Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    AndreaBD skrev 2020-07-17 11:48:02 följande:
    Vaddå tystats? De verkar inte ha argument längre. 
    Får man sin åsikt ifrågasatt så anser man att man blivit tystadSkrattande
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-07-17 11:48:02 följande:
    Vaddå tystats? De verkar inte ha argument längre. 
    En lustig detalj i sammanhanget är att det förmodligen finns fler negativa än postiva inlägg i coronatrådarna, alltså avseende Sveriges strategi.

    Jag tror att fenomenet att känna sig tystad just bottnar i att man inte kan hantara åsiktspluralism utan anser att alla ska ha samma åsikt - och då blir man kränkt över att det finns personer som vägrar underordna sig en auktoritär ordning.
  • FDFMGA
    Anonym (irma) skrev 2020-07-17 13:00:08 följande:
    En annan lustig detalj är att människor som håller med om och tror på vad andra experter än folkhälsomyndighetens uppställning hela tiden hånas. Enligt er så är det ju bara ni som kan läsa och förstå, veta, kunna och lyfta blicken. Att bete sig så är inte att stödja åsiktspluralism, det är bara plump, dumt och oförskämt.

    Bye bye.
    Jag anser inte att åsiktspluralister hånar i större utsträckning än nyauktoritära. Skillnaden är väl att åsiktspluralister inte pysslar med egenodling av kränkthet.

    De två personer som utsatts för flest hånfulla gliringar i kritikertråden är utan tvekan Andrea och klyban. Några av de grövsta personangreppen har väl tagits bort av Familjelivs saneringspatrull - men oavsett så har jag inte noterat att någon av debattörerna blivit kränkt.

    Tror du att nyauktoritära kanske tar sig själva och sina åsikter på  lite för stort allvar, typ att de får sitt åsiktsaltare besudlat om de möter en invändning?
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-07-17 13:04:57 följande:
    Va dumt! Det borde ju snarare inspirera till att försöka övertyga dem andra. Det är därför jag säger, man kan inte ha några argument om man inte diskuterar med dem som har en annan åsikt. Då VILL man bara att det ska vara så, men man har inga argument som stödjer det. Och inte bara det. Någonstans förstår de väl också att det inte är så. Men det "borde" vara så. 
    Det som är lite trist med inställningen att alla ska tycka detsamma är att den uppmanar till endera fullständig enfald eller också total splittring.

    Egentligen funkar ju en debatt bäst om man försöker förstå sin åsiktsmotståndares resonemang . Bortsett från rena dumheter, som att det snart inte finns någon kvar som kan dö, så gissar jag att om vi som diskuterar i trådarna möttes i verkligheten så skulle vi kunna konstatera att vi visserligen tycker olika, men att likheterna trots detta är större än skillnaderna.
  • FDFMGA
    Anonym (Anonym (Niklas)) skrev 2020-07-29 13:56:46 följande:
    Nej, det gör vi inte. När statsministern kallar kritiker av coronahanteringen för fascister så beter han sig mer som en kommunistisk diktator.

    Sverige är inte ett demokratiskt land längre. Om vi hade varit det så hade man inte jagat meningsmotståndare.
    Tufft det låter.

    Så din upplevelse är att du blir jagad i det odemokratiska Sverige.

    Och Löfven är enligt din upplevelse närmast en kommunistisk diktator som kallar de som är kritiska mot Sveriges smittskyddsstrategi för fascister.

    Styrkekram!
  • FDFMGA
    Anonym (Anonym (Niklas)) skrev 2020-07-30 14:51:00 följande:
    Kom inte med argumentet att Sverige är ett så bra land. Det var sant för kanske 30 år sen. Landet befinner sig i ett uruselt tillstånd.

    Om du går ut kan du bli smittad av coronaviruset och dö, alternativt få permanenta skador på lungorna. Kriminella bedriver ett krig mot varandra på gatorna med skjutningar och sprängdåd. Har du jobbat hela ditt liv blir du fattigpensionär. Kommuner går i konkurs.

    Tala gärna om för mig varför det är så viktigt för er att gå emot de som påpekar det uppenbara att Sverige inte fungerar som land längre.
    Jag är väl medveten om fenomenet med att de som befinner sig i en åsiktsgemensam bubbla ofta utgår från att de som finns utanför bubblan egentligen inser att den stora sanningen finns i bubblan, det gäller inte bara högerextremister utan bubbelextremister av alla de slag.

    Inte desto mindre anser det stora flertalet svenskar att Sverige är en demokrati, att Löfven inte är en kommunist som utövar hetsjakt på sina motståndare och att Sverige är ett hyfsat bra land att leva i.

    Jag kan inte sticka hål på din bubbla (det kan ingen annan än du själv) - men jag tycker att den del av oss svenskar som är tillräckligt allmänbildade för att förstå hur en demokrati fungerar bör säga ifrån när det bubblas som mest.
  • FDFMGA
    Anonym (Anonym (Niklas)) skrev 2020-07-30 16:50:40 följande:
    Ni som är den stora majoriteten som inte reagerar på att 5000 har dött i coronaviruset kommer att köra det här landet i botten fullständigt. Med skygglapparna på kallar ni all samhällskritik för högerextremism för att tysta meningsmotståndare.

    I framtiden är det du som sitter som fattigpensionär och lever på existensminimum för att du blev sparkad från ditt jobb pga åldersdiskriminering eftersom Löfven tog bort LAS. Du bor i en en svindyr hyreslägenhet tack vare Löfvens marknadshyror. Sen hamnar du på äldreboende och dör när regeringen låter nästa pandemi svepa över landet.

    Är det den framtiden du vill leva i? Kom inte och klaga sen när din egen ignorans drabbar dig själv.
    Som jag skrev tidigare så anser jag att vi inom den tysta majoriteten inte ska vara tysta när bubbelextremister förklarar att sanningen finns i bubblan.

    Vilken färg det är på den extremistiska bubblan är däremot av underordnad betydelse

    Påståenden som att Sverige inte är en demokrati kan nog blåsas upp i vilken bubbla som helst - men en bubbla där man påstår att Löfven är en kommunist som jagar meningsmotståndare får mig att klassa bubblan som högerextremistisk med inslag av kränkt navelskåderi.

    Mig veterligt har inte Löfven försökt tysta meningsmotståndare, men i bubblor där man odlar den egna kränktheten brukar man anse sig tystad när man får sina åsikter ifrågasattaBaby
  • FDFMGA
    Anonym (N) skrev 2020-07-31 18:46:26 följande:
    Det går nedåt, men alldeles för långsamt och det beror på regeringens politik. Med oppositionen vid makten hade 5000 svenskar varit vid liv idag.
    Men nu tar du väl i.

    Med oppositionen vid makten hade 10 miljoner svenskar varit vid liv, precis som nu med S och MP vid makten.

    Visst, kan du ha rätt i att oppositionen, antar att du menar SDKDM skulle ha hanterat krisen illa, men inte hade någon annan än Jimmie Åkesson ränt iväg till Turkiet för att tala om för flyktingar att Sverige är fullt i stället för att agera på ett tsmittskyddspolitiskt korrekt sätt.

    Men rimligen skulle en Åkessonkoefficient inte ha inneburit mer är ytterligare ett tusental dödsfall i covid-19 - så några 10 miljoner avlidna skulle inte SD-politiken ha inneburit.
  • FDFMGA
    Anonym (N) skrev 2020-08-01 00:59:41 följande:
    Vill man inte prata om 5000 döda pratar man alltså om Jimmie Åkesson. Bra taktik.
    Jimmie Åkesson som ville stänga skolorna i början av mars. Det hade räddat tusentals liv.

    En fråga. Är flyktingars liv värda mer än svenska liv enligt din mening? För det verkar nästan så.
    I coronatrådarna på FL diskuteras covid-19 och dess konsekvenser.

    Du är ensam om att där vilja diskutera din upplevelse av att regeringen infört marknadshyror.

    Skolstängningar har ingen effekt på pandemin men dramatiskt negativa samhällseffekter.

    Däremot var det inte så lyckat av Åkesson att ränna iväg till Turkiet under pandemins inledande fas.

    Du har dessutom inte förstått att Åkessons egentliga motiv till att vilja stänga skolorna är att han vill främja okunnigheten - skulle de stängas permanent skulle partiet ha potential att växa väsentligt.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2020-08-01 21:28:11 följande:
    Hahaha! Vad lägligt det beslutet kom precis när du mitt i allt ditt spammande om hur dåligt allt har varit kring hanteringen av pandemin och nu inser du att du har hackat på personer som faktiskt aktivt gjort något medan du bara klagat.
    Det är ju inte så svårt eller besvärligt. Själva har vi handlat en hel del åt ett äldre grannpar. Går ju alldeles utmärkt att göra i samband med att man handlar till den egna familjen.

    Men det ena leder till det andra, först att de skaffade swish för att enklare kunna betala för det vi köpte till dem och sen att de upptäckte möjligheterna med att handla mat över nätet. Numer frågar de inte särskilt ofta, likt många andra stockholmare har de börjat röra sig mer fritt bland folk i och med att smittorisken är så låg här. Senast nu i veckan såg jag dem sitta på en asiatisk restaurangs uteservering med ett glas rött och en öl i väntan på att maten skulle komma ut.

    Det unnar jag dem mer än väl.
Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?