• Tecum

    Topless på Skara sommarland

    Majakarlsson05 skrev 2020-06-16 19:28:42 följande:
    Hittade detta på facebook:

    Ta en titt på dessa bilder från Skara sommarland på 80-talet! De säger något om hur synen på bröst har förändrats under relativt kort tid, och att dagens tvångssexualisering inte på något sätt är av naturen given. De säger också något om hur snabbt vi även kan uppnå förändring i rätt riktning!

    imgur.com/a/4alT9
    Helt rätt, det är skrämmande hur moralpaniken tagit över och helt genomsyrar vårt samhälle. Idag kan kvinnor inte ens gå utan BH under kläderna utan att få sura påpekanden från sina medsystrar. Nakenhet har blivit något fult och farligt, som på 50-talet. Är det verkligen så vi vill ha det?
    Tror tyvärr aldrig att den oskyldiga, naturliga och avslappade synen på nakenhet återkommer.
  • Tecum
    sextiotalist skrev 2020-06-18 06:33:53 följande:
    Inte du heller.
    Jag var aldrig bekväm med topp-lessmodet och det fanns alltför många fluktare.
    Men du behöver ju inte följa modet. Min fru var heller aldrig topless. Så varför är du obekväm med hur andra är klädda eller inte klädda?
  • Tecum
    Anonym (M) skrev 2020-06-18 18:28:14 följande:
    Fast naket är generellt sexuellt. Att se en kvinnas könsorgan eller bröst är tändande för män, oavsiktligt teoligtvis. Det är där problemet ligger. Att som kvinna gå runt med brösten fria skulle kanske gå i en värld med enbart kvinnor men så fort en man är närvarande skulle han få ståfräs.
    Hur får man bort det sexuella kring brösten?
    Nej, om man vill sexualisera bröst är det bästa sättet att dölja dem. Om män ser nakna bröst överallt försvinner den sexuella laddningen och det blir något naturligt.
    Så vill du ha bort det sexuella kring brösten är det topless som gäller!
  • Tecum
    sextiotalist skrev 2020-06-18 21:46:01 följande:
    Så du menar att män inte bröst var sexiga under toplesseran.
    Var det därför de smög i buskarna för att fota tjejerna.
    Brösten var precis lika sexualiserade då som nu, det var de signalerna vi tjejer fick i varje fall
    Om modet hade fortsatt och topless blivit norm, då hade vi hamnat där. Nu var det för kort tid, knappt ett decennium. Vad är det för mening att smyga på något som finns överallt?

    Sen kan man undra om det vore bra att bröst blir avsexualiserade, eller i praktiken bröstvårtor. resten syns ändå.? Är det i kvinnors intresse? I mäns?
  • Tecum
    Anonym (M) skrev 2020-06-18 22:59:18 följande:
    Jag förstår hur du menar men samtidigt är det väldigt utlämnande för en kvinna att gå topless. I med att sexualiseringen fortfarande är kvar så kommer varje kvinna som går med brösten bara vara ett sexobjekt och utlämnade till männens blickar och fantasier.
    Ja, idag är det utmanande och jag förstår verkligen att kvinnor undviker det. Dels drabbas de av dagens samhällssyn att nakenhet är fult och bara bröst snuskiga. Dels finns risken att bli filmad eller fotad överallt. Men det senare är en följd av det förra, om inte bröst(vårtor) var så sexualiserade idag hade det inte varit så farligt om någon fotat.
Svar på tråden Topless på Skara sommarland