Inlägg från: Anonym (Ola) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ola)

    Topless på Skara sommarland

    Anonym (Kvinna 50+) skrev 2020-06-17 17:17:04 följande:

    Jag är sextiotalist, fyllde 17 år 1980.

    Föredrar överdel på kvinnor, det ser mest ofräscht ut utan.


    Då borde kanske män ha överdel också? Eller ser det mindre ofräscht ut? Varför då i så fall?
  • Anonym (Ola)
    Anonym (Kvinna 50+) skrev 2020-06-18 11:18:16 följande:
    Det tror jag att du begriper själv. Annars får jag nog bara beklaga.

    Nej, jag begriper inte. Det är däför jag frågar. Då antar jag att du inte har några argument för varför kvinnor ser mer ofräscha ut än män?
  • Anonym (Ola)
    Kirenaj68 skrev 2020-06-18 18:50:24 följande:
    Det ligger lite i vad du säger. När jag var i tonåren på 80-talet var vi ett gäng killar och tjejer som bruka gå till sjön och bada och tjejerna var för det mesta toppless. Visst kikade man i smyg på de snyggaste brösten, men utöver det var det ingen stor sak. Kändes helt naturligt. Som utvecklingen i landet nu fortgår är det väl snart bara burkinin på badplatserna........

    Jag är i samma ålder som du, och har samma erfarenhet. När det var vanligt att tjejerna var topless så vande man sig vid det, och tänkte inte så mycket på det. Idag blir man nog mer uttittad om man är topless eftersom det är så ovanligt.
  • Anonym (Ola)
    Kirenaj68 skrev 2020-06-23 11:21:13 följande:
    Ja. Så är det väl. Synd att topless kan skapa så mycket hysteri. Det är ju så tjejer är skapta. Inget nytt under solen. Men den världsberömda liberala synen Sverige hade på sex och nakenhet har väl i hög grad ersatts av mer medeltida influenser från Mellanöstern........
    Fast man kan nog inte skylla topless-modets försvinnande på invandring. I de områden som jag rörde mig (Västkusten, Skåne, Öland) försvann det redan i början av 90-talet. Det var innan vi hade någon stor invandring från Mellanöstern. Jag tror mer på andra trender i samhället, även om jag bara kan spekulera om detta.

    Tog det sista av 70-talets frihetstänk slut? Visst började tjejer ha bh på sig i allmänhet i mycket högre grad än på 80-talet? Då kändes det kanske jobbigare att ta av den på badstranden? I min klass på 80-talet gick många av tjejerna utan bh under kläderna, nu verkar det vara helt otänkbart för en ung tjej. 

    Blev vi mer amerikaniserade, och därmed mer pryda? Jag vet inte.

    Däremot har du nog rätt i att det känns mindre sannolikt att topless skulle komma tillbaka nu när vi har så många i samhället som har en helt annan syn på hur mycket av den kvinnliga kroppen som man får visa.
Svar på tråden Topless på Skara sommarland