Inlägg från: Anonym (Ugglan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ugglan)

    Herpes

    Läs på om genital herpes:

    https://www.umo.se/sex/konssjukdomar/herpes-i-underlivet/

    Viktigt är att du försöker leva nyttigt och hålla dig frisk, för herpes blossar upp när immunförsvaret är nedsatt och vid kraftig stress (och ofta när man har annat virus/sjukdom).

    Min man föddes med besvärlig munherpes (utanpå munnen och ibland sår i näsan också) för hans mor hade utbrott vid förlossningen (idag får man medicin då som dämpar viruset men det fanns inte förr), och ett tag i tonåren hade han blåsor varje månad.

    Men då han blev lugnare och tog hand om sin hälsa så minskade herpesutbrotten till 1-2 gånger om året. Och han har inte smittat mig på 20 år. Han är alltid försiktig och vi varken kysser varandra eller har sex då han känner av det/har blåsor.

    Så om du tar hand om dig kan du förhoppningsvis hålla detta under kontroll större delen av tiden. Tala med din läkare eller en gynspecialist så kan du säkert få personliga råd om hur du skyddar nästa partner och recept på läkemedel som bromsar viruset och lindrar. Se till att ha det hemma för du ska ta det så fort du märker minsta symptom, effekten blir bäst då och tiden du har besvär förkortas. 

Svar på tråden Herpes