Inlägg från: odlarmamman |Visa alla inlägg
  • odlarmamman

    BIM juli 2020

    Hej!

    Jag är 28 år. Försöker få ett tredje barn. Har en son som blir 9 i höst och en som blir 6 i sommar. Känns spännande och pirrigt och förväntansfullt. Jag hoppas det ska gå vägen igen, att vår familj kan få berikas med en till liten person ????

    BIM har jag 13 juli.

  • odlarmamman

    H0nd3ndär 1/7. tredje barnet

    Apoapo 5/7. 35, tredje barnet.

    Kalatea: 6/7, 27 år, Inga barn

    Lingonrisig 7/7, 31 år, andra barnet

    Makemy­ownsun­shine 11/7. Tredje barnet

    Jojjo87 11/7. 33år, första barnet.

    Sskemma 12/7, 25 år, första barnet

    entusiastisk 12/7, 31 år, andra barnet

    odlarmamman 13/7, 28 år, tredje barnet

    Trio2021 14/7, 28 år, tredje barnet

    PelloBello 14/7, 34 år, andra barnet

    Emelie 01 16/7, 33 år, tredje barnet

    SpändFörväntan 21/7, 37 år, fjärde barnet

    sbina86: 27/7, 33 år, tredje barnet

    apan95: 27/7, 24 år, första barnet

    Esemlan: 28/7, 36 år, andra barnet

  • odlarmamman

    De senaste åren mår jag illa från ägglossning fram till mens. Blir grinig och har molande samt svullna och väldigt ömma bröst. Det är precis samma som jag känt de 4 gånger jag varit gravid (två barn och två missfall). Så om jg lyckas bli gravid känns det som att jag inte kommer kunna ana nåt förns mensen är sen några dagar. Undrar varför pms förändrats så eller blivit värre med åren. Blir spännande att se hur det känns i kroppen om jag lyckas bli gravid, om jag känner av några tecken eller inte. Jag hoppas verkligen att det ska gå.

  • odlarmamman
    SofieKristin skrev 2020-07-02 18:13:36 följande:

    Testat nu på efm igen, syntes ett svagt streck i verkligen,anade att det var rött i tonen.

    Känner mig verkligen gravid så min magkänsla säger det, men tycker testet är svagt så vet inte!

    Mensen kommer vell i helgen annars...


    Håller tummarna att mensen uteblir och att du får klara besked på test i helgen istället =)
  • odlarmamman
    hartassen skrev 2020-07-03 07:58:25 följande:

    Godmorgon tjejer!

    BIM-5 idag och hoppet har sjunkit lite, vilket det har gjort varje dag sedan ägglossning (då jag kände mig rätt säker på att vi lyckats :P) Dock fick jag knottriga vårtgårdar (montgomerys körtlar) ca 5-7 efter ägglossning vilket jag bara har haft (eller åtminstone lagt märke till) under min förra och enda graviditet, dock var det mycket senare då och det känns ju som att jag har fått det tidigare än vad som är möjligt denna gången?

    Jag har och haft mensvärk både igår och idag vilket får mig att tro att mensen är på ingång. Någon annan som känner igen sig, eller som haft mensvärk trots graviditet? 5 dagar kvar till mens/test känns som en evighet...


    Jag har två gånger när jag varit gravid känt just "jaha nu kommer mensen när som helst" med mensvärk och pms vilket gjort att jag inte ens testat förns mensen varit sen flera dagar och sen fått plus ????
  • odlarmamman

    Hur länge brukar ni vänta med att testa er?

    Brukar alltid vänta till mensen är sen, för att minska risken att bli besviken och att spara pengar på att inte köpa en massa test hela tiden.

    Men nu vet jag inte om jag kommer kunna hålla mig. Känner mig så ivrig. Funderar på att testa med ett testa tidigt på torsdag då är jag äl+9 eller +10. Det är vår bröllopsdag. Skulle vara så fint om det skulle visa nåt då. Men är ju så väldigt väldigt tidigt då. Jag hoppas så mycket och vill veta så snart som möjligt.

  • odlarmamman
    H0nd3ndär skrev 2020-07-05 17:41:25 följande:

    Tänker att det beror på hur lång lutealfas man har. De som har lång borde kunna testa tidigare utifrån BIM-x-antal dagar.

    Jag kommer å andra sidan inte till testning verkar det som. Denna omgång kom mensen äl+9. Förra äl+8. Så för min del måste mensen vara sen för att det ska vara värt att testa.


    Kämpigt med så kort lutealfas. Har du kollat om. Du kan få hjälp för det? En av mina systrar blev behjälpt av progesteronkräm och akupunktur och fick sen en lutealfas på 14 dagar istället för 9.
  • odlarmamman
    H0nd3ndär skrev 2020-07-05 17:41:25 följande:

    Tänker att det beror på hur lång lutealfas man har. De som har lång borde kunna testa tidigare utifrån BIM-x-antal dagar.

    Jag kommer å andra sidan inte till testning verkar det som. Denna omgång kom mensen äl+9. Förra äl+8. Så för min del måste mensen vara sen för att det ska vara värt att testa.


    Kämpigt med så kort lutealfas. Har du kollat om. Du kan få hjälp för det? En av mina systrar blev behjälpt av progesteronkräm och akupunktur och fick sen en lutealfas på 14 dagar istället för 9.
  • odlarmamman
    Msofie skrev 2020-07-05 17:45:14 följande:

    Jag brukar försöka vänta till BIM-2 varje fall (tänker varje månad att jag ska testa efter BIM men blir för ivrig haha). Min mens kommer på ÄL + 14, så två dagar innan känns ändå relativt tillförlitligt!


    Låter klokt att försöka vänta lite men ändå kunna testa strax före beräknad mens om mn är otålig. Jag minns inte den här otåligheten från tidigare. Det har i och för sig varit skönt med med Klara besked så där när mensen är några dagar sen och starka plus kommer fram. Men nu vet jag inte hur jag ska orka vänta så länge.
  • odlarmamman
    PelloBello skrev 2020-07-05 19:00:20 följande:

    Jag testar mig innan för att för mig känns det bättre att kunna mentalt förbereda mig på mensen än att den bara kommer.

    Sist fick jag positivt på äl+10 så kommer testa då nu med.


    Kommer nog göra så jag med. Testa där på äl+9 eller 10 på bröllopsdagen och sen vänta några dagar och prova igen.
  • odlarmamman
    PelloBello skrev 2020-07-05 19:19:14 följande:

    Var bra beredd på negativt på bröllopsdagen, om du klarar det.


    Ja så är det ju. Är ju inte jätte stor sannolikhet att det tagit sig alls. Och om det tagit sig kan det vara alldeles för tidigt att testa. Men ger det nog ett försök i alla fall. Om jag inte känner att mitt tålamod infinner sig och jag väntar tills mensen är sen istället =)
  • odlarmamman
    H0nd3ndär skrev 2020-07-05 21:58:12 följande:

    Nej, inte än. Vet vad de kommer säga. Sluta amma. Det ska jag med... så småningom. Håller på att minska. Min 18-mån är inte redo än. Så känns inte läge med någon kräm. Speciellt inte med tanke på att också prolaktinet borde vara lite högt just nu.

    Har ändå 2 barn. Så tänker att det borde gå. Men man vet aldrig. Tror jag hade relativt kort lutealfas förr med men inte så kort som nu. Fick tillbaka mensen först nu i april. Så bara inne på 4e cykeln. Så är ganska lugn trots att det är trist när mensen dyker upp...


    Låter klokt att avvakta då. Min äldsta var 2 år och ammade fortfarande när jag blev gravid igen. Han var inte redo att sluta så heller så det fick ta den tid det tog =) han fortsatte hela graviditeten med.
  • odlarmamman


    Tog det här testet igår på äl+9 eller 10. Det ser ut som ett streck men jag tror tyvärr bara att det är kondens som lagt sig så. Igår kände jag liksom i hela kroppen och hjärtat "det är klart att jag är gravid". Idag känner jag mig mer nedslagen, känns som att mensen ska komma inom ett par dagar. Men samtidigt vet jag att jag förut känt så när jag varit gravid. Usch känns så jobbigt att inte kunna tänka på nåt annat typ.

    Har inte bestämt mig än om jag ska ta ett "testa tidigt" test imorgon eller vänta till söndag eller måndag.
  • odlarmamman
    SskEmma skrev 2020-07-10 12:29:58 följande:

    Ny bild pga så chock. Är rfsu early. Tror ni det är grav eller spökstreck?? Kan inte smälta detta.


    Helt klart positivt =)
  • odlarmamman

    Blir så irriterad på mig själv. Hade bestämt mig för att inte testa mer förrän på söndag eller måndag (helst tisdag). Vi ska åka iväg några dagar från imorgon så hade till och med packat ned testet. Men nu har jag packat upp det igen och känner att jag nog måste testa imorgon bitti ändå. Fast det är tidigt.... Ja ja! Äl+12 eller 11 imorgon. Fler som blir så otåliga? Jag måste nog bestämma mig för att bara köpa hem test om mensen är sen. Så har jag gjort förut när vi försökt. Att ha tester hemma verkar inte vara min grej.

  • odlarmamman
    Msofie skrev 2020-07-11 10:41:50 följande:

    Håller alla tummar för dig! Har BIM idag, men testade neg igår. Så ligger nu här i soffan, kollar på film och tycker smått synd om mig själv haha :) hoppas du får ett plus!


    Lite samma lika här... Nästa månad ska jag låta bli helt att testa före mensen är sen. Man blir besviken vid varje test och sen när mensen kommer. Mensen för mig ska komma imorgon eller på måndag. Hoppet är inte ute helt men nästan.. Vill också ligga i soffa, äta godis och deppa lite helst =P
  • odlarmamman

    Mensen borde komma idag. Absolut senast imorgon. Hoppet är inte helt ute men nästan. Är i min mammas sommarstuga men vi sover i en egen stuga som tur är så kan dra mig undan om jag känner mig låg. Min man är förberedd på att jag kan bli ledsen med när mensen kommer. Han är bra på att stötta mig det känns bra.

  • odlarmamman

    Blev ingen lycka denna gång. Mens nu sent på kvällen som jag börjat misstänka. Får bli nya tag nästa månad. Och då testar jag inte före mensen är sen.

Svar på tråden BIM juli 2020