Inlägg från: CairoCarro |Visa alla inlägg
  • CairoCarro

    Försök med första barnet - BIM juli

    Hej allihop, är lite seg att joina här, men har våndats fram till BIM och behöver vädra lite ångest tror jag. Är bara andra försöket, har BIM imorgon och har inte tagit ett enda test sedan vi började försöka. Tar digitala ägglossningstest dock, men känns som att besvikelsen blir mindre när man bara upptäcker mens än när man har ett negativt test som stirrar en i ansiktet.. igår upptäckte jag 1 grad förhöjd temp och mådde illa. Trodde att det var för något jag ätit men i morse var tempen på exakt samma nivå och illamåendet kvar. Har haft lite molvärk men inte så mkt som jag brukar ha vanligtvis. Men ja, det känns omöjligt ändå. 1 dag kvar.. perioden efter ÄL till BIM är verkligen det värsta, haha. Jag blir galen.

  • CairoCarro
    Anonym (St920) skrev 2020-07-13 20:48:52 följande:

    Fråga till er alla, får ni äggvitesekret vid ägglossning eller hur har ni det?


    Jag märkte det tydligt vid senaste ÄL, har aldrig märkt av det innan.. Har iofs inte haft stenkoll innan utan bara undvikit sex dagarna runt ÄL, så vet inte om det bara var denna gången.. kan säkert variera!
  • CairoCarro
    Msofie skrev 2020-07-14 07:52:21 följande:

    Åh tiden fram till BIM är den värsta! Men det låter ju ändå lovande att tempen är högre, hoppas du får ett plus!


    Tack :) so far so good. Om det inte hänt nåt imorgon bitti så kanske jag vågar mig på ett test, haha.
  • CairoCarro
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-14 22:53:31 följande:

    Vilken dag har ni er ägglossning på? Jag har testat med ägglossningstest i många månader för att lära känna kroppen och är glad att jag gjorde de för jag har inte dag 14 som är normen utan dag 17 (ibland dag 18,19 eller 20). Lite oroad över att det är så sent.. får mens på dag 29 i snitt.


    Vad intressant. ÄL på dag 20 alltså och sedan är cykeln bara 29 dagar? Då måste ju din kropp känna av och signalera snabbt att det inte blev någon befruktning? Dag 17 är nog inte ovanligt dock. Jag har fått utslag på ägglossningstesterna mellan dag 12-14, och sedan känner jag att det hugger till i ena äggstocken inom 24 timmar oftast.. men det är definitivt inte på samma dag varje månad! Min cykel är 28 dagar. :)
  • CairoCarro
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-14 23:50:25 följande:

    Ja, de gånger jag haft ägglossning på dag 17 så kommer den i regel på dag 29, men när jag haft ägglossning senare än dag 17 så har mensen också kommit ett par dagar senare.  Verkar som att jag i alla fall har över 10 dagar mellan ägglossning och mens, och det ska väl ett ägg hinna fästa på hoppas jag?

    okej! ägglossningen behöver ju inte vara på samma dag varje månad men dagarna mellan ägglossning och mens ska vara samma lika varje månad har jag hört.. stämmer sisodär på mig, skiljer någon dag ibland.

    28 dagar, då har du enligt textbook hehe..


    Ah ok, då hänger jag med. Ja, det låter inte som någon fara tycker jag :) När man läser online så står det ju att ägget absolut tidigast kan fästa på dag 5, men när man pratar med folk så påstår de att de känt det fästa tidigare än så. En kompis till mig som jag pratade med igår sa att hon fick ett svaagt streck, som bara blev starkare sen, redan ÄL-10.. så det går ju inte ihop isf, haha.

    Jo, fast jag hade 32 dagars cykel innan jag började med ppiller som tonåring och blir lite stressad över att få kortare cykel.. Nu är jag dock inne på dag 29 och ingen mens eller positivt test så tji fick jag!
  • CairoCarro
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-16 12:20:39 följande:

    Igår fick vi inte till det eftersom han är irriterad på ollonet av någon anledning. Hoppas han känner sig bättre idag så vi kan köra. Jag tog ett ägglossnibgstest idag också, vid kl 10 och det är fortfarande glad gubbe. Hur tolkar man när ägglossning sker? Är det 24-48 timmar från första glada gubben igår eller räknas det från idag eftersom jag fortfarande får positivt?


    Från första glada gubben ska du räkna :) vilket test har du? Testet jag kör med "låser sig" i 48 timmar när jag väl får glad gubbe så att jag inte kan testa igen under den tiden, haha.
  • CairoCarro
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-16 15:52:26 följande:

    Aha är det så.. använder CB. Men visst sjunker väl LH den dagen man ägglossar? Det innebär väl att jag inte borde få ägglossning idag utan imorgon? Jaha okej det skulle gjort mig frustrerad haha.. vill ha koll


    Haha ja, jag har också CB men nån variant som visar ca 4 fertila dagar, köper det inte i Sverige så kan vara därför det är olika! Ja, det ska det ju göra. Har du digitalt så ska det väl kunna räkna ut din egna baseline och utgå från det. Så kör idag och imon så blir det nog perfa :D Det är lite frustrerande med mina test, jag måste alltid ta ett till efter 48 timmar för att se att det är över haha.. kontrollfreak..
  • CairoCarro
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-16 16:58:05 följande:

    Åh, den tror jag finns i Sverige, tyckte jag såg den och att den är lite dyrare.

    Hur menar du med baseline? Haha det där med kontrollfreak känner jag igen lite för väl!!


    På instruktionen för testen stod det att man kunde börja nån dag innan så att testet typ lägger in ens egen baseline och lättare kan märka om man får en stegring även om man har lägre nivåer än genomsnittet typ. :) Jag får bara mjäkstreck på vanliga stickor tycker jag, men får tydliga resultat med digitala så det känns som att det funkar :)
  • CairoCarro
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-16 17:00:44 följande:

    Ska inte vara frågetecken. Jag SKA förföra honom ????????????


    Lycka till!!
  • CairoCarro
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-16 19:55:26 följande:

    Du menar att själva hylsan lär känna ens värden? Det var ju intressant


    Ja dom påstår det iaf, men vem vet haha!
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-07-16 18:16:45 följande:

    Kände samma frustration med de CB-testerna! Plus att jag ALDRIG fick blinkande gubbe, så bara dyrt och inte alls bra för att ha riktigt koll på ÄL :-/ Så nu kör jag stickor och tempar Om du tempar slipper du iaf testa igen, när tempen går ner har ÄL varit och sen går den upp och är högre fram tills mens...eller fram till bebisen kommer


    Jaa att tempa är helt nytt för mig! Upptäckte det typ denna månad av en slump och blev helt chockad att jag hade en hel grad över det normala nära mens, så nu skriver jag ner tempen varje dag för framtida referens (gammalmodigt..) :)
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-07-16 18:16:45 följande:

    Kände samma frustration med de CB-testerna! Plus att jag ALDRIG fick blinkande gubbe, så bara dyrt och inte alls bra för att ha riktigt koll på ÄL :-/ Så nu kör jag stickor och tempar Om du tempar slipper du iaf testa igen, när tempen går ner har ÄL varit och sen går den upp och är högre fram tills mens...eller fram till bebisen kommer


    Jaa att tempa är helt nytt för mig! Upptäckte det typ denna månad av en slump och blev helt chockad att jag hade en hel grad över det normala nära mens, så nu skriver jag ner tempen varje dag för framtida referens (gammalmodigt..) :)
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-07-16 20:11:09 följande:

    Nygammal grej för mig, tempade en period för två år sedan för att undvika graviditet. Önskar nu att jag fortsatt så hade det kanske varit enklare att ha koll på ÄL nu när jag vill gravid.

    Hehe, papper går säkert lika bra som en APP. Dock precis börjat använda PreMom och är rätt såld på den


    Ja eller hur, man önskar att man hade börjat kartlägga lite tidigare så man hade bättre koll nu! Hur gick det för dig denna månad, satsar du på augusti?

    Ah, jag kanske skulle kolla in den appen då. Jag laddade ner nån annan för nån månad sedan men blev inte så peppad på den, så det blev inget haha..

    Jag undrar verkligen om jag håller på att tappa det fullständigt här. Är på BIM+3, ingen molvärk nu, min cykel är som en klocka annars.. fick ömma bröst först igår, fortsatt förhöjd temp.. Men testet var negativt igår?! Vet att samma hände min syster med hennes graviditeter men ändå.. Det räcker med att vänta på BIM.. inte en vecka till :/
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-07-17 11:05:10 följande:

    Jag är på CD13 idag och har börjat få ökning på ÄL-stickorna Så det är bara att ligga på nu och spana efter dippen! Jag hoppas MYCKET på augusti och hinner eventuellt med då BIM då, om jag inte få plus nu i början av augusti. BIM 2/8.

    Ujuj vad spännande! Läst en del om att vissa plussar först på BIM+4-7. Är du helt säkert på när ÄL var? Att tempen är fortsatt hög låter väldigt lovande!


    Härligt att du är där redan, håller tummarna för att det går vägen!

    Ja, jag vaknade precis illamående och svettig igen och ytterligare ett test.. som var positivt!! Vi använde sånt conceive plus glidmedel detta försök, fick rekommenderat av en vän som blev gravid första gången de testade det. Vet inte om det spelade in alls i slutändan men verkar ju inte ha varit dåligt iaf.. :) Nu får man bara hoppas att man tar sig hela vägen i mål också!
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-07-18 07:36:56 följande:

    Åhhh!!! Grattis!! Vad härligt!! Jag håller tummarna för att allt går bra! Vilket försök var detta?


    Det var bara vårt andra, så känner mig väldigt ödmjuk inför att det gick så snabbt. Men som sagt.. jag vågar inte andas ut än.. haha.
Svar på tråden Försök med första barnet - BIM juli