• Lillaälta

    Tempkurvor

    Någon som kan hjälpa mig att tyda? Blir galen. Har tempat nu sen november och brukar alltid ha rätt tydlig graf innan ägglossning och efter. Se bild.



    Denna månad så är inget tydligt och jag har varit så fruktansvärt trött senaste dagarna så även sambon kommenterat det. Har riktiga humörsvängningar och grät till filmen Narnia idag? ???? Tränade hemma idag men va tvungen att avbryta då jag höll på att svimma och trilla ihop, skakade och fick sura uppstötningar. Hade då ätit bra cirka 2 timmar innan... Detta är grafen denna månad, någon som kan tyda?

  • Lillaälta
    PelloBello skrev 2020-07-05 23:20:48 följande:

    Skulle ta ett gravtest :)


    Ska ha mens nu i dagarna, och tagit negativa test i 15 månader, så min förhoppning är tyvärr inte stor. Tror du att det kan ha tagit sig?
  • Lillaälta

    Och nu har det förändrats efter morgonens mätning. Och den flyttar fram min förmodade ägglossning till 7 dagar efter positivt LH test? Så förvirrad då allt stämmer att det va förra helgen.

  • Lillaälta
    amandakollb skrev 2020-07-07 11:12:34 följande:

    Tempen är fortsatt hög, tre dagar kvar till bim som är på fredag, hoppas den fortsätter att stiga!

    Hur går det för er andra?:) nån som har bim snart?


    Ser lovande ut! ???? har bim nu i dagarna, enligt ägglossningstest. Men enligt min temperatur så hade jag ägglossning nu i helgen, superkonstigt.. Ska till läkare/gyn på torsdag för första möte inför fertilitetsutredning, så ska hålla mig tills dess ?
  • Lillaälta
    amandakollb skrev 2020-07-08 08:49:16 följande:

    Okej vad spännande med första mötet! Hur gamla är ni? Hur länge har ni försökt?:)


    Jag är 26 och sambon 28. Vi har försökt i 15 månader..
  • Lillaälta
    amandakollb skrev 2020-07-08 12:13:13 följande:

    åh det är länge :( hoppas ni får bra hjälp! 


    Ja tyvärr, värsta är att alla våra syskon blivit gravida under denna period. Tuffa slag :(

    Såg din kurva, betyder inte negativt, utan avvakta till imorgon hur temperaturen ser ut då! :)
  • Lillaälta
    Intenuintesåhär skrev 2020-07-08 14:29:57 följande:

    Ni som använder NC - vad tycker ni? Har precis beställt hem termometer och prenumeration. 

    Hur funkar det där med tempen egentligen? Tar man den morgon eller kväll? Och känner "appen" av ägglossning vid rätt tid? Har läst någonstans att temperaturen går upp efter ägglossning, då måste väl NCs termometer känna av ägglossningen för sent?


    Haft NC sen november och man tar temp varje morgon samma tid. Fungerar bra och har fått en helt annan blick i min menscykel. Sen kompletterar jag med lh test :)

    Ser att vi har sex vid rätt tillfällen men inte blir gravida. Så man vet att man prickar in rätt iaf!
  • Lillaälta
    låtbli skrev 2020-07-09 02:51:45 följande:

    Förlåt, svaret ovan skulle till Lillaälta, jag citerade fel.


    Tack för svar! Jadu kroppen är mysterisk, vet inte om den låga temperaturen på mitten är för att det började bli kallt ute igen och jag sov utan täcke än, eller om det ens kan påverkas så..

    Nu är kurvan helt över linjen igen, men har både mått dåligt och känt av ägglossningen 1 vecka innan. När jag fick positivt LH test. Kanske fick två ägglossningar är det jag funderar på..



    Har du tagit ngt test än?
  • Lillaälta
    låtbli skrev 2020-07-09 10:22:44 följande:

    Ja, kanske, gjorde du omvänt något särskilt CD 17 och 19 som skulle kunna ha höjt temperaturen? Om man tänker bort de två peakarna ser kurvan ju hur fint som helst ut. Vet du hur lång lutealfas du brukar ha?

    Jag har också tänkt liknande tankar, jag har haft semester och har inte lika inrutade vanor denna cykeln. Sover inte lika djupt (bäddsoffa, haha), annorlunda sovtider och en del alkohol. Tycker dock att temperaturen är genomgående för låg.

    Inget test ännu, känner efter under dagen (liten liten blodfläck imorse) och om inte mensen sätter fart så köper jag nog ett imorgon för att utesluta graviditet. Känner att det är högst otroligt att det skulle vara något.


    Det som var annorlunda där vid 17+19 var att det var då det var tropisk värme. Men tar clarblue test med smiley, bara för att inte läsa resten fel.. Lutealfasen är enligt NC 11dagar +-2 dagar. Du?

    Ni har ju sexat rätt bra så hoppas det tar sig för er! Ska nog också prova testa imorgon om inte tempen dippar.
  • Lillaälta
    låtbli skrev 2020-07-09 18:38:43 följande:

    Tror jag har liknande som du. NC säger 11+-5D då jag inte har så mycket data inlagt. Loggade ägglossningssmärta och mens med Flow tidigare och 11+-2D känns rimligt.

    Haha, ja, en fördel med semestern! Körde med ägglossningstester några månader men vi ligger mer utan ?pressen?, så jag resonerar att oddsen att det tar sig ökar utan att jag håller koll med tester.

    Håller tummarna för dig imorgon bitti! Berätta gärna hur det går


    Ja verkligen fördel med semester! :) skönt ändå att slippa tester, men känns ändå skönt att veta att det faktiskt blir ägglossning.

    Tack! Det ska jag!
Svar på tråden Tempkurvor