• Censur

    Hur mycket ansvar ska man ta för bonusbarn?

    Utifrån det jag har läst tycker inte jag att det är rimligt att du ska ta hand om hans barn från kl 13. Klart att det är skillnad på att plugga med 1 barn eller att plugga med 4! Om ni dessutom inte bor ihop sen tidigare så är det ju en jättestor omställning! Hos oss är förvisso halva barnaskaran min, men jag kan inte plugga mer än en kort tid med alla 4 hemma. Det blir betydligt mer disk, stök, städ och alltid behöver de hjälp, har tråkigt eller hittar inte vad de letar efter and so on. Våra barn är i lika åldrar som era.

    Första året vi bodde ihop skötte vi faktiskt det viktigaste kring våra egna barn själva. Vi hjälptes åt när vi behövdes och lagade man mat gjorde man såklart det till alla. Men överlag så fick barnen behålla en tät relation med sin biologiska förälder samtidigt som vi satsade på att bygga nära och trygga relationer. Min sambo hämtade alltid sina barn även om jag var hemma med mina före. Jag brukade dock lämna alla barnen så att de fick sovmorgon.

    Med tiden blev det mer och mer självklart att det blev vi. Barnen började så sakteliga säga att de älskade oss, att vi var som mamma och pappa för respektives barn och nu fixat vi saker som vilken familj som helst. Numera är jag hemma hela veckor ensam med barnen när sambon reser i jobbet och min sambon tar barnen när jag behöver det.

    Summan av kardemumman är förstås att respektera varandras känslor och förklara för varandra hur man önskar. Kompromissa och stötta. Kanske får han faktiskt ta fullt ansvar för sina barn i början. Eller kanske kan han lämna även ditt barn och hämta någon dag i veckan mot att hans får komma hem tidigare? Kanske kan du fixa middag och annat istället? Prata med varandra och lycka till!

Svar på tråden Hur mycket ansvar ska man ta för bonusbarn?