Inlägg från: Jagochdublirvi |Visa alla inlägg
  • Jagochdublirvi

    Hjälp med allt möjligt inför förta husdjuren, kaniner, kommer på måndag. Kan man lägga någon Matta på botten?

    På Facebook finns mängder med kaningrupper där du kan få hjälp, tex www.facebook.com/groups/1408451509392078/

    www.facebook.com/groups/1610572849270410/

    www.facebook.com/groups/436164589920238/

    www.facebook.com/groups/457842284227147/

    Det som jag tycker är viktigt att man som köpare verkligen tänker igenom det hela noggrant innan köp, som tex vem är det som har huvudansvaret, vad händer om barnen tröttnar (vilket de allra flesta barn snabbt gör), vad gör man om kaninerna inte kommer överens etc

    Hur gamla är kaninerna? Kön? Är det en hanne och en hona så måste hannen i alla fall vara kastrerad. Är de ungar så bör de hållas ifrån varandra tills han är det. Särskilt små kaniner kan bli könsmogna redan vid tre månaders ålder!

    Gällande ålder så får kaninungar inte separeras från sin mamma innan 6 veckors ålder, men seriösa uppfödare separerar inte förrän ungarna är 8 veckor, många väntar ytterligare någon vecka

  • Jagochdublirvi
    ALLIEVERDO skrev 2020-06-28 16:10:07 följande:

    Tack för alla tips. Jag har hårdpluggat kanin info i 2v så känns nästan som jag tagit en kurs haha ???????? men äsnå vet man ju Intw allt förrän de kommer.

    För de är ju olika individer precis som människor. Detta är det 2 hanar, som inte är syskon. Men just nu går ihop utan problem skulle de börja ogilla varann när de kommer till sin känsliga ålder, så bygger vi buren med möjlighet att dela av i mitten. Då får de 2 lägenheter med 2 våningar var så att säga ???? så kan de de varann genom nät. Skulle de älska varann så har de 4sr 1or ihop haha. Går även ha 4 kaniner sen om man skulle vilja då varje bur blir 70x80 och 60 hög. Men ja som sagt gillar de varann får de väldans yta ????

    Dessa är tränade att få på toa, så att säga. Men ja de kan ju få för sig stt ändra sig när de kommer hit. Vet man ju inte.

    Fundera på ha toa-lätt I deras toa. Någon som använt det?

    Fundera på hö och spån lite blandat sen och. Men fundera på detta med att ha en gummimatra eller nånting annat i botten så skivan inte blir dålig om de väljer att inte kissa i sin toalett. Hmm. Men så rädd de ska äta s

    Pappret osv.

    Även om vi nu ska lägga in pinnar å köpa lite tugg grejs.. Hmm..

    Har ni försäkrar era kaniner?

    Angående fb så tror jag det rä dne tråden jag sökt mig in i. Får se om jag blivit inaläppr


    Två hannar kan gå bra ihop länge men så plötsligt en dag så går det inte bra och blodvite kan uppstå. Har läst om flera sådana fall på just facebookgrupperna jag nämnde tidigare.
  • Jagochdublirvi

    Råkade trycka iväg för tidigt.

    Är de inte könsmogna än så kommer det komma inom kort och då börjar de flesta hannar slåss och de kan slåss till en, eller både, dör. Så hade jag varit du skulle jag hållit dom separerade från dag ett. Eventuell kan man ha flera kastrerade hannar tillsammans men det är inte givet och de behöver i regel ha betydligt större plats att vara på än en bur även då för att inte slåss.

    Vad det gäller innehåll i buren så har jag spån både i kisslådan och i burarna. Även om många använder kattsand av olika slag så skulle jag aldrig göra det, särskilt inte sådan som klumpar sig . Man kan ju tänka sig hur det skulle bli inne i magen på dom om de äter av det...

    Gällande vatten så brukar de flesta rekommendera skål, särskilt med vatten. Flaskans nippel fryser under vintern. Eller så kan kaninen fastna/frysa fast med tungan i den på vintern.

Svar på tråden Hjälp med allt möjligt inför förta husdjuren, kaniner, kommer på måndag. Kan man lägga någon Matta på botten?