Inlägg från: Anonym (Laura) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Laura)

    Hur mycket ansvar ska man ta för bonusbarn?

    Jag tycker att "bonusföräldrar" enbart ska finnas där som en extra vuxen, kanske hoppa in någon gång om det skiter sig, men inte agera som barnens faktiska föräldrar 24/7. 

    Jag hade absolut inte flyttat ihop som det ser ut just nu. Han tar dig för givet och verkar inte bry sig om hur det går för dina studier eller ert förhållande om du måste springa efter barnen hela dagarna. Som andra redan sagt, hur mycket mer tid kommer ni få ihop om du ska plugga på kvällarna, när du hade kunnat få det gjort på dagtid?

    Det låter dessutom som en rätt dålig idé att flytta ut på vischan med dåliga bussförbindelser om du inte har körkort. Jag har själv bott ensligt (det gick en buss, en gång i veckan) och körkort och tillgång till bil är ett måste. Det kommer inte fungera i längden att bo så utan körkort, om din pojkvän dessutom bara sagt att han "eventuellt" skulle kunna skjutsa ditt barn till förskolan.

    Vänta med flytten. Fokusera på att plugga och skaffa körkort om du kan. Sen lägger ni upp en plan för hur ni ska kunna flytta ihop. Prata om vilka förväntningar ni har på varandra. Lägg upp en plan för hur ni ska kunna bo i hans hus om du inte har körkort. Skulle en flytt till ett nytt, gemensamt hem vara ett alternativ?

Svar på tråden Hur mycket ansvar ska man ta för bonusbarn?