• Anonym (Undra­r)
    Wed 24 Jun 2020 23:34
    424 visningar
    4 svar
    4
    424

    Utnyttjad som tidig tonåring

    Hej!

    När jag var 13 år så inledde en man ett förhållande med mig, det som skedde var allt annat än trevligt eftersom att jag nu och sedan flertalet år tillbaka kan se på det med en vuxens ögon.

    Den här mannen var närmre 30 och vi var ett ?par? i ett antal år. Denna relationen har bidragit till att jag inte lyckats utveckla en sund sexualitet och likväl en oförmåga till att relatera till framförallt män och jag vet inte hur en sund parrelation skulle kunna se ut.

    Hur som helst, detta är mer än 10 år sedan nu, jag tror inte ens att jag skulle vilja anmäla och som jag förstår det så är väl allt preskriberat.

    Det jag undrar över är dock det att han både med mitt (som barn egentligen inte giltiga medgivande) samt utan mitt som barn medgivande tog foton på mig. Inte vanliga foton om man säger så...

    Jag blir äcklad över tanken på att han har dessa foton, han har dem helt garanterat än idag. Finns det något jag kan göra för att han inte längre ska ha dem?

  • Svar på tråden Utnyttjad som tidig tonåring
  • Anonym (B)
    Thu 25 Jun 2020 00:35
    #1

    Jag är så ledsen att du råkat ut för det du gjort! 
    Jag tycker att du ska försöka få prata med någon och få hjälp att bearbeta det som hänt. Du behöver det för att kunna gå vidare!
    Vad gäller preskriptionstid så beror den på om det är ett grovt övergrepp eller inte. Antigen 15 år från det att barnet fyllde 18 år, eller 10 år från att barnet fyllde 18 år. Det kan vara bra att polisanmäla oavsett om det är preskriberat eller inte. Om det kommer fler anmälningar från någon annan, är det bara en fördel om det finns anmälan sedan tidigare, oavsett om det ledde till åtal eller inte.
    Jag var 36 när jag klarade av att berätta om de övergrepp och våldtäkter som jag blev utsatt för som barn. Tyvärr hade preskriptionstiden gått ut med tre år, men jag valde att polisanmäla i alla fall.
    Men, ett råd; sök professionell hjälp för att bearbeta det som hänt!
    Många kramar och lycka till! 

  • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
    Thu 25 Jun 2020 10:47
    #2

    Ja jag ska nog försöka bearbeta detta proffesionellt. Det jag undrar över är dock de fotografier som han har på mig tagna när jag var barn. Finns det något man kan anmäla gällande dessa? Har han ännu dessa så borde de väl rimligtvis gå att få beslagtagna?

  • Anonym (B)
    Thu 25 Jun 2020 11:06
    #3
    Anonym (Undrar) skrev 2020-06-25 10:47:00 följande:

    Ja jag ska nog försöka bearbeta detta proffesionellt. Det jag undrar över är dock de fotografier som han har på mig tagna när jag var barn. Finns det något man kan anmäla gällande dessa? Har han ännu dessa så borde de väl rimligtvis gå att få beslagtagna?


    Prata med Polisen om det!
  • Thu 25 Jun 2020 11:08
    #4

    Dessa fotto räknas nog som barnpornografi och det borde du kunna anmäla så de beslagstars. Som någon ovan sa så prata med polisen.

Svar på tråden Utnyttjad som tidig tonåring