Inlägg från: Anonym (Bm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bm)

    Hjälp... Vilken abortmetod?

    Anonym (Kirurgisk) skrev 2020-06-29 23:29:13 följande:

    Hej,

    Det finns bara ett val och det är kirurgisk abort... att göra medicinsk abort är du får långt gången för.

    Ring abortmottagning omgående så kan du säkert få en tid för att träffa barnmorska i veckan.

    Lycka till!


    Vad fick du det här ifrån. Det stämmer absolut inte! Tvärtom. Man gör medicinsk abort upp till abortgränsen. Hare absolut reklamarbetare medicinsk abort men du behöver veta om att det kan vara tufft då du mest troligt kommer se fostret.
  • Anonym (Bm)
    Anonym (Rädd och orolig!) skrev 2020-06-30 11:06:47 följande:

    Ja hemskt jag tog det inte alls bra... går redan igenom så mkt jobbigt så det där var det sista jag behövde. Tack för ditt svar. Vilken vecka gjorde du kirurgisk?


    Är du säker på att du får besluta det själv? Många sjukhus är restriktiva med kirurgisk abort pga att det alltid är en risk när man gör ett ingrepp av det slaget. Medicinsk är skonsammare mot kroppen.
  • Anonym (Bm)
    mari123 skrev 2020-06-30 11:28:03 följande:

    OT OT men ibland i abortdebatten så får man känslan att vissa tänker att abort är ngt lättvindigt som kvinnor väljer hejvilt och man åker in och "tar bort" barnet och hej och hå. Min dotter gjorde en tidig medicinsk abort och det rekommenderar jag självklart om det är möjligt istf kirurgiskt ingrepp. Jag var med min dotter på sjukhuset (Sundsvall) när hon gjorde medicinsk abort i vecka åtta. Vi blev YTTERST VÄL omhändertagna och den biten har vi inget att klaga på! (vi hade väl nästan tänkt oss skambeläggande och pekpinnar ICKE, värme och omtanke.....MEN för dottern var det smärta, illamående och det tog fyra timmar innan "klumpen" kom ut. Barnmorskan sa att fostret då var stor som en makaron och "klumpen" var början till en moderkaka. INGEN kvinna vid sina sinnens fulla bruk använder abort som "preventivmedel"....som man då och då hör i debatten.


    Skönt att höra att ni blev väl bemötta. Det är otroligt viktigt för oss som jobbar att inte skuldbelägga någon och att få patienten att känns sig trygg och väl bemött. Människor som har åsikter om en kvinnas fulla rätt att själv bestämma över sin kropp har inte inom kvinnovården att göra.
  • Anonym (Bm)
    Anonym (Rädd och orolig!) skrev 2020-06-30 18:22:54 följande:

    Medicinsk är skonsammare mot kroppen visst det kan jag tänka mig men det är väl ändå inte stora risker vid kirurgisk? Vad är de vanligaste komplikationerna? Tycker väl inte man ska behöva gå igenom att se sitt foster


    Nej det kan man tycka. Det är tufft, vet av egen erfarenhet. Nej riskerna är inte speciellt stora MEN det är trots allt ett kirurgiskt ingrepp med sövning.

    Våra patienter gör ju medicinsk abort upp till v 21+6 och behöver ju då verkligen föda ut fostret.

    Bara du är medveten om att OM du tittar så kommer du absolut se ett litet foster i den veckan du är i, då kan du försöka vara försiktig och inte titta utan bara ringa på personalen när du känner att det kommit ut någonting. Så får dom avgöra om aborten är färdig eller ej.

    Jag har personligen gjort både kirurgisk och medicinsk, dock för många år sedan. Man hade oftast ett val då. Hade det varit idag hade jag gjort medicinsk då jag inte vill sövas/skrapas i onödan.
  • Anonym (Bm)
    Anonym (Rädd och orolig!) skrev 2020-06-30 20:04:31 följande:

    Åh ???? tungt! Vill knappt ens tänka på det... Får jag fråga vilken vecka du var i när du gjorde medicinsk abort?


    Jag var i v 9+. Ja det är tungt :(. Men vet man att beslutet är rätt så är det rätt <3
  • Anonym (Bm)
    Anonym (S) skrev 2020-07-01 06:45:57 följande:

    Med dagens teknik så tror jag absolut inte att det är särskilt farligt! Det är ingen "skrapning" som görs, de suger ut allt med en liten sug.

    Fördelen med kirurgisk är att det går snabbt, man för ur sig allt direkt och mindre smärta. Jag hade ont i någon dag men det kan bero på spiralen också, de bytte ut den i samband med aborten.


    Det är alltid en risk att bli sövd och göra ett ingrepp i livmodern. Därför är man på de flesta ställen restriktiv med att få ett val gällande abortmetod. Jag vet precis hur det går till då jag jobbar inom denna vården. Livmodern behöver ofta skrapas ur på rester.
  • Anonym (Bm)
    PelloBello skrev 2020-07-01 08:27:59 följande:

    Riskerna är väldigt små.

    Risken att behöva skrapas efter medicinsk abort är lika stor. Större risk för rester och infektion vid medicinsk.


    Anonym (S) skrev 2020-07-01 12:36:11 följande:

    Därför jag skrev "inte särskilt farligt". Inte som att peta in en virknål direkt.


    Ja visst är det så. Men fortfarande bedömer expertisen att det är en onödig risk och erbjuder oftast inte valet medicinsk eller kirurgisk. Ta diskussionen med de som bestämmer och som har den främsta kunskapen istället. Det ger ingenting att sitta och tycka en massa själv, speciellt när man inte är insatt.
Svar på tråden Hjälp... Vilken abortmetod?