• Emelie 01

    BIM juli 2020

    Jag hoppar in här. Hade hoppats på plus i Juni men mensen startar troligtvis imorgon då det redan tjuvstartat lite. 


    Jag har två killar sedan tidigare förhållande på 5 och 6 år. Min sambo och jag vill nu utöka familjen. Har Slutat med minipiller och kroppen är inte riktigt i balans ännu. 


    Denna månaden ska jag testa Bidrottningsgelé då jag fått tips att många blivit gravida när dom gått en sån kur. 


    BiM för min del blir då17/7

  • Emelie 01

    Så då var lingonveckan över för denna gången och dagarna går sakta mot beräknad ägglossning. Ny BIM för mig blir den 16/7. 


    Håller helt med er, att försöka bli gravid tar över alla tankar. Känns som att man önskar livet av sigSkrikandes Jag testar bidrottningsgelé denna månaden, vågar inte tro på att det skulle fungera så motsatsen får visa hur det blir. 
    Har även köpt på mig ÄL test, så att man maxar chansen. Är lite osäker på när jag bör börja att testa. Min cykel va kort denna gången bara 25 dagar och jag brukar ha sen ÄL. Tänk va lite minipiller kan ställa till det i kroppen. 


     


     

  • Emelie 01
    BIM juli 2020:

    Apoapo 5/7. 35, tredje barnet.

    Lingonrisig 7/7, 31 år, andra barnet

    entusiastisk 12/7, 31 år, andra barnet

    Trio2021 14/7, 28 år, tredje barnet

    Emelie 01 16/7, 33 år, tredje barnet
  • Emelie 01
    sbina86 skrev 2020-06-26 07:43:31 följande:

    Hoppar in i denna tråden då jag är nästan är 100 på att mensen kommer imorgon och gravtest visar blankt.. Detta blir andra försöket efter urtaget av spiralen i maj :)

    BIM juli 2020:

    Apoapo 5/7. 35, tredje barnet.

    Lingonrisig 7/7, 31 år, andra barnet

    Makemy­ownsun­shine 11/7. Tredje barnet

    entusiastisk 12/7, 31 år, andra barnet

    Trio2021 14/7, 28 år, tredje barnet

    Emelie 01 16/7, 33 år, tredje barnet

    SpändFörväntan 21/7, 37 år, fjärde barnet

    Kalatea: 6/7, 27 år, Inga barn

    sbina86: 27/7, 33 år, tredje barnet


    Hur gick det kom mensen? :) 

  • Emelie 01

    Jag har ÄL nu i dagarna, vet inte exakt då min cykel är oregelbunden .. så jag får gå på någon känsla och hoppas mannen vill mysa ofta.

    Jag får inte rätt på ÄL testerna och förstår nog inte riktigt hur de fungerar.. haha så jag ska nog lägga det på hyllan. Men man vill ju så gärna lyckas, förta graviditeten lånade jag en clearblue fertilitetsmonitor efter att ha haft 3 tidigare missfall. Är det någon som använder sån nu ? Den är ju rätt dyr men alla dessa ÄL test som jag ändå inte får rätt på eller så missar jag toppen. När släpper ägget förhållande till Lh toppen?

    Jaja det är ju ett projekt att försöka få barn. Önskar att jag bara kunde slappna av o njuta istället

    Är det någon som är förbi bim?

    Kram på er

  • Emelie 01
    Amidina skrev 2020-07-02 17:39:54 följande:

    Ja, man blir ju inte yngre av processen i sig heller, snarare tvärtom. :P Men vi har haft mycket annat ändå, vi bor på landet och har lite höns, odlingar och så som ska tas om hand så man håller sig ju sysselsatt för det mesta. :) 

    Jag gjorde spolning av äggledarna i förra veckan, det var det sista som var kvar av utredningen, och det visade på att det var fritt flöde så nu ska vi testa själv under sommaren och händer inget till augusti får vi boka in insemination. Skönt att ha en plan iaf!


    Du verkar ju ha en himla bra koll :), är man fertil så länge man ha äggviteflytning? Eller har man det både före och efter ÄL?

    När man når toppen av LH släpper då ägget efter detta ? Och är det fortfarande äggvita då som är flytningarna ? Jag tror att jag har senare ÄL och kort till bim. Det är då det är svårare att bli gravid va?

    Kände på tappen, når knappt den men den kändes mjukare än den brukar o satt sjukt högt upp och ursäkta detaljen men sjukt mycket äggviteflytbing. Kan det vara dags för ÄL då ?

    Gubben börjar tröttna på allt tjat om mys, men jag vill maxa chansen så klart ;)

    Blir det inget denna gången så ska jag köpa en monitor som får hjälpa mig :)
  • Emelie 01
    Amidina skrev 2020-07-02 19:32:21 följande:

    Äggviteflytningen kommer när du har mycket östrogen i kroppen, vilket du har runt ÄL ffa (liten peak under lutealfasen men det är inte så många som ser äggvita då ändå). Det bilder typ en motorväg för simmarna, så det är bara att mysa på om ni kan och orkar. ;P 

    När Lh toppar så innebär det att hjärnan säger till äggstockarna att släppa ägget, och i de allra flesta fall så lyssnar de. Tappen är då högt upp i slidan, mjuk och öppen. Man har sekret som känns väldigt glidigt, slemmigt (som äggvita) eller vattnigt. Det kan lukta åt spermiehållet, dvs inte så surt/syrligt som det annars gör. Allt för att simmarna ska trivas! :P

    Om du har kort lutealfas, dvs mellan ÄL och mens så kan det påverka fertiliteten ja, på så sätt att ett befruktat ägg inte riktigt hinner fästa. Det man gör då är att försöka få till en bättre ägglossning, för det är den som styr hur resten av cykeln ser ut. Bra ägglossning ger en bra gulkropp som pumpar ut bra med progesteron och håller kvar slemhinnan tillräckligt länge för att ägget ska hinna fästa. :) 

    Jag lyckades tex öka min från 9-10 dagar till 13 som är betydligt mer optimalt.

    Jag rekommenderar alltid alla att tempa! Det är det absolut bästa sättet att få koll på om ägglossningen faktiskt sker. Håller man dessutom koll på sekret (och eventuellt använder äl-test) så går den inte att missa. :)

    Vet du hur långt du har mellan mens och ÄL normalt sett?


    Åh va spännande och bra info! Gud va jag vet lite känner jag nu :)

    Aha ja jag hade vara 11 dagar i förra cykeln, den är oregelbunden så jag har svårt att hålla koll.

    Men. Jag får bäst utslag på ÄL test dag 15 sen kommer ofta mensen på dag 25.

    Hur gjorde du då för att få till 13 dagar istället för 9-10? Så spännande det är att lära sig mer.

    Efter ÄL återgår flytningarna till vanliga då? Typ lotionenflytningar ?

    Känns som tiden frågor men jag är tacksam för all info :)
  • Emelie 01

    Usch jag känner mig heldeppig! Vi fick inte alls till så mycket mys under tiden ÄL borde ha inträffat.

    Känner i hela mig att vi inte lyckats. Förra månaden hade jag känningar av ömma bröst mm men nu känner jag inget.

    Jag vet att det kan ta tid och att många får vänta mer än ett år men varje månad det inte går så känns det så tungt.

    Visst har jag en bit kvar till BIM men magkänslan brukar ju ha rätt.

    Det faller en tår när jag skriver men imorgon hoppas jag att det känns bättre.

    Kul att se alla som fått ett efterlängtat plus, stort grattis och vi är bara i början av månaden. Så vi hoppas på många fler :)

  • Emelie 01
    Msofie skrev 2020-07-05 20:55:07 följande:
    Det krävs bara en fullträff för att lyckas! Förstår hur du känner, men läste i en annan tråd om en kvinna som bara hade haft sex en gång under månaden men fick sitt plus. Hoppet är inte ute förens mensen kommer! Förstår din känsla, ibland känns det som att tiden står stilla.

    Åh ja jag vet, men eftersom jag har oregelbunden cykel så vet jag ju aldrig att det blir en fullträff Skäms Vi prata om att jag ville mysa mycket för jag visste att äl skulle ske i förra veckan. Han ville veta, jag ville hålla det för mig själv. Varenda gång vi mös var det så stelt, känslan av att det bara var för att göra bebis. Jag kände mig så obekväm. Det känns som ett projekt när han vet, det känns som tvång. 


    Nu väntar jag på BIM och jag hoppas tiden går fort. Blir lite att man bara längtar till ÄL. Jag har så svårt att släppa det.


    Men visst , en dag är det vår tur. Hjärta

  • Emelie 01
    Entusiastisk skrev 2020-07-05 21:22:37 följande:
    För att peppa dig lite försökte jag och min man superintensivt de första 2 månaderna med vår dotter, asså var och varannan dag 2 veckor runt äl.. Och 3e månaden blev det bara ett halvhjärtat försök 1 enda gång.. Men minsann så tog det sig den gången..

    Men klart att det kan kännas hopplöst, men går och väntar till äl, får förväntningar, väntar till bim, förhoppningar och letande efter symptom och sedan kommer mensen.. Och allt rasar.. Sen byggs det upp igen om och om.. Spontana mys blir till projekt som ska planeras och ibland tvingas fram istället för att just bara bli när lusten faller på.. Men får trösta sig med att de allra allra flesta faktiskt kommer bli gravida så småningom.. <3 kämpa på! Snart kommer det vara er tur. Ta en myskväll med lite yoga/meditation, ansiktsmask, bad, tända ljus och bra musik.. <3 håll hoppet uppe. Kram

    Tack för peppen. Ja vi har kört 4 månader nu, var av sista så berättade jag för min sambo när ÄL skulle infalla för att han inte var så sugen på att mysa. Det blev en jättegrej då han sa att han ville vara delaktig och veta och jag kände att jag hellre har koll själv. De mysiga stunder vi fick till efter detta samtal kände som att det enbart gick ut på att göra barn. Det blev stelt och totalt omysigt. 


    Nu känner jag inget i kroppen och jag vet inte när exakt äl skedde men jag tror att äl blev senare än vad den brukar. 


    Min sambo är äldre än jag och har inga barn sedan innan. Hans vänner är bra på att prata om att han vill ha barn mm och jag vill ju inget hellre än att ge honom detGravidJa ett litet stresspåslag att alla pratar om det jämt. 


    Känner mig lite ensam i stressen och det är säkert därför det inte tar sig. För att jag är stressad kring att jag vill bli gravid. Men hur lätt är det att koppla bort? jag fattar inte hur man klarar att tänka på annat. 


     


    Jag ska trösta mig som du skrev, njuta av att jag faktiskt har två barn. Och kämpa vidare. Tack för all pepp Kram Hjärta

  • Emelie 01
    Linjana skrev 2020-07-07 07:54:30 följande:

    Har denna månad testat bidrottninggele.

    Hur länge ska man ta?

    Har hört både att man ska sluta när ägglossning kommer men även att man kan köra på hela cykeln.

    Vad säger ni?


    Jag har också tagit bidrottningsgelé denna månaden. Jag slutade dock när ÄL varit. Jag har hört både och. 


    Vet inte varför det skulle vara sämre att fortsätta med det till BIM egentligen. Berätta gärna hur du gjorde, så vet jag kanske hur jag ska göra nästa månadFlört

  • Emelie 01

    Idag har jag molande värk i tjejmagen. Det är ca 5 dagar kvar till BIM enligt föregående cykel som jag egentligen tycker är något kort( borde vara 8 dagar kvar till BIM). Men den är ju oregelbunden så har inte mycket att gå på. 


    Det är nu 6-7 dagar sedan ÄL, kan det mola på där nere redan nu eller är det för tidigt? Känns lite tidigt att känna mensvärk så långt innan. 


    Ja nu börjar jag tänka för mycket men man greppar ju efter allt. Om man vill testar tidigt, vilket märke på test rekommenderar ni då ?


     

  • Emelie 01
    saraama skrev 2020-07-07 10:21:22 följande:
    Har ungefär samma bim som dig (14/7). Ägglossning bekräftad till 1/7 med NC. Igår hade jag ilande lätt mensvärk på kvällen. Tycker också det är tidigt att känna av mensen som ska dröja en vecka till.

    Har aldrig testat tidigt så kan inte tipsa om det. Jag ska vänta till minst söndag innan jag tar ett test. Testade positivt med sonen 12 dagar efter ÄL

    Ja underligt, jag har fått väldigt mycket flytning också. Ursäkta detaljen.. Men det är annorlunda. Jag är egentligen så inställd på att vi har missat ÄL denna gången men man greppar ju efter allt som kan tyda på att det har lyckatsOskyldig


     


    Jag vet att det är bättre att vänta, ju närmre BIM desto bättre men jag har så svårt att inte få bekräftat. Det är ju även en lättnad när man får ett negativt resultat. 


    Spännande att vi har BIM så nära varandra, jag ska tempa och köpa en fertilitetsmonitor om vi inte lyckats denna gången. Eftersom jag har oregelbudnen cykel så har jag aldrig fått fullt utslag på ÄL test. Så vet inte när jag hade ÄL. 

  • Emelie 01
    saraama skrev 2020-07-07 11:16:41 följande:
    Ja kul att vi har typ samma dagar. Nyfikenheten gör sig påmind hela tiden! Men detta är vårt första försök till syskon så jag har inte flera månader av försök bakom mig. Sonen gick på första försöket 2017. Denna veckan är dock brutalt långsam då jag går på semester på fredag och får testa till helgen. Haha fy!

    Jag har tempat sedan jag tog ut min spiral i november (mådde skit av den). Har haft NC och pessar. Men nu är appen inställd på "planera graviditet" istället. Vet att vi prickat in perfekt med sex men det är ju ingen garanti

    Åh va skönt. Jag tycker jag har haft min del av både missfall och att det tagit lång tid för att bli gravid. Någon gång kunde det väl vara enkeltFlört


    Vi har bara kört på i 4 månader men det tar ändå snabbt på psyket när mensen kommer gång på gång. 


    Jag går också på semester på fredag och känns som tiden står still. Jag googlar runt en massa och har helt tappat fokus på det jag borde göra. Jag tänkte försöka hålla mig till 15/7 om inte mensen kommer innan dess. 


    Grymt om ni lyckas. Det är så skönt att slippa "bebisgörandet"

  • Emelie 01
    mzl93 skrev 2020-07-10 11:17:00 följande:

    Vemvetintejag, Emelie 01 och Myran1234

    Ni har bim ungefär samtidigt som jag och jag undrar hur ni mår? Har själv haft ont i brösten fyra dagar i rad nu men undrar om det verkligen är rimligt att man får ont i brösten så långt innan bim. Började ha ont i brösten tio dagar innan bim liksom. Tror ÄL var 30/6 och jag ska inte ha mens förrän om sex dagar. Pms eller tecken på graviditet!?


    Jag har inte så mycket symptom mer än att det känns konstigt i ländryggen. Det stramar/ känns som det brinner liksom i skinnet. Jag har haft problem med svår foglossning tidigare graviditeter och det strular från och till. Så kan bara vara det som spökar också. Jag har varit tröttare denna veckan somnat tidigt och ändå känt mig helt slut.  Förra månaden hade jag ont i brösten långt innan BIM men det tog ju inte sig för mig då, det betyder ju inte att det inte gör det för någon annan. Verkar ju vara väldigt individuellt.

    Jag har tyvärr ställt in mig på att vi inte lyckats denna månaden, magkänslan säger det. Det gör så ont även om jag vet att hoppet inte är över för än mensen dyker upp. 

    Min cykel har varierat mellan 25-28 dagar, så jag vet inte när BIM är exakt. Jag får väl vänta och se. Har aldrig plussat före bim förut.


    Tror det är därför det är lite svårt för oss, att det är oregelbuden cykel samt att jag verkar ha kort lutealfas.


     


    Hoppas dina ömma bröst är tecken på något positivt! Jag blir så glad för alla som får dina plusGravid

  • Emelie 01

    Jag trodde att jag fått mens, men verkar inte så riktigt,

    Igår när vi möts så gick jag på toa efteråt. När jag torka mig var det rosa i flytningen. Jag tänkte direkt att nu kom mensen, men nu på morgonen och under dagen är det inget.

    Molvärk i ryggen och mellan varven känningar i tjejmagen,

    Är det någon som haft rosa flytningar och ändå varit gravid? Eller är det bara ett förstadie till mensen.

    Usch va man analyserar allt. Sjukt!

    Är på dag 27, har en cykel mellan 25-28 dagar så mensen borde vara på gång. Om jag inte är gravid då.

  • Emelie 01

    Jag kunde inte vänta längre, Bim imorgon och negativt gravtest idag. Så nu kan mensen få komma.

    Har beställt en fertilitetsmoniter till nästa omgång eftersom jag inte får positivt på ÄL test utan bara stegring och i närheten av positivt. Kan vara skönt att få hjälp med analysen av testet.

    Tårarna rinner och jag önska att det var vår tur.

    Men stort grattis till alla som plussat.

    Vi andra får kämpa vidare ... kram

Svar på tråden BIM juli 2020