Inlägg från: Anonym (Ledsen och förvirrad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ledsen och förvirrad)

    Abort i vecka 10, någon med erfarenhet som kan dela med sig av sina upplevelser? :/

    Hej! Sitter i panik och vänder ut och in på mig själv för att försöka komma fram till ett vettigt beslut... är idag i vecka 9+2. Har funderat ett tag på abort, men har inte fått det gjort än för jag är så orolig och rädd dels för själva aborten och dels för att ta fel beslut. Även fast det känns som en abort vore bäst just nu eftersom jag mår som jag gör. Ska jag göra abort så lär det bli i nästa vecka... Då jag är 10 fulla veckor gången. dom rekommenderar medicinsk abort då det är skonsammare för kroppen men är livrädd för det. Är det någon som har några erfarenheter och kan dela med sig och tala om hur det var som har gjort abort i samma vecka eller i närheten? Var ärliga! jag vill verkligen veta vad jag ger mig in på i så fall... tack på förhand fina ni!

  • Svar på tråden Abort i vecka 10, någon med erfarenhet som kan dela med sig av sina upplevelser? :/
  • Anonym (Ledsen och förvirrad)

    Tack för att du delade med dig och är ärlig! Usch vilken fruktansvärd upplevelse att se fostret... det är ju det jag är så rädd för. Att få se något som liknar ett barn, gjorde det det? Kommer du ihåg hur stort det var? Usch tror inte jag skulle fixa det faktiskt :?( kirurgisk abort går väl i de flesta fall komplikationsfritt.... bara så jobbigt nu att dom är så kinkiga pga Coronan! Dom vill ju helst inte operera i onödan... vilken vecka var du i när du gjorde kirurgisk abort?

  • Anonym (Ledsen och förvirrad)
    Anonym (Hej) skrev 2020-06-19 18:09:17 följande:

    Jag har också gjort en medicinsk abort.

    Var som du livrädd. Efter första tabletten som skulle stanna hormonerna kände jag inget, kom pytte lite blod.

    Dagen efter åkte jag till sjukhuset för att ta cytotec.

    Inget hände först, tog säkert 1-2 timmar innan jag började blöda. Blödde inte mycket, mkt mindre än min vanliga mens, gjorde knappt ont alls, mindre än mens värk.

    Sen slog det till ordentligt, jag började spy och vart helt yr av smärta som kom från ingenstans. Jag ringde då på den röda knappen och de kom in personal direkt. Jag hade så ont att jag endast kunde säga "morfin". 1 minut senare kom läkare och gav mig morfin direkt i blodet och smärtan försvann direkt i princip. Så den hemska smärtan jag kände varade max i 4-5 min. Blödde sparsamt under hela aborten i ca 3 veckor. Gick sen på återbesök och allt var då ute kunde man se.

    Dock ångrade jag mig så efteråt, jag tog beslutet i panik. Hade jag fått göra om det idag hade jag aldrig gjort aborten. Men mina erfarenheter rent fysiskt från aborten är att det är inte alls lika hemskt och smärtsamt som man läser om. Det kommer gå bra!


    Hej! Tack för svar. I vilken vecka var du i då?
  • Anonym (Ledsen och förvirrad)
    Anonym (!) skrev 2020-06-20 12:56:45 följande:

    Jag har gjort två aborter. En i v 4 och en i v 9. Båda medicinskt och det var inga problem alls. Det gick fort och kändes knappt något alls. Det enda jobbiga var att jag blödde i nästan 2v efteråt. Det är obehagligare att laga en trasig tand.


    Har aldrig lagat en trasig tand heller så har inget att jämföra med ???? var du 9 fullgångna veckor vid det andra tillfället?
  • Anonym (Ledsen och förvirrad)
    Anonym (!) skrev 2020-06-20 18:31:20 följande:

    Vet inte exakt hur lång tid det hade gått.


    Var du 9 fullgångna veckor då det andra tillfället? Gjorde det ondare den gången än den gången du var tidigare gravid? Du såg inget foster eller så?
  • Anonym (Ledsen och förvirrad)
    Anonym (Hej) skrev 2020-07-21 10:22:17 följande:

    Hur gick det?


    Jag var för tveksam så jag behöll barnet. Var så rädd för att ångra mig starkt efteråt, därför kändes det inte rätt med abort. Är i vecka 15 nu.
Svar på tråden Abort i vecka 10, någon med erfarenhet som kan dela med sig av sina upplevelser? :/