Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    AndreaBD skrev 2020-06-28 15:08:16 följande:
    Okej.... Det där med att inte låta sig identifieras. Jag undrar om man har varit lite osäker inom sjukvården om man överhuvudtaget får korrekta resultat i testerna? Det har ju kommit upp lite grann ibland i början, lite osäkerhet om inte tester kan visa positiv även om det skulle vara ett annat corona-virus t.ex.
    De tester som finns nu är inte som de första testerna för att identifiera Cov Sars-2. Därav rekommendationen att alla med några som helst symptom som skulle kunna ha med covid19 att göra skulle stanna hemma. 

    Nu finns det bra tester som är tillförlitliga och det finns mer testkapacitet än i början av smittspridningen.

    Det finns också test för att identifiera multinickaren (som nikha refererar till), men alla testas inte utan det är mer då symptom rapporterats till ansvariga - smittspridning förekommer som klustersmitta, alla smittas inte men alla påverkas. 
  • Padirac
    K Markatta skrev 2020-06-28 15:27:29 följande:
    En dagsaktuell liten rosenskimrande rapport från Stefan Löfvens socialdemokratiska samhällsbygge:

    www.expressen.se/nyheter/qs/koderna-avslojar-.../

    Corona härjar bland fattiga - rika klarar sig

    Lågt valdeltagande, hög arbetslöshet och utbredd trångboddhet präglar flera utsatta förorter. Där finns även högst andel smittade av covid-19. Smittan sprids mest och snabbast i Sveriges fattigaste områden, visar Expressens kartläggning av 130 postnummer.

    I överklassområden som Djursholm och Östermalm är det näst intill smittfritt.
    Tow2Mater skrev 2020-06-28 15:44:22 följande:
    ...dr de "fattiga" trängs på fulla uteserveringar medan de "rika" undviker folk och håller 2 meters avstånd även utomhus....
    Hahaah..

    Det är lustigt att det totalt verkar saknas kunskap om politiska ideologier och hur de beskriver samhällets och befolkningens villkor  

  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-06-28 15:56:44 följande:
    oki.. jag tror jag förstår.
    Smittsam och dyker upp lite här och var med olika symptom
  • Padirac
    K Markatta skrev 2020-06-28 15:27:29 följande:
    En dagsaktuell liten rosenskimrande rapport från Stefan Löfvens socialdemokratiska samhällsbygge:

    www.expressen.se/nyheter/qs/koderna-avslojar-.../

    Corona härjar bland fattiga - rika klarar sig

    Lågt valdeltagande, hög arbetslöshet och utbredd trångboddhet präglar flera utsatta förorter. Där finns även högst andel smittade av covid-19. Smittan sprids mest och snabbast i Sveriges fattigaste områden, visar Expressens kartläggning av 130 postnummer.

    I överklassområden som Djursholm och Östermalm är det näst intill smittfritt.
    Du beskriver snarare SDs samhällsbygge

    Där en grupp pekas ut pga deras härkomst  - detta genom  cherrypicking av rader i en artikel om berättar mer än du tar upp i inlägget.

    Jag tror att SLs beskrivning skulle vara att socioekomiskt utsatta samhällsgrupper drabbas hårdare än de kapitalstarka grupperna- ojämlikhet och orättvisor gör att de svaga inte är skyddade.
  • Padirac
    Tow2Mater skrev 2020-06-28 15:44:22 följande:
    ...dr de "fattiga" trängs på fulla uteserveringar medan de "rika" undviker folk och håller 2 meters avstånd även utomhus....
    läs resten av artikeln och gör ett hederlig referat istället för att cherrypicka rader i syften bara du själv kan redogöra för
  • Padirac
    Anonym (Kotte) skrev 2020-06-28 16:32:45 följande:
    Folk är rädda att bli smittade och undviker sjukvården om de kan. Särskilt här i Sverige där vårdpersonalen inte använder varken visir eller munskydd fast de träffar patienter hela dagarna. Patienter som söker vård för att de måste, tex pga kroniska sjukdomar (riskgrupp) eller att de blivit akut sjuka och därmed är sköra och borde skyddas mot risken att bli smittade av Corona.
    Senast jag var på vårdcentralen - nu i juni -  hade personalen visir och andra skydd.

    Vårdcentralen har ända sen mars haft personal som screenar besökare innan man får gå in på vårdcentralen, det finns dessutom tider då enbart riskgrupper får besöka vårdcentralen -  eller delar av vårdcentralen i alla fall.

    På sjukhuset är det sedan länge uppdelat och avskärmat i olika områden för smittademisstänks smittade och andra patienter.

    Men det är säkert olika på olika ställen.
  • Padirac
    Anonym (bastu) skrev 2020-06-28 16:55:22 följande:
    Att som Sverige göra tvärtemot vad nästan alla andra länder gör, inte lyssna på de flesta andra experter (förutom de som tror på flockimmunitet), och så tydligt prioritera att rädda ekonomin framför människoliv kommer ge Sverige en negativ bild och moralen i samhället kanske kommer påverkas. "Landet som lät de svaga och sjuka i samhället dö för att i stället försöka spara in på pengar". Sånt glöms aldrig och nätet gör att det kommer spridas under lång tid framöver.

    Det är mer komplext än att en stor mängd människor dött, det handlar också om hur man som land agerat i en kris, vad som vägt mest, pengar eller människoliv. Att låta ett virus få härja fritt är väldigt omänskligt och likaså att resonera "de skulle ändå dött snart". 

    Hur hade du resonerat om det gick runt en massmördare i landet som haft ihjäl över 5000 på några månader? Hade du då också sagt att vi inte borde bry oss om det för det dör ju ändå 90000 människor per år i Sverige så det märks knappt i statistiken. 
    Du får nog ge belägg för de där första meningarna som verkar vara premisserna för ditt fortsatta resonemang.

    Sverigebilden.. var det inte det vurmare och skrikhöger anklagade regeringen för att vara mer intresserad av än att skydda befolkningen.. Här ser det ut om att du är en del av denna regeringen - om man säger så

    Regering/Riksdag/regioner/vårdgvare och myndigheter har inte haft de motiv som du falskt målar upp i ditt inlägg. 
  • Padirac
    Anonym (bastu) skrev 2020-06-28 17:40:57 följande:
    Vad är det som gått så fel då enligt dig, eller tycker du Sverige klarat det bra?

    Vad har de haft för motiv?  För det ser ut som de haft ett motiv att försöka hålla igång smittan  (därmed låta tusentals människor dö (som Löfven ju sa)) och hoppas på flockimmunitet. De ser även ut som de tagit det väldigt lugnt och trott att viruset inte var så farligt, och därmed verkar det som de inte lyssnat så mycket på vad andra experter sagt i andra länder. Som jag förstått det så har de även haft matematiska modeller de utgått från och följt dessa, och dessa har inte fungerat alls.

    Lätt att tro någon är höger när man är emot strategin, men naturligt är att de flesta som är på regeringens och FHMs sida är de som röstar mer åt rött eftersom vi inte har en högerledd regering
    Ok,  - du har inga belägg för att 'de' försökt hålla igång smittan...

    Du vet att FHM och andra länders smittskyddsorganisationer inte arbetar i vakuum utan att de samarbetar med varandra i fråga om kunskap, strategier och åtgärder. Det är en global värld vi lever i, på alla sätt och vis..

    Sen så var det det där med röstning 2018 och regering...

    "de flesta som är på regeringens och FHMs sida är de som röstar mer åt rött eftersom vi inte har en högerledd regering. "

    V 8%
    S 28,3%

    MP 4,4%

    L 5,5%
    C 8,6%
    M 19,8%
    KD 6,3%

    SD 17,5%

    Du kan ju själv räkna ihop hur många som röstar rött och vilka som inte röstar rött...

    Så du är mot regeringen och FHM för att vi inte har en högerledd regering - det förvånar mig inte

    Kritiken du ger är osaklig och du far med osanningar och alternativa fakta  - om det är baserat p åokunskap eller annat kan jag inte avgöra, men fåtöljen verkar  vara nernött och forskningsresultaten som levereras från den är inte att lita på Skål
  • Padirac

    Sverige har smittspårat hela tiden - men det har varit i olika omfattning på olika ställen.

    Dels har Sverige initialt haft en begränsad smittspårningsfärmåga och dels är det inte helt meningsfullt att smittspåra vid en stor allmän spridning som delar av Sverige .- tex Stockholm haft. Där har smittspårningen koncentrerats till att göras runt vårdpersonal, inlagda på sjukhus tex. 

    I andra regioner med inte omfattande allmän smittspridning har smittspårningen fortsatt på samma sätt som den genomfördes från första början.

    Denna information har meddelats på myndigheternas pressträffar, men det är många missuppfattningar och en del desinforrmation som sprids.

    FHM har betonat vikten av att använda resurserna på det mest effektiva sättet för just den omfattning av smittspridning som föreligger i varje given situation.

  • Padirac

    Det är bekräftat att covid19 och sars-cov2 fanns i Sverige i december 2019 och att den allmänna smittspridningen inte var uteslutande från italien/österrike utan från Frankrike och USA

    I Frankrike fanns smittan i december 2019, i Spanien finns ej bekräftade uppgifter om provresultat på avloppsvatten med sars-cov2 från mars 2019

Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?