• Fri 10 Jul 2020 16:36
    26125 visningar
    1489 svar
    1489
    26125

    BIM Augusti 2020

    Hej!

    Mitt första inlägg men har följt ett tag och älskar sammanhållningen och peppen! Då vi försökt ett tag känns de skönt att se att man inte är ensam och samtidigt kul när det går för andra om man själv börjar ledsna :)

    Är gärna med i BIM listan!

    8/8, 32 år, första barnet

    Slutade med minipiller i december och sen ca mars haft relativt regelbunden cykel. Kör med tejpning och äl-tester nu aktivt sen mars men inte blivit något ännu.

    Kommer denna månad testa både bisolvon och bidrottninggele! Hoppas på plus :)

  • Fri 10 Jul 2020 18:01
    #15
    Msofie skrev 2020-07-10 17:03:08 följande:

    Välkommen! Det är många första barnet i denna tråden än så länge märkte jag :)


    Verkligen! Då håller vi extra mkt tummarna så kanske de blir en BF-april/maj (?) grupp sen då ????
  • Mon 13 Jul 2020 09:28
    #43
    odlarmamman skrev 2020-07-13 07:57:02 följande:

    Så kom mensen igår kväll (punktligt tack och lov) jag kände alla symptom man kan känna, suck. Jag vet ju att jag alltid känner kraftigt mellan ägglossning och mens de senaste åren. Men den här gången tyckte jag det kändes mer (var väl för jag tolkade in allt, och ledig på det). Inga fler tester före mensen är sen för mig. Blir för jobbigt att bygga upp förväntan och bli besviken flera gånger under samma cykel. Det räcker att få mens känner jag. Blir billigare så med. Blir det inte något denna månad (eller möjligen absolut senast nästa månad) så vill min man pausa försöken två månader för att vi inte ska behöva ställa in en resa (om det nu går att resa ändå i och med covid 19 nästa sommar) vi skulle ha rest denna sommar för att fira att svärmor fyllt jämnt men fått ställa in. Och man får ju inte flyga för sent i en graviditet. Men känns jobbigt att behöva pausa när man längtar så. Kommer ge rosenrot ett försök denna månad och komplettera stickorna med att börja tempa.

    Lycka till allihopa, hoppas augusti blir en bra månad <3

    2/8 Jenzia, 36 år, första barnet

    4/8 Alexandra93, 26 år, tredje barnet

    7/8, Fruffe, 27 år, första barnet

    8/8, Cassus, 32 år, första barnet

    9/8, Odlar mamman, 28 år, tredje barnet

    10/8 Amidina, 34 år, första barnet

    12/8 Msofie, 24 år, första barnet

    19/8 Linjana, 28 år, första barnet

    19/8 Rosahimmel, 34 år, fjärde barnet


    Jag håller med dig helt kring att göra test innan BIM! Jag tror jag varje månad har varit gravid (har liksom inget att jämföra med då jag aldrig varit det). Så blir så ledsen när de inte är positivt :/ Hellre vänta o bara få veta!

    Och Msofie, hoppas mensen kommer snart så du kan ställa om till nästa äl.
  • Tue 14 Jul 2020 11:13
    #52
    Trean2021 skrev 2020-07-14 08:07:34 följande:

    Sen ville jag höra med er också, när i cykeln börjar ni med äl-tester? Är på CD 5 nu och börjar funderar på om vi ska köra varannan dag metoden tills BIM eller om jag ska testa och försöka pricka äl...


    Har inte riktig koll på vad som menas med CD :) Men min äl brukar va cirka 17-18 dagar efter mensen är slut. Följer i en app och via äl-tester men brukar börja testa runt 14 dagar efter mensen. Hela den veckan som jag har beräknad äl så försöker vi få till tre dagar innan, på beräknad dag plus dagen efter.

    Den här gången tänker jag att vi försöker få till varannan dag hela den veckan :)
  • Tue 14 Jul 2020 19:14
    #56
    NiMi12 skrev 2020-07-14 11:23:12 följande:

    CD står för cykeldag. CD 1 är första dagen med mens :)


    Haha de borde jag förstått! Men då börjar jag testa runt CD 17-18 då :) Har som sagt var rätt lång cykel efter p-piller på ish 38 dagar.
  • Wed 15 Jul 2020 10:39
    #63
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-14 23:26:23 följande:

    Blir nyfiken, vad är tejpning?


    Haha skulle vara tempning:D Men man kan ju inte redigera i efterhand ens inlägg haha!

    Välkommen!
  • Sun 19 Jul 2020 21:55
    Msofie skrev 2020-07-18 09:49:10 följande:

    Känner att jag kanske behöver skriva av mig lite.

    Jag har i större delen av mitt liv faktiskt inte mått så bra psykiskt. Har alltid haft generell ångest, driven av lågt självförtroende, katastroftankar och negativa tankar. Har jobbat stenhårt med mig själv och sedan ett år tillbaka mått bra och varit fri från ångest på ett helt nytt sätt. För mig är det värsta med denna processen är att ångesten är tillbaka. Den sitter i bröstet och magen konstant, utan att jag ens tänker på något. Jag är helt säker på att det är direkt relaterat till ångesten kring att försöka skaffa barn. Det känns så jävla tråkigt eftersom jag hade kommit så långt. Känner redan nu att jag börjar dra mig tillbaka från sociala sammanhang och vill helst vara hemma.

    Jag hoppas verkligen att ett krafttag kring äl tester, tempning osv kommer ge resultat inom en snar framtid. Vet att jag annars kommer behöva släppa alla tester, alla appar, detta forum om ett par månader och bara ta bort allt fokus. Aja, vi får väl se vad tiden har att utvisa!


    Din känsla är nog inte ovanlig, de är en inre stress när man verkligen vill något och de inte visar sig vara så lätt. Jag känner igen mig även fast jag inte har samma bakgrund med ångest så ger denna process mig definitivt ångest. Du är inte ensam <3 Och det är superviktigt att va öppen med de tror jag så man kan bearbeta!

    När jag får dem känslorna brukar jag tänka följande: Det är inte så himla lätt att bli gravid som man kanske trott innan man började försöka. Chansen att de ska ta sig är ändå rätt liten och det är mycket som ska klaffa. Jag gör mitt bästa för att ha så goda chanser som möjligt (äl-tester, temp, vitaminer osv) men resten kan jag inte påverka! Och sist men inte minst, skulle de inte ta sig så kan man få superbra hjälp- nån dag kommer jag bli gravid på ett eller annat sätt!

    Det kanske inte hjälper dig men de har ändå gjort mig lite lugnare. Kram!
  • Thu 23 Jul 2020 23:07

    En till i sin fertila period här :)

    Ältesterna visar att de snart är dags och idag hade jag lite känningar av (vad jag gissar är) äl då jag brukar känna av det! Denna gång på höger sida och brukar känna av mer på vänster nu när jag de senaste månaderna försökt känna av min kropp mer.

    Är så taggad och hoppas verkligen på plus denna gång! Har bestämt mig för att inte testa tidigt utan faktiskt vänta till bim denna månad :) Hur tänker ni andra kring att testa sig- tidigt eller senare?

  • Sun 26 Jul 2020 17:50

    Min äl spelar mig spratt denna månad! Första gången jag testade stickor från gravidkollen istället för cb digitala och tyckte aldrig att de blev något supertydligt sträck :/ Med cb brukade jag få fast smiley.

    Hade dock känningar av äl men IOM testerna blev jag osäker om jag ens hade någon denna månad! Fler som använt dessa och inte brukar få så starka streck? Nu är det väl bara att vänta 2 veckor och se om det blev nåt denna månad.

  • Sun 26 Jul 2020 23:42
    Entusiastisk skrev 2020-07-26 18:44:20 följande:

    Jag känner samma.. Beräknas ha äl imorgon.. Får jag ingen peak med dessa men sen att tempen går upp köper jag några andra till nästa månad iaf.. Inte fått närheten till positivt

    Såhär har mina sett ut nu..

    Har du bilder på dina?


    Konstigt!!! Men skönt att veta att andra har samma :) CB är ju mkt enklare att läsa av, blev orolig för jag har inte heller fått temphöjning ännu och de brukar jag få. Denna cykel är nog en chansning helt enkelt!

    Bifogat bild, den längst ner är från idag. Enligt appen skulle jag haft äl igår lördag. Men de ser ju inte ut så på dessa tester och inte heller på tempen.

Svar på tråden BIM Augusti 2020