Inlägg från: TheDucky |Visa alla inlägg
  • TheDucky

    Hjälp med allt möjligt inför förta husdjuren, kaniner, kommer på måndag. Kan man lägga någon Matta på botten?

    1. De kommer välja en toaletthörna själva. Finns 3 kantiga lådot i plast man kan använda. Men nackdelen är att de gärna gnager på dem och får i sig plasten. Du kommer se ?vilket som är toaletthörnan. Så töm där oftare och lägg dit mer strö. Ev en bricka i metall. Men rackarna kan rata den hörnan om man har otur.

    3. Jag hade inte lagt något alls i botten. Kaniner har ett känsligt tarmsystem och gnager gärna i sig det mesta. Så med en matta i plast eller liknande som de gnager på så har man rätt snabbt en förstoppad kanin som kan dö.

    Rejält strö räcker. Man kan lägga lite kattsand i deras kisshörna under ströet.

    4. I början får du ha både skål & flaska. De är fortfarande rätt små. Men sen är flaska att föredra.

    5. Har just nu inga kaniner. Men har alltid haft rejäla burar med nät i stål ( starkare än hönsnät). För de kan rymma lätt med vanligt hönsnät. Och minkar och rävar kan lätt få tag på dem med svagt nät.

    6. Räcker att du klipper grenar från t.ex. äppelträd de får gnaga på. Detta är viktigt då de måste få slipa sina tänder.

    De behöver en bolåda för att kunna gömma sig och sitta på.

    Låna en kaninbok på biblioteket. De är rätt komplicerade djur. Jag har nu i vuxen ålder haft ca 30 kaniner under min livstid och jag känner mig verkligen inte fullärd.

Svar på tråden Hjälp med allt möjligt inför förta husdjuren, kaniner, kommer på måndag. Kan man lägga någon Matta på botten?