Forum Könssjukdomar - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Herpes

  Tis 30 jun 22:53 Läst 0 gånger Totalt 2 svar
  Tis 30 jun 22:53
  Hejsan. För ett tag sen var jag på fest, träffade en snygg kille och låg med han i skogen. Cirka tre dagar efteråt började jag få sår och blåsor i mitt underliv och jag började även att känna mig förkyld. Åkte till läkaren och hon tog ett odlingsprov. Idag fick jag provsvar och det visar herpes typ 1.

  Jag är bara 19 år, fyller 20 detta året och känner nu att mitt sexliv är helt förstört. Jag är en tjej som trivs med att vara singel och att strula med killar på till exempel fester är nåt som jag älskar att göra. Jag trodde att herpes bara smittar när man visar symptom men tydligen smittar det annars också.

  Då är min fråga till er: Kommer jag att kunna hångla och ha sex med killar utan att behöva berätta att jag har herpes? Hur stor risk är det att de blir smittade och att de får symptom? Finns det något jag kan göra för att minska smittspridning och att det inte bryter ut? Ni som har herpes, hur ofta får ni utbrott? Och har ni ett aktivt sexliv trots att ni har herpes? Bryr ni er om att berätta för one night stands?

  Just nu känns det som att jag kommer behöva leva som en nunna livet ut. Jag vill inte ha på mitt samvete att varenda person som jag har närkontakt med kan bli smittad och behöva må lika dåligt som mig. Jag har så mycket att handskas med, jag har ADHD, borderline, socialfobi, ångest, är deprimerad och mår helt enkelt otroligt dåligt. Jag har dessutom smärtproblem i mitt underliv och har haft det sedan 12års-ålder vilket har gjort att jag nästan aldrig kan ha sex, max en gång i veckan. Och nu har jag även herpes. Det känns bara som att hela världen går emot mig och att jag inte har något kvar att leva för. Jag är en person som behöver närhet, och om jag inte kan få närhet nu pga min herpes så vet jag inte vad jag gör. Snälla hjälp mig.
 • Anonym (Uggla­n)
  Visa endast
  Tis 30 jun 23:18 #1

  Läs på om genital herpes:

  https://www.umo.se/sex/konssjukdomar/herpes-i-underlivet/

  Viktigt är att du försöker leva nyttigt och hålla dig frisk, för herpes blossar upp när immunförsvaret är nedsatt och vid kraftig stress (och ofta när man har annat virus/sjukdom).

  Min man föddes med besvärlig munherpes (utanpå munnen och ibland sår i näsan också) för hans mor hade utbrott vid förlossningen (idag får man medicin då som dämpar viruset men det fanns inte förr), och ett tag i tonåren hade han blåsor varje månad.

  Men då han blev lugnare och tog hand om sin hälsa så minskade herpesutbrotten till 1-2 gånger om året. Och han har inte smittat mig på 20 år. Han är alltid försiktig och vi varken kysser varandra eller har sex då han känner av det/har blåsor.

  Så om du tar hand om dig kan du förhoppningsvis hålla detta under kontroll större delen av tiden. Tala med din läkare eller en gynspecialist så kan du säkert få personliga råd om hur du skyddar nästa partner och recept på läkemedel som bromsar viruset och lindrar. Se till att ha det hemma för du ska ta det så fort du märker minsta symptom, effekten blir bäst då och tiden du har besvär förkortas. 

 • Anonym (123)
  Visa endast
  Fre 24 jul 03:10 #2

  Jag fick herpes typ 2 för ett år sedan och kände exakt som dig, men ta de lugnt de blir bättre. Jag har haft ett one night stand sen dess och då berättade jag och han brydde sig inte ett dugg, vi blev även tillsammans efter det. Om du vill ligga runt så använd bara kondom, vilket kan vara bra för att inte få någon mer sjukdom. Har även läst att det håller på att komma ett vaccin emot det.

  Jag trodde mitt liv skulle gå under men man glömmer bort det och jag tänker nästan aldrig på det längre

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll