• Sven19

    Topless på Skara sommarland

    Mycket tuttar på 80 talet

    Va inte så mycket på stranden när jag va ung men när jag va 12 Va vi vid sommarstugan tillsammans med en kompis till mamma och hennes familj.

    Både mamma och dottern va topless nästan hela tiden.

  • Sven19
    Majakarlsson05 skrev 2020-06-18 14:29:43 följande:
    Va hon också 12? Känns ju väldigt tidigt.
    Nej hon va nog 14-15.
  • Sven19
    Anonym (Molly) skrev 2020-06-18 15:30:22 följande:

    Det är långt ifrån alla kvinnor som har sådär snygga bröst som på dom bilderna. Så vi kanske ska vara glada att det inte är så mycket toppless idag..


    Det är ju ungdommar på bilderna och då har väl alla fina bröst.
  • Sven19
    Anonym (va???) skrev 2020-06-19 00:18:17 följande:

    Ja Internet spelar stor roll tror jag också. Å andra sidan finns det många kvinnor som inte bryr sig, som vill i feminismens namn att bröst ska få vara fria (free the nipple t ex), men som trots det inte går topless på stranden. Även äldre vill inte vara topless, tror de att de också kommer bli fotade och hamna på nätet? Men det hänger ihop med rädslan att bli sedd av tusentals för obestämd framtid som gjort att en stor del av kvinnor satt normen för det hela. De som vill vara topless och inte är rädd för nätet kanske inte vågar göra det för inga andra gör det. Likt det att folk inte vågar sätta på sig munskydd för normen är att inte göra det.

    Men det vore intressant och se hur det skulle bli om män också bar bikini på sig, skulle det sexualisera mäns bröst med tiden så kvinnor blev som tokiga i mansbröst? 

    En dålig trend är att föäldrar sätter bikinitoppar på små barn som inte har bröst! Det är att sexualisera små barn och uppmuntra till pedofili tycker jag!


    Internet till vanligt folk kom ju först 96-97 och den första mobilen med kamera kom 2002 och det tog nog ytterligare något år till innan det blev vanligt.

    Runt 93 tror jag knappt det var några som solade topless. Så mobilkameror och internet är nog inte orsaken.
  • Sven19
    Anonym (va???) skrev 2020-06-19 17:14:07 följande:
    Genom att dölja brösten med en bikini så ÖKAR du intresset hos män för att få se bröst. 
    Man har ju inte bikini på små tjejer för att dölja brösten utan för att det är fint och tjejen troligtvis vill se ut som sin mamma.

  • Sven19

    Tror det var nästan alla som solade topless. En gång åkte jag med familjen till en sjö som vi inte brukar åka till, Och där såg jag klassen blyga och väldigt kristna tjej ligga med tuttarna i vädret tillsammans med sina kompisar från kyrkan. Tror det var pingstkyrkan som hon var med i:)

  • Sven19
    Anonym (va???) skrev 2020-06-24 12:15:30 följande:

    Men du vet väl att samhället också ser bröst som sexualla kroppsdelar? Och du vet att bikini används för att skyla brösten?


    Det var ju inga problem att vara topless förr. Även om bröst är en sexuell kroppsdel.
Svar på tråden Topless på Skara sommarland