Inlägg från: Anonym (Kinder) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kinder)

    BIM Augusti 2020

    H0nd3ndär skrev 2020-07-29 11:02:31 följande:

    Idag sjönk tempen och jag har sakta börjat blöda. Än är det på nivån att trosskydd räcker men jag gissar att störtblödningen börjar snart. Aldrig roligt att få börja om på CD1. Detta blir vårt 5e försök men 2a vettiga iom att lutealfasen vart alldeles för kort när jag friammade. Men trots det tråkiga med mensen är jag ändå glad och tacksam att lutealfasen denna gång blev 11 dagar. Känns som att vi äntligen har en ärlig chans! 2-3 dagar längre än under friamningen.


    En lutealfas på 11 dagar är absolut tillräckligt, vad skönt för dig! Tråkigt att du blöder, men du får tänka att snart kommer den fertila perioden igen och man får en ny chans :)
  • Anonym (Kinder)
    NiMi12 skrev 2020-07-30 10:18:11 följande:

    Dum fråga kanske, men jag hade sån himla tandvärk igår och sambon gav mig Alvedon och ibumetin. Fick veta det först senare och ibumetin är ju inte bra om man försöker bli gravid. Så nu är jag jätteorolig för vad det kan innebära. Är bara på äl +3 idag men ändå...

    Ska till tandläkaren idag och laga tanden då den fortfarande värker och Alvedon inte hjälper.

    Någon som vet vad som kan hända om man har ätit Ipren eller ibumetin?


    Man vet för lite om det mer än att det i studier Viasat dog påverka fertilitet och foster. Men du är ju så tidig i så fall då det är säkert ingen som helst fara
  • Anonym (Kinder)

    Happ ingen mens i sikte än. Är på dag ägglossning +14. Dag 28. Känner inga symptom på mens i alla fall. Helt vita flytningar också. Skulle vilja testa idag, vill dock inte "stressa" upp min sambo.. Men vill ju inte ta testet själv heller utifall det är positivt så ska nog nämna att jag vill testa när han kommer hem. Sparade morgon urinen nu.

  • Anonym (Kinder)
    Danni 83 skrev 2020-07-30 19:09:42 följande:

    Hur går det Kinder- har du testat?

    En okunnig fråga men vad betyder CD?

    Jag har haft ont i nedre delen av magen både igår och idag, känner mig svullen och öm. ÄL på g? fast egentligen inte förrän på måndag om appen stämmer. Använder inte äl-test. Inte så mycket flytningar. Fick till mys i tisdags men det känns för tidigt. Nu är mannen sjuk så förhoppningsvis mår han bättre imorgon och vi får vi till det.


    Tackar som frågar! Våra gäster som varit här sen i eftermiddags åkte hem nyss, så jag har inte kunnat testa. Tänker att jag testar imorgon istället. Har inte fått någon mens än. Hade dock känning i livmodern, påminde om mensvärk så det skulle ju kunna varit det men det gick över efter nån timme? Aja natten får utvisa :)
  • Anonym (Kinder)

    Jaha då är mensen här, rött på tampongen nu när jag gick upp. Väldigt tråkigt men väntat. Det jag blir lite förundrad över är lutealfasen... den är ju vanligtvis 11-12 dagar för mig och helt plötsligt 14? Den ska ju vara samma jämt har jag läst mig till. Betyder det att det är något fel?

  • Anonym (Kinder)
    Amidina skrev 2020-07-31 12:23:32 följande:

    Beklagar, trodde verkligen att du skulle plussa nu. :(

    Lutealfasen är normalt sett väldigt stabil och flyttar inte riktigt på sig om man inte gjort enorma förändringar i livsstilen, och då tar det oftast lite tid ändå. Är du helt hundra på att ÄL-dagen blev helt rätt? Oavsett så är det inget fel, längre lutealfas är bra, ökar chansen att ett embryo hinner fästa.

    Har blödningen fortsatt lika mycket?


    Tack det värmer, hoppas på plus i augusti istället Alltså jag tog ju ägglossningstest som visade LH höjningen och appen markerade då ägglossning dagen efter. Jag har ju tagit ägglossningstest flera månader och den har ju räknat lika då, dagen efter LH ökningen. Så det borde väl vara någorlunda lika.. tempar dock inte såklart. Har bara lite rosa på tampong , ingen riktig blödning än.
  • Anonym (Kinder)
    Amidina skrev 2020-07-31 12:35:04 följande:

    38 nya inlägg, där får jag för att jag pausade en dag. :P Har läst alla era inlägg och det är så spännande att följa alla nu!

    Entusiastisk, vilken fin tempskiftning du fick, och på tiden! Jag har själv i princip alltid ÄL på kvällen, och numera kommer även mensen igång då, så det ligger nog nåt i det du skrev.

    Maken och jag träffades för 3,5år sen, och idag är det på dagen 3år sen vi förlovade oss, haha!

    Jenzia, neeej vad tråkigt med tempen! :( Hoppas det bara är ett spratt och den sticker upp igen! Men i annat fall så är det ju som du säger, andra chansen i augusti så tummar och tår hållna som vanligt! <3

    Här är det rätt lugnt om än väldigt otåligt. ÄL+5, sovit dåligt de senaste dagarna men det får väl ge sig snart. Ännu en höna har lagt sig på ägg, så om 3 veckor blir det ännu fler bebisar här. Lär nog bli tvungen att sälja av några för så himla mycket plats har vi då inte. :P Men förstår varför de säger att man alltid ska bygga dubbelt så stort hönshus som man tänkt! 

    7 dagar kvar och det vete tusan hur jag ska kunna få den tiden att gå fort! 


    Haha det går inte att vara härifrån för länge förstår du väl, skärpning! ;D

    Åh höns, älskar dem! Är uppvuxen med höns, brukade sitta och mysa med dem i knät. En höna var så tam att hon brukade hoppa upp i mitt knä när jag satt i hammocken och gunga med mig. <3
  • Anonym (Kinder)

    Tror ni att man undermedvetet kan känna av redan innan man försökt att man kommer ha svårt att bli gravid, eller ja fertilitetsproblem? Jag har haft den känslan i flera år att det nog kommer bli svårt, har egentligen inte så mycket som styrker det. Förutom möjligen att jag använt mig av avbrutet samlag som metod i 15 år och aldrig blivit gravid, men det behöver ju inte betyda något.

    Hoppas ni som försökt länge inte tar illa upp av min fundering, all kärlek till er .

  • Anonym (Kinder)
    Amidina skrev 2020-07-31 13:24:16 följande:

    Augusti börjar ju imorgon, så det hoppas jag med. ;) Rosa är ingen mens! Men skulle den ändå komma så kanske det är en idé att testa tempning denna/nästa cykel? :) Själv tyckte jag det var guld att få svart på vitt vilken dag det var som gällde.

    Haha, nä jag inser ju det... :P Åh, det låter ju urmysigt! Våra är inte så värst tama, men har man godis är där ett par som gärna hoppar upp i knät och ska ha före alla andra. XD


    Nä rosa är ju ingen mens men nu blöder jag och har svinont så ingen tvekan om vi säger så . Kommer nog strunta i tempning denna gången men om det inte tar sig så ska jag fundera på de :) . Ah det var verkligen så mysigt!! Saknar dom. Godis kan man alltid locka med haha!!
    Amidina skrev 2020-07-31 13:26:40 följande:

    Jag har nog alltid haft det i bakhuvudet, men det var nog också mycket för att mamma och pappa hade svårt. Men man börjar ju undra efter 10-15 år med tämligen riskfyllt sex och inga plus så långt ögat kan nå.. Men så är det som det är, och det kan ju lika gärna vara ödet som håller tyglarna korta tills det är meningen. 


    Man blir ju lite fundersam över hur man kunnat spela rysk roulette så länge... Men ingen har ju någonsin kommit i mig. Så det kanske inte är så konstigt ändå. Ödet ja..... vad vet man?
  • Anonym (Kinder)
    ellie86 skrev 2020-07-31 20:38:37 följande:

    Alltså jag hade en sån stark övertygelse om att jag inte skulle kunna bli gravid. Hade väl också en del risky avbrutet och använde NC som preventivmedel fastän jag hade oregelbunden cykel att det i princip var omöjligt för någon algoritm att förutspå när mitt fertila fönster skulle vara (visserligen bara med fast partner som jag kunde tänka mig skaffa barn med). Men hade aldrig varit i närheten av en pregnancy scare eller nåt under många år, så jag tänkte att det skulle bli svårt. Blev sen gravid på andra försöket när vi bestämt oss. Så jag hade rätt så väldigt fel där :) 

    Nu inne på syskonförsök, och känslorna kommer tillbaka igen. Fastän jag VET att jag kan bli gravid och har ett energiknippe på 15 månader som bevis... 


    Känns lite lugnande att ni lyckades så fort när ni väl försökte , <3
  • Anonym (Kinder)
    ellie86 skrev 2020-08-01 09:26:20 följande:

    Hade jättesvårt att ta in det när jag plussade dock, jag skulle ju få hålla på i minst ett år först och sen gå på utredning i mitt huvud liksom. :P Var först vid första ultraljudet som jag faktiskt förstod att det var på riktigt, att de där två strecken på alla tester jag tagit faktiskt betydde att det var en liten bebis i magen på mig :)


    Jag kan tänka mig att det måste ta tid innan man fattar! Helt klart.. <3
  • Anonym (Kinder)

    1/8 Mangon. 29år. Tredje barnet.

    1/8 Enlitentrea2020, 30 år, tredje barnet

    3/8,My871,33år,femte barnet

    3/8 annikandy, 35år, femte barnet

    4/8 Alexandra93, 26 år, tredje barnet

    5/8 Norrlänning86, 34 år, tredje barnet

    7/8, Fruffe, 27 år, första barnet

    8/8, Cassus, 32 år, första barnet

    8/8 Trean2021, 28 år, tredje barnet

    9/8, Odlar mamman, 28 år, tredje barnet

    9/8 Amidina, 34 år, första barnet

    9/8 Jensan88, 32 år, tredje barnet

    9/8 NiMi12, 41 år, andra barnet

    10/8 saraama, 30 år, andra barnet

    11/8 Entusiastisk, 31 år, andra barnet

    11/8 Canama, 31 år, andra barnet

    11/8 MsPinnipeds, 29, första barnet

    12/8 Msofie, 24 år, första barnet

    12/8 mammatilltvå, 3e barnet

    14/8 Hoppas ändå, 35 år, 5e barnet

    15/8 Link92, 28 år, första barnet

    16/8 Ellen94, 26 år, första barnet

    16/8 Myran1234, första barnet

    16/8 CvKs, tredje barnet

    17/8 Danni83, 36 år, fjärde barnet

    18/8 PelloBello, 34 år, andra barnet

    19/8 Linjana, 28 år, första barnet

    19/8 Epidemiya, 27 år, första barnet

    21/8 lariz, 24 år, andra barnet

    24/8 apoapo 35 år. Tredje barnet.

    25/8 Talanda, 31 år, första barnet

    26/8 myownworstenemy, 34 år, andra barnet

    28/8 apan95, 24 år, första barnet

    28/8 H0nd3ndär, 35 år, tredje barnet

    28/8 Jenzia, 36 år, första barnet

    28/8 Kinder 32 åe, första barnet

  • Anonym (Kinder)

    Vet att många verkar tycka att dagarna går så långsamt från att mensen kommer tills dess att man kan köra på igen vid nästa ägglossning, men för egen del den här månaden tycker jag det går fort, är redan på CD4 , så det är ju bara en vecka innan jag kommer in i mitt fertila fönster igen så det känns okej. Ska försöka roa mig med att plocka blåbär idag. Min sambo är permitterad på 50 % också så han är hemma mycket så vi har lite som minisemester fortfarande. 

    Kul å följa er andra som är i er fertila period och före mens nu :) 

  • Anonym (Kinder)
    Anonym (Hållertummarna) skrev 2020-08-03 18:07:37 följande:

    Månadens bim är räknat på 29 dagar, känns som cykelns längd har varierar lite.. skulle min bil kunna vara 5/8? Jag har fyllt i den slaviskt sen 2014


    Tycker din cykel påminner om min. Jag skulle ändå säga att jag och du har en regelbunden cykel, den kan ju variera ett par dagar svårt å säga vilken BIM du har dock, exakt. Skulle ju kunna vara 5/8 absolut.

  • Anonym (Kinder)
    PelloBello skrev 2020-08-03 19:22:15 följande:

    Är på äl+5 idag. Enligt test, sekret och temp.

    Men idag har jag haft rikliga vattniga flytningar. Känns som jag kissat på mig lite liksom.

    Brukar inte ens ha vattniga Innan äl, utan bara äggviteflytningar.

    Nån som haft vattniga flytningar efter ägglossning?

    Eller kan min ägglossning ha uteblivit trots bekräftat enligt temp i fertility friend?


    Personligen har jag nog inte upplevt vattniga flytningar efter ägglossning. Du kan inte ha svampinfektion då? Är dom gryniga?
  • Anonym (Kinder)
    PelloBello skrev 2020-08-03 20:12:40 följande:

    Inte gryniga. Bara vattniga. Känns inte som svamp, men det är ju såklart inte omöjligt


    Okej nej det låter ju inte som det kanske. Knepigt
  • Anonym (Kinder)

    Funderar på det här med glidmedel när man försöker bli gravid.
    Kollade på den här videon 
    ">

     där dom testar spermierna i olika typer av glidmedel för att se hur de påverkas den dem.
    Om man ska utgå från filmen så ska man ju inte använda silikon eller vattenbaserat glidmedel?! de verkar ju nästan helt dö av dessa. Vi använder alltid någon typ av glidmedel för att sambon får ont annars, så jag behöver verkligen fundera över vad vi ska använda istället... undrar om kokosolja har ett bra glid.. olivolja kanske inte doftar så gott. Rapsoljan verkade ju funka också och den luktar kanske inte så mycket.

    Vad använder ni?

  • Anonym (Kinder)
    Entusiastisk skrev 2020-08-04 13:41:13 följande:
    Ja, det stämmer att glidmedel inte är någon höjdare alls för simmarna.. Hm, letar för fullt efter inlägg hos Vulverine.. Vet att hon nämnt att om man verkligen måste använda glidmedel ska man använda de som är fertilitetsvänliga. Hittar jag infon under dagen slänger jag upp det här :)
    Knepigt det där... undrar vad man ska våga använda. Dom testar ju ett glidmedel som heter pree-seed som ska vara till för de som försöker bli gravida och spermierna dog ju :( 
  • Anonym (Kinder)
    Amidina skrev 2020-08-04 14:20:15 följande:
    Skitsvårt det där.. Vet att vissa använder kokosolja och har lyckats få barn ändå, så för dem påverkade det ju inte. Men läste nån kort artikel från Indien (som jag hört ligger rätt långt fram i fertilitetsforskning) där de inte rekommenderade det utan sa att man skulle köra på förspel och saliv istället. Lätt sagt när man inte behöver ha sex på schema.. :P Vi brukar bara använda saliv dock, och det funkar rätt bra, men om jag inte är helt avslappnad och med på noterna gör det ont för oss båda oavsett. :/
    i videon jag länkade så verkade inte kokosoljan påverka särskilt mkt, men olika studier visar säkert olika saker. Ja man kanske ska testa med saliv då, håller väl en stund. Det är inte så att jag egentligen behöver glidmedel, den delen funkar väldigt bra särskilt vid ägglossning. Men min sambo är väldigt känslig för friktion och jag är rätt tight ;D på gott och ont, och glidmedel gör att det verkligen blir halt. Ont ska de ju defintivt inte göra, så då förstår jag att du måste ta till något. Längre förspel är defitinivt något vi kan jobba på....
  • Anonym (Kinder)

    Så kul att det är sån action i den här tråden. Och oj vad många vi är som har samma BIM 28/8 . Kul! Jag är på CD 8 idag, tycker faktiskt att tiden fram till de fertila dagarna rullar på rätt snabbt ändå måste jag säga, vilket känns skönt. Försöker fundera redan nu hur man bäst ska "lägga upp" sexet under den fertila perioden. Jag själv är en person som har hög sexlust och skulle kunna ligga varje dag om det vore så... Men min sambo har inte riktigt samma lust och aldrig haft. 1 gång per vecka är liksom det normala för oss, ibland 2 ggr. Så att få till sex flera Gånger nästa vecka kommer bli en utmaning,.

    Hur ska jag tänka? Tar clear blue test som visar de två mest fertila dagarna. Vilket då är dagen innan ägglossning och ägglossningsdagen.

    Om jag får glad gubbe när jag tar testet på dagen, då dröjer det ju en himla massa timmar tills vi går och lägger oss (vi har aldrig sex på dagen och lägger oss vid runt kl 00). Missar vi det då?

    Jag tar även vanliga ägglossningsstickor och om jag ser att det nästan är positivt, ska vi köra den natten då istället?

    Fattar ju att själva ägglossningsdagen är mest fertil men frågan är om man riskerar missa den eftersom vi lägger oss så sent.

    Har en känsla av att min sambo reagerar väldigt pressat och blir stressad över hela grejen att vi måste pricka in dag och prestera.

Svar på tråden BIM Augusti 2020