Inlägg från: Anonym (Kinder) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kinder)

    Försök med första barnet - BIM juli

    Hej!

    Jag joinar gärna denna tråden. Jag är 32 år gammal (snart 33)och min sambo är 36. Vi kommer troligen börja försöka skaffa barn för första gången den här månaden, har troligen ägglossning om ett par dagar. Vi (eller jag) har velat börja försöka redan för ett år sedan egentligen, men har inte så lätt med hälsan. Det är det ena efter de andra. Hälsan är egentligen katastrof nu med men jag känner att allt annat klaffar väldigt bra nu, jag har ett år kvar på universitetet och vill ta studieuppehåll innan jag hinner gå ut helst, för då vill jag direkt ut i jobb. Min sambo har varit väldigt emot barn under många år, men sen tog jag upp att jag inte kan tänka mig ett liv utan, och känner en åldersstress. Och han har successivt helt vänt i tankarna när hans vänner får barn och han börjar bli gammal. Han är väldigt pepp nu och vårat förhållande är otroligt bra nu. Vi kommunicerar bättre än på länge. Jag äter en del mediciner som jag ska ha läkarsamtal om imorgon, om jag får Ok att äta dem så kommer vi börja försöka nu vid ägglossning.

    Ska bli skönt att få diskutera lite tankar här!

    Kram på er

  • Anonym (Kinder)

    Kan lägga till mig här också!

    4/7 Magda1

    6/7 Jenzia

    7/7 Honungsvatten

    11/7 jojjo87

    11/7 Msofie

    13/7 Loea

    13/7 Amidina

    15/7 Baconpie

    21/7 Tusse89

    24/7 jemalot

    31/7 Kinder

  • Anonym (Kinder)
    Anonym (St920) skrev 2020-07-13 20:48:52 följande:

    Fråga till er alla, får ni äggvitesekret vid ägglossning eller hur har ni det?


    Jag märker att jag får vattnigare flytningar och att jag ibland får som äggvita i trosan. Men några trådiga flytningar var det länge sedan jag fick till.. jag får ägglossning iaf för har tagit tester ett par månader för att lära känna min kropp
  • Anonym (Kinder)

    Vilken dag har ni er ägglossning på? Jag har testat med ägglossningstest i många månader för att lära känna kroppen och är glad att jag gjorde de för jag har inte dag 14 som är normen utan dag 17 (ibland dag 18,19 eller 20). Lite oroad över att det är så sent.. får mens på dag 29 i snitt.

  • Anonym (Kinder)
    CairoCarro skrev 2020-07-14 23:40:47 följande:
    Vad intressant. ÄL på dag 20 alltså och sedan är cykeln bara 29 dagar? Då måste ju din kropp känna av och signalera snabbt att det inte blev någon befruktning? Dag 17 är nog inte ovanligt dock. Jag har fått utslag på ägglossningstesterna mellan dag 12-14, och sedan känner jag att det hugger till i ena äggstocken inom 24 timmar oftast.. men det är definitivt inte på samma dag varje månad! Min cykel är 28 dagar. :)
    Ja, de gånger jag haft ägglossning på dag 17 så kommer den i regel på dag 29, men när jag haft ägglossning senare än dag 17 så har mensen också kommit ett par dagar senare.  Verkar som att jag i alla fall har över 10 dagar mellan ägglossning och mens, och det ska väl ett ägg hinna fästa på hoppas jag?

    okej! ägglossningen behöver ju inte vara på samma dag varje månad men dagarna mellan ägglossning och mens ska vara samma lika varje månad har jag hört.. stämmer sisodär på mig, skiljer någon dag ibland.

    28 dagar, då har du enligt textbook hehe..Flört
  • Anonym (Kinder)
    CairoCarro skrev 2020-07-15 08:45:13 följande:

    Ah ok, då hänger jag med. Ja, det låter inte som någon fara tycker jag :) När man läser online så står det ju att ägget absolut tidigast kan fästa på dag 5, men när man pratar med folk så påstår de att de känt det fästa tidigare än så. En kompis till mig som jag pratade med igår sa att hon fick ett svaagt streck, som bara blev starkare sen, redan ÄL-10.. så det går ju inte ihop isf, haha.

    Jo, fast jag hade 32 dagars cykel innan jag började med ppiller som tonåring och blir lite stressad över att få kortare cykel.. Nu är jag dock inne på dag 29 och ingen mens eller positivt test så tji fick jag!


    Nä de borde ju hinna fästa tycker jag.. Men skulle väl önska att förlossningen kunde komma tidigare , men de kan man väl inte påverka. Mår riktigt bra på Östrogen dock, så det är skönt att den perioden är lite längre än den bör. ????????

    Det behöver du nog inte vara stressad över 32 är ju lite långt istället så den har nog bara stabiliserat sig!
  • Anonym (Kinder)
    capslock1 skrev 2020-07-15 12:33:58 följande:

    Hade BM igår, har inte vågat ta test än. Vill inte bli besviken efter försökt i 1,5 år.. Fått skumma flytningar. Vad tror ni, vänta 2 dagar till eller ta ett test? :O Har molande värk i livmodern, annars känns allt normalt! 


    Tycker du ska testa så du får det ut världen, annars kommer du bara gå och undra i flera dagar ????
  • Anonym (Kinder)
    Kanonen78 skrev 2020-07-15 14:09:57 följande:

    Jag tror inte mina ögon???? Tog ett early igår på morgon urin och det var negativt. Tog idag på lunchen med ett CB test (inte early)

    Visst är det positivt???


    Ja! Grattis!!
  • Anonym (Kinder)
    Kanonen78 skrev 2020-07-15 14:09:57 följande:

    Jag tror inte mina ögon???? Tog ett early igår på morgon urin och det var negativt. Tog idag på lunchen med ett CB test (inte early)

    Visst är det positivt???


    Ja! Grattis!!
  • Anonym (Kinder)

    Jaha?! Nu fick jag positivt ägglossningstest idag vilket innebär ägglossning imorgon eller övermorgon. Så tidigt har jag aldrig haft ägglossning.. Ska diskutera medicin med läkaren idag, men vi hade ju sex i måndags kväll? Det blir ju en fertil dag i så fall som vi prickat in.

  • Anonym (Kinder)
    Jenzia skrev 2020-07-16 11:05:12 följande:

    Kan ni inte få till det idag eller imorgon också?


    Igår fick vi inte till det eftersom han är irriterad på ollonet av någon anledning. Hoppas han känner sig bättre idag så vi kan köra. Jag tog ett ägglossnibgstest idag också, vid kl 10 och det är fortfarande glad gubbe. Hur tolkar man när ägglossning sker? Är det 24-48 timmar från första glada gubben igår eller räknas det från idag eftersom jag fortfarande får positivt?
  • Anonym (Kinder)
    CairoCarro skrev 2020-07-16 13:56:05 följande:

    Från första glada gubben ska du räkna :) vilket test har du? Testet jag kör med "låser sig" i 48 timmar när jag väl får glad gubbe så att jag inte kan testa igen under den tiden, haha.


    Aha är det så.. använder CB. Men visst sjunker väl LH den dagen man ägglossar? Det innebär väl att jag inte borde få ägglossning idag utan imorgon? Jaha okej det skulle gjort mig frustrerad haha.. vill ha koll
  • Anonym (Kinder)
    Jenzia skrev 2020-07-16 14:20:49 följande:

    Usch då! Låter inget skoj. Hoppas det är bättre idag med din man.

    Jag har testat med CB Advanced och enligt dem så kommer ÄL 10-36 timmar från det att man för fast glad gubbe, kanske är annat tidspann för ditt ÄL-test? Men om du fått glad gubbe både idag och igår så kan du nog räkna med ÄL senast imorgon. Tempar du också så du kan se dippen i temperatur följ av förhöjd temperatur där efter och fram till mens?


    A jag hoppas verkligen det!

    Jag har CB det som visar 2 dagar mest fertil. Trodde som jag skrev ovan att LH sjunker på ägglossningsdagen, alltså borde jag inte få den idag väl om testet visar positivt? Lite stressad över att vi kanske missat den här månaden om vi inte fick till det igår och idag är sista dagen.
  • Anonym (Kinder)
    Jenzia skrev 2020-07-16 15:59:26 följande:

    Om mannen fixar det, kör idag och imorgon också så har ni ökat chanserna, tror iaf jag


    Ska försöka förföra honom ????
  • Anonym (Kinder)
    CairoCarro skrev 2020-07-16 16:30:55 följande:

    Haha ja, jag har också CB men nån variant som visar ca 4 fertila dagar, köper det inte i Sverige så kan vara därför det är olika! Ja, det ska det ju göra. Har du digitalt så ska det väl kunna räkna ut din egna baseline och utgå från det. Så kör idag och imon så blir det nog perfa :D Det är lite frustrerande med mina test, jag måste alltid ta ett till efter 48 timmar för att se att det är över haha.. kontrollfreak..


    Åh, den tror jag finns i Sverige, tyckte jag såg den och att den är lite dyrare.

    Hur menar du med baseline? Haha det där med kontrollfreak känner jag igen lite för väl!!
  • Anonym (Kinder)
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-16 16:56:21 följande:

    Ska försöka förföra honom ????


    Ska inte vara frågetecken. Jag SKA förföra honom ????????????
  • Anonym (Kinder)
    CairoCarro skrev 2020-07-16 18:13:59 följande:

    På instruktionen för testen stod det att man kunde börja nån dag innan så att testet typ lägger in ens egen baseline och lättare kan märka om man får en stegring även om man har lägre nivåer än genomsnittet typ. :) Jag får bara mjäkstreck på vanliga stickor tycker jag, men får tydliga resultat med digitala så det känns som att det funkar :)


    Du menar att själva hylsan lär känna ens värden? Det var ju intressant
  • Anonym (Kinder)
    Jenzia skrev 2020-07-16 18:18:39 följande:

    Hehe, you go girl! Och om det inte blir idag tror jag faktiskt imorgon också är inom din fertila period


    Min magkänsla säger att det är för sent, möjligen att det gått ikväll. Men man vet ju aldrig. Får testa!
Svar på tråden Försök med första barnet - BIM juli