• hartassen

    BIM juli 2020

    Hej!

    Ny här i tråden och på familjeliv... Har ett barn sedan tidigare på snart 3 år och har aktivt börjat försöka få ett syskon, hade troligtvis ÄL runt midsommar (har inte tagit temp eller tester men har en ganska regelbunden mens). Och jag har googlat sönder efter tidiga symtom och försökt känna efter i kroppen till förbannelse... ???? Trodde inte att jag skulle bli såhär besatt men det är jag tydligen. Så jag måste bara skriva av mig lite här och förhoppningsvis läsa om er andra som plussar för att hålla hoppet uppe!

    Min BIM är 8/7 men tänkte ta ett test den 10/7 om mensen inte kommit då för att vara på den säkra sidan. Men dagarna går sååå långsamt!

    Jag har idag lite lätt mensvärk, men det kan man tydligen ha även om man är gravid. Har också fått s.k. Montgomerys körtlar på brösten, vilket jag bara haft en gång tidigare (iaf vad jag tänkt på) och det var när jag var gravid sist, så det för att jag har hopp! Dock känns der lite väl tidigt att få när ägget knappt har fäst? ????

  • hartassen

    Godmorgon tjejer!

    BIM-5 idag och hoppet har sjunkit lite, vilket det har gjort varje dag sedan ägglossning (då jag kände mig rätt säker på att vi lyckats :P) Dock fick jag knottriga vårtgårdar (montgomerys körtlar) ca 5-7 efter ägglossning vilket jag bara har haft (eller åtminstone lagt märke till) under min förra och enda graviditet, dock var det mycket senare då och det känns ju som att jag har fått det tidigare än vad som är möjligt denna gången?

    Jag har och haft mensvärk både igår och idag vilket får mig att tro att mensen är på ingång. Någon annan som känner igen sig, eller som haft mensvärk trots graviditet? 5 dagar kvar till mens/test känns som en evighet...

  • hartassen
    Msofie skrev 2020-07-03 08:07:27 följande:

    Har läst att många kan känna en känsla av mensvärk fast de är gravida, då livmodern blir växer. Så tänker inte att det är helt kört trots den känslan, men såklart svårt att veta. Är på ÄL +6 och har mjölkaktiga flytningar, vilket jag aldrig har.. hoppas.


    Åh tack, känns skönt att höra! Just nu kommer jag knappt ihåg hur det brukar kännas inför en vanlig mens... Antar att man känner efter mycket mer och analyserar minsta lilla mär man hoppas på att vara gravid! Håller tummarna för att det är nåt som gror därinne. Och hoppas att dina ovanliga flytningar också tyder på goda nyheter :)
  • hartassen
    anniissen skrev 2020-07-03 10:08:20 följande:

    Älskar familjeliv, så skönt att läsa och känslan av att vara ensam i denna resa försvinner lite ????

    Lördag 4 juli ska jag på 30 års fest, min fråga är, dricka eller inte?

    Enligt natural cycles appen ska jag ha mens torsdag 9juli vilket lär stämma då den är regelbunden. ägglossningen bekräftades den 27 juni ..

    Eller kanske kan jag köpa hem ett sånt där ?testa tidigt test?...

    hur skulle ni gjort? snälla bolla tankar med mig ????????


    Hm, jag förstår vad du menar, jag har BIM 8 juli och jag smuttade på lite vin igår så att inte kollegor skulle börja spekulera. Fick såklart dåligt samvete efteråt och googlade massor... Tydligen vet man inte hur mycket alkohol och hur tidigt det kan skada fostret, så det känns ju visserligen rätt dumt att chansa. MEN jag läste också att många rekommenderar att man ska leva som vanligt tills man vet att man är gravid, och det är nog många mammor till friska barn som druckit innan de vetat om det. Dessutom läste jag nånstans att alkohol skadar fostret som mest mellan v.5 och några veckor framåt.

    Men antingen kan du testa tidigt och slappna av (fast risken är ju att du kan få negativt trots att du är gravid), eller så dricker du inget alternativt lite lite bara. Du kanske kan skylla på nåt annat då, typ huvudvärk, nån medicin eller att du är trött (fantasin är något begränsad här just nu men du fattar nog :P)
  • hartassen
    anniissen skrev 2020-07-03 10:52:20 följande:

    Hihi har också googlat sönder! Men hittar typ bara gamla trådar, men he också kommit fram till de du sa.. inget vet säkert/lev som vanligt innan plus...men undrar senare ifall alkoholen minskar chansen för att ägget ska fästa :/

    ?Lev som vanligt?....njea Jag är den som alltid är mest på att shotta, dricka bubbel och bli så där kalasigt härligt påverkad... känns ju inte riktigt som jag borde göra så här tätt in på Bim? :/


    Jag skulle inte tro att det minskar chanser för ägget att fästa, däremot är väl risken med alkolhol att det kan föras över till fostret via livmodern efter att ägget fäst? MEN det är bara vad jag tror då jag inte hittat nåt skrivet om just det :P

    Aha, ja då hade jag nog kanske inte ?levt som vanligt? om det nu blir såpass mycket i ditt fall :) Men försöker man månad efter månad så blir det ju svårare förstås. Är detta första försöket eller har ni försökt fler gånger innan? Och vad säger din magkänsla, TROR du att du är gravid? :)
  • hartassen
    Trio2021 skrev 2020-07-03 10:58:24 följande:

    Måste ändra mitt bim pga senare ägglossning!

    Apoapo 5/7. 35, tredje barnet.

    Kalatea: 6/7, 27 år, Inga barn

    Lingonrisig 7/7, 31 år, andra barnet

    Makemy­ownsun­shine 11/7. Tredje barnet

    Jojjo87 11/7. 33år, första barnet.

    Msofie, 11/7. 24 är, första barnet

    Sskemma 12/7, 25 år, första barnet

    entusiastisk 12/7, 31 år, andra barnet

    odlarmamman 13/7, 28 år, tredje barnet

    Amidina 13/7, 34 år, första barnet

    PelloBello 14/7, 34 år, andra barnet

    saraama 14/7, 30 år, andra barnet

    NiMi12 15/7, 41 år, andra barnet

    Vemvetintejag 15/7, 29 år, första barnet

    Emelie 01 16/7, 33 år, tredje barnet

    mzl93 16/7, 27 år, första barnet

    Trio2021 19/7, 28 år, tredje barnet

    SpändFörväntan 21/7, 37 år, fjärde barnet

    jemalot 24/7, 33 år, första barnet

    sbina86: 27/7, 33 år, tredje barnet

    apan95: 27/7, 24 år, första barnet

    Esemlan: 28/7, 36 år, andra barnet

    Editeds: 31/7, 29 år, andra barnet


    Får man haka på listan? :)

    Hartassen: 8/7, 31 år, andra barnet
  • hartassen

    !!!

    Jag är på BIM-4 idag, och lovade mig själv att inte testa förrän tidigast på BIM, men jag har nu haft mensvärk i 4 dagar och jag kunde bara inte hålla mig... Testade idag och fick ett svagt streck tror jag, eller skulle det kunna vara ett spökstreck? Det är RFSU:s test, och det står att man egentligen tidigast kan testa på BIM...

  • hartassen
    Msofie skrev 2020-07-04 10:52:42 följande:

    Tycker mig ändå se ett ganska stadigt streck :) Prova med digitalt imorgon? Blir alltid tydligast så!


    Vad skönt att höra! Jag svävar som på moln nu men vågar ändå inte hoppas på för mycket... Jag har en bunt tester kvar hemma så jag ska testa om 2 dagar igen och hoppas på ett tydligare streck då! Men jag känner mig starkt hoppfull :D :D
  • hartassen
    lingonrisig skrev 2020-07-04 12:15:10 följande:

    Jag tycker att det ser positivt ut! Vågar mig på ett grattis! :)


    Tack :)

    Håller tummarna för att du också plussar inom kort, du har ju t o m BIM en dag före mig såg jag :)
  • hartassen
    lingonrisig skrev 2020-07-04 12:15:10 följande:

    Jag tycker att det ser positivt ut! Vågar mig på ett grattis! :)


    Tack :)

    Håller tummarna för att du också plussar inom kort, du har ju t o m BIM en dag före mig såg jag :)
  • hartassen
    prinsessan15 skrev 2020-07-04 15:30:04 följande:

    Samma känsla här också! Hur känner du av det?

    För mig är det svag mensvärk och PMS (mina känslor är lite överallt) dock har jag mens först på lördag men tror den kommer vara tidig denna månad.


    En liten tröst kanske: det måste inte innebära att mensen är på G, jag har nämligen haft mensvärk i 4 dagar nu vilket jag tyckte var lite konstigt, dessutom för tidigt. Men imorse testade jag svagt positivt, på BIM-4 :)
  • hartassen
    prinsessan15 skrev 2020-07-04 18:48:05 följande:

    Åh vad kul! Grattis!! Det väcker ju lite hopp, men tidigare graviditeter har jag typ inte känt något innan vecka 6 :(


    Tack :) Nej, men graviditeter kan ju vara väldigt olika. Jag har ett barn sedan innan och vid den graviditeten hade jag inga symptom och misstänkte inte att jag inte att jag var gravid förrän flera dagar efter utebliven mens. Kände inget ont i magen senare heller, bara illamående och ömma bröst. Denna gången ingen känsla i brösten alls (än), utan bara mensvärk, plus lite knottror på brösten som jag inte fick förrän långt senare i förra graviditeten!
  • hartassen
    lingonrisig skrev 2020-07-05 09:37:15 följande:

    Äl+10, tempen fortsatt hög och jag tog ett test. Det syntes direkt ett andra rosa streck, om än ganska svagt. Jättesvårt att få på bild men här är testet iaf:


    Wow, stort grattis! :D
Svar på tråden BIM juli 2020