• mzl93

    BIM juli 2020

    Lägger in mig själv på listan. Fjärde försöket nu. Hade ett svagt svagt svagt streck som avtog mer och mer tills mensen (tidigt missfall?) kom bim+4. Nu körde vi igen och har för första gången haft äggvitesekret i samband med förmodad ägglossning så jag hoppas att jag faktiskt ägglossade denna gång. Har gett upp på ägglossningstesten då jag bara blir förvirrad av dem, sexar kontinuerligt istället hahaha. Nåväl, fjärde gången gillt?

    Apoapo 5/7. 35, tredje barnet.

    Kalatea: 6/7, 27 år, Inga barn

    Lingonrisig 7/7, 31 år, andra barnet

    Makemy­ownsun­shine 11/7. Tredje barnet

    Jojjo87 11/7. 33år, första barnet.

    Sskemma 12/7, 25 år, första barnet

    entusiastisk 12/7, 31 år, andra barnet

    odlarmamman 13/7, 28 år, tredje barnet

    Trio2021 14/7, 28 år, tredje barnet

    PelloBello 14/7, 34 år, andra barnet

    Emelie 01 16/7, 33 år, tredje barnet

    mzl93 16/7, 27 år, första barnet

    SpändFörväntan 21/7, 37 år, fjärde barnet

    sbina86: 27/7, 33 år, tredje barnet

    apan95: 27/7, 24 år, första barnet

    Esemlan: 28/7, 36 år, andra barnet[/quote]

  • mzl93
    Vemvetintejag skrev 2020-07-01 20:23:49 följande:

    Lägger in mig. Även om jag har en känsla av att äl inte kommer hända denna månad för jag har inte börjat få stegring än på tester (vilket jag får annars dessa dagar i cykeln). Förmodligen pga stressigt jobb och mycket fest, hehe! Vi får se.


    ÅH VA KUL ATT DU ÄR HÄR!!!!Kul att vi verkarha ungefär samma bim fortfarande också!Hur mår du?Jag har gett upp TOTALT på äl-testerna.Har du haft nåt äggvitesekret?
  • mzl93
    Vemvetintejag skrev 2020-07-01 21:51:40 följande:

    Jaaa jag har kollat efter dig och tänkt på hur det gick med testerna där! Synd att det inte blev något :(

    Jag har inget äl-sekret även fast detta är andra cykeln med rosenrot. Asså jag känner mig verkligen lite obrydd just nu för det känns så lönlöst haha, har inte tålamod för detta! Hur mår du?


    Jag mår okej. Förra månaden va lite kaos, budade på en stuga med renoveringsbehov så sambon tog upp det faktum att vi kanske skulle pausa bebisfabriken ifall vi skulle vinna budgivningen med tanke på att det kanske hade varit svårt för mig att renovera som gravid (jag är den händige av oss). Så vi hade endast sex en gång under äl-veckan så jag blev förvånad när mensen inte kom. Tog då test och såg ett streck men med dagarna blev strecket svagare och tillslut kom mensen. Ledsen men det kändes hanterbart. Nu är vi igång ordentligt igen eftersom vi inte vann budgivningen haha! Tänkt på dig också! Är du ute mycket i solen? Förstått att D-vitamin är bra för fertiliteten!
  • mzl93
    Amidina skrev 2020-07-02 11:14:47 följande:

    Lite bittert haha, men man får lätt det efter några års kämpande. ;P Plus att jag är världens fertilitetsnörd, älskar att lära mig om det!

    Tappen har jag rätt nyligen börjat läsa på om, men har förstått att under ÄL är den högt upp i slidan och känns mjuk och öppen (om man känner över öppningen är den större), annars ligger den lägre och är hårdare och mer stängd. Om man blivit gravid flyttar den tydligen uppåt igen och blir mjukare. :) Men som med det mesta annat så förekommer individuella skillnader, mest troligt pga hur man påverkas av sina egna hormonnivåer.

    Jag har förstått att om man håller koll på den regelbundet så lär man sig hur den beter sig för en själv iaf, den följer ett tydligt mönster. :) 

    Så för att svara på din fråga lite mer exakt, om kroppen försöker få igenom en ÄL så borde tappen ligga högt och vara mjuk, och du ska se fertilt sekret (som för övrigt inte bara är den där äggvitan, viktig fakta!). Om kroppen har "gett upp", dvs det gått för lång tid från att hjärnan skrikit och inget hänt, så borde tappen ligga lägre, närmre slidmynningen, och vara hård.


    Men vänta nu? Hur vet man då om det är fertilt sekret? Jag som va så glad över att se det där kladdet för en gångs skull hahaha!
  • mzl93
    Vemvetintejag skrev 2020-07-02 12:52:40 följande:

    Jaa jag har varit ute i solen en del! Men nu blir det mycket jobb framöver så då blir det nog mindre d-vitamin, haha.

    Jag känner just nu att jag orkar inte lägga överdrivet mycket energi på det här, har inte ens köpt grav-test haha. Men efter äl lär jag ju säkert ändra mig och bli tokig som vanligt haha!


    Sådär va jag förra månaden, lite blasé helt enkelt (därför jag va så frånvarande då). Det va skönt! Är fortfarande lite så men vi får se hur det går. Än så länge känner jag ingenting iaf, det är ju på tok för tidigt haha! Redan haft semester alltså?
  • mzl93
    Lisa447 skrev 2020-07-03 00:03:50 följande:

    Hej!

    Får man hoppa in här?

    Testade idag 3-4 dagar före BIM.

    Kan knappt tro mina ögon???? Visst är det här ett positivt test?! Eller är det någon annan som fått svaga streck på dessa test och ändå inte varit gravid?


    NOLL TVEKAN : STORT GRATTIS!!!!
  • mzl93
    Lisa447 skrev 2020-07-03 07:57:38 följande:

    Tack!

    Känns sjukt läskigt. Då blir det en liten sladdis då. Har två tonåringar på 14 och 15 år.

    När är det dags att testa för er?


    Bim 16/7. Ska försöka hålla mig från att testa tills dess. Lyckades vänta förra månaden och det va skönt
  • mzl93
    Vemvetintejag skrev 2020-07-04 18:55:47 följande:

    Jag är SÅ glad för jag fick peak idag på äl-test. Första gången jag fått det! Nu håller jag tummarna att det går vägen. :D


    ÅH YAY!!!! HEJA HEJA!!!
  • mzl93
    Emelie 01 skrev 2020-07-06 12:59:21 följande:

    Tack för peppen. Ja vi har kört 4 månader nu, var av sista så berättade jag för min sambo när ÄL skulle infalla för att han inte var så sugen på att mysa. Det blev en jättegrej då han sa att han ville vara delaktig och veta och jag kände att jag hellre har koll själv. De mysiga stunder vi fick till efter detta samtal kände som att det enbart gick ut på att göra barn. Det blev stelt och totalt omysigt. 

    Nu känner jag inget i kroppen och jag vet inte när exakt äl skedde men jag tror att äl blev senare än vad den brukar. 

    Min sambo är äldre än jag och har inga barn sedan innan. Hans vänner är bra på att prata om att han vill ha barn mm och jag vill ju inget hellre än att ge honom detJa ett litet stresspåslag att alla pratar om det jämt. 

    Känner mig lite ensam i stressen och det är säkert därför det inte tar sig. För att jag är stressad kring att jag vill bli gravid. Men hur lätt är det att koppla bort? jag fattar inte hur man klarar att tänka på annat. 

     

    Jag ska trösta mig som du skrev, njuta av att jag faktiskt har två barn. Och kämpa vidare. Tack för all pepp Kram 


    Eventuellt ett lite kontroversiellt förslag:

    Skulle du orka med att ge honom kontrollen en månad.Säg till när du fått mens och när den slutar men att han är den som håller koll ien eventuell app.Tänker på din stress och förmodligen hans stress också.Kanske kan han slappna av om han har koll och KANSKE kan du slappna av och fokusera på annat med tanke på den stress du känner nu.Jag har själv stenkollpå min cykel men har även märkt att minsambo också har det vilket inneburit att jag inte behöver säga åt honom vilken vecka vi ska köra.Det har blivit riktigt avtändande för oss att jag ska säga till när det är dags att ligga sådå är detta mycket smidigare för min del.Förlåt att texten blir konstig,min telefon villinte samarbeta med familjeliv och mellanslag går inte att skriva in ibland haha
  • mzl93
    Msofie skrev 2020-07-06 18:35:00 följande:

    Jag har faktiskt en annorlunda upplevelse kring just sexandet än många verkar ha. Jag och min kille brukade ha sex.. tja väldigt sällan och vi har knappt haft någon sexlust. Men genom att vi kom överens om att ha sex varje fall två gånger i veckan har vi nu blivit mer sugna, provat nya saker och faktiskt kommit varandra närmare!

    Det är också väldigt många i vår närhet som ständigt påtalar att vi borde ha barn, frågar när vi ska skaffa mm. Jag hatar det och det får mig att bli så stressad. Har mest skämtat bort det men har faktiskt börjat säga till folk att det inte är okej. Men du är långt ifrån ensam!


    Fy fan va drygt! Jag och min kille har varit tillsammans i nästan två år och slipper därmed tjat från omgivningen. Skulle bli tokig på det. Är däremot nervös för motsatsen, att folk ska tycka att vi har för bråttom. Men jag vet att han är mannen i mitt liv och han känner (förhoppningsvis hahaha) likadant därför ville vi köra ändå. Hur länge har alla ni andra varit ihop med era partners? Syftar främst på er som ska skaffa ert första barn. Och ni andra, hur länge hade ni varit tillsammans med er partner innan ni skaffade erat första?
Svar på tråden BIM juli 2020