr inte då vi inte fått träffa läkare ännu pga covid-19. Fått papper om att vi förhoppningsvis kan få första läkarbesöket i höst och att innan dess ska vi ha tagit mina blodprov och sambons sperma prov. Allt är riktigt fördröjt pga covid-19 tyvärr :(

    Hon är två år! Vi drömde om täta syskon då hennes bonus är 10 år men tiden går och snart är vi uppe i 3 års skillnad mellan ett eventuellt syskon. De är ju fortfarande tätt men när man försökt i 1,5 år känns de som de likaväl kan ta 1,5 år till :/


    Känner igen det.. Har dock "bara" försökt sen början av oktober och trodde(dumt nog) att det skulle ta relativt snabbt men troligtvis pga amning har det då inte tagit sig än. Förra månaden var lillan äntligen redo att dra ner på amningen så nu hoppas jag att äl och kroppen är redo för att välkomna nr 2 isåfall blir det typ exakt 3 år om det tar sig inom 2 försök.. Håller tummarna att det snart tar sig för oss! Kan tipsa om vulverinekoos på instagram för lite input på fertilitetspunkten <3 kram
  • Sat 27 Jun 2020 22:31
    #64
    Anonym (Nr2) skrev 2020-06-27 08:03:42 följande:

    Så är man på mensens tredje dag. Hade verkligen hoppats på förra månaden.

    Pressen är lite av nu (bara lite) då vi ville ha samma SGI till andra barnet. Men nu är det för sent. Så nu kan vi bara ta det lugnt och köra på när vi vill ??

    Undrar om nattamningen kan ställa till det?

    Har dock en lång lutealfas på 14 dagar. ????


    Vi hade samma till en början att vi ville försöka för samma sgi men är nu inne på 9 månader efter vi började försöka.. För mig verkade nattamningen spöka även om jag fick tillbaka ett par cykler men efter faser där nattamningen blev mer så slutade mensen(och äl) och ja, vet ju inte med säkerhet att jag hade äl de cykler jag hade.. Ville inte pressa dottern att sluta för hon var inte redo då för man vet ju aldrig om det ändå är sista så valde ändå att ta det i hennes takt men i slutet av april var hon redo att minska amningen.. Så efter nattamningsstopp dröjde det en knapp vecka innan jag med all säkerhet hade äl(verkligen övertydliga älsymptom) och 2 veckor efter kom mensen.. Så detta blir (förhoppningsvis) min andra äl (inom ett par dagar) och hoppas att det kan ta sig denna månaden eller åtminstone inom 3 månader från det nu att vi slutat med nattamningen..

    Håller tummarna att det snart är vår tur <3
  • Mon 29 Jun 2020 08:36
    #80
    Anonym (Nr2) skrev 2020-06-28 23:46:23 följande:

    Ja svårt de där. Jag har nog själv inte varit redo förrän nu faktiskt. Hg vet faktiskt inte hur mycket cykeln kommer att ändras när man slutar.

    Ja vi håller alla tummar :)


    Från det att jag slutade på minipiller i oktober och äl försökte komma tillbaka så upplevde jag helt sjuka symptom det var som min kropp kämpade såå hårt för att få tillbaka äl men att prolaktinet bråkade.. Fick sen ett par cykler men efter en resa där lillan ammade upp till 30 ggr/dygn så började mensen/äl spöka igen och symptomerna kom tillbaka. När vi sedan började med att bara morgon och kvällsamma så kom som sagt äl tillbaka väldigt snabbt, jag kände även i hela kroppen hur den kunde slappna av och inte behövde pusha på så enormt. Inga extrema symptomen utan bara väldigt normala, idag ska jag ha äl igen(änsålänge "normala" symptom och hoppas det håller i sig) och hoppas på antingen ett plus eller mens om 13 dagar för att bekräfta att kroppen är tillbaka. Hoppas sååå!

    Om du kollar vulverinekoos på instagram har hon en del om prolaktinets effekt på äl och mycket om hur man kan främja äl :)

    Har du märkt något annorlunda i dina cykler under amningen?

    Kram
  • Thu 2 Jul 2020 20:08

    Nu har äl passerat och vi lyckades sexa på varje dag, hehe..

    Är rätt säker på att äl var mellan måndag-tisdag. Så är alltså på ÄL+2-3 och nu börjar den eviga väntan. Känner mig liksom hoppfull denna cykeln ändå men är ändå inställd på ett par cykler till innan det tar sig så har redan typ planerat för nästkommande cykel och äl..

    Kollar sekret och livmoderstappen, sen känner jag även lite äl-smärtor och psykiska reaktioner på hormonerna. Typ mer alert, pigg och sugen innan äl och lite typ dämpad/trött direkt efter!? Hade gärna tempat men hade liksom behövt någon slags konstant mätning under nätterna/morgnarna då jag har en 2 åring som gör att min sömn inte blir så regelbunden alltid så blir nog svårt att lyckas tempa själv vid samma tidpunkt med tillräckligt lång regelbunden sömn etc.

    Hoppas så att det vill ta sig nu, vi har försökt sen oktober men då jag har en amningsglad tjej som inte var mogen att sluta nattamma och bara amma morgon och kväll förrän i slutet av maj känns detta som den typ andra riktiga ägglossningen egentligen för haft så sjuka symptom och cykler under amningen.. Men hoppas att det nu "räcker" att bara morgon/kvällsamma utan att fucka upp äl.. Men känner mig hoppfull iaf!

    Håller tummarna för oss alla och tycker det är så kul vi börjar bli många som kan prata, stötta och kämpa på tillsammans <3

    Kram

Svar på tråden BIM juli 2020