• qvist
    Sun 12 Jul 2020 14:03
    6993 visningar
    83 svar
    -1 +1
    83
    6993

    Corona – att inte få vara med på MVC m.m.

    Jag blir så frustrerad! 


    Min sambo väntar barn. Jag vill ju delta i allt kring det, men på grund av den här djävla coronaepidemin får man ju inte följa med till vårdinstanserna.

    Hon berättar vad som hände när hon kommer hem, men det är ju inte samma sak. Jag känner mig ändå utesluten. Det är ju inte som på farfars tid, när mannen inte ?skulle? vara med.

    Hur gör man för att hantera dethär? Vad gör ni?

  • Svar på tråden Corona – att inte få vara med på MVC m.m.
  • qvist
    Sun 12 Jul 2020 15:21
    #5
    -1 +3
    BernieLollo skrev 2020-07-12 14:28:11 följande:

    Hur vi gör? Jo vi använder våra hjärnor och inser att det är en pandemi just nu och slutar gnälla över att inte få följa med på MVCbesök.


     


    Det är inget svar på frågan, men jag drar slusatsen att du inte bryr dig om ditt kommande barn utan mest tycker att det är skönt att du inte behöver anstränga dig.

  • qvist
    Sun 12 Jul 2020 16:16
    #11

    Det där med att kanske kunna vara med på bildtelefon var ju en idé. Får kolla upp den saken.

  • qvist
    Mon 13 Jul 2020 10:06
    #17
    -2 +1
    BernieLollo skrev 2020-07-12 17:02:28 följande:
    Jag bryr mig mest om att höra att allt går bra och barnet är friskt utan att vara en egoistisk idiot.
    Du bara framstår som en egoistisk idiot, även om du menar att du inte är det. Nåja, det får stå för dig.
  • qvist
    Mon 13 Jul 2020 10:10
    #18
    +1
    Körsbärsdalen skrev 2020-07-12 19:17:46 följande:

    Visst, du får gnälla av dig o.s.v,. men herre gud... Finns det inget bättre att vara upprörd över??? Hon kan ju spela in ljuden på hjärtat med telefonen, för det är i princip bara det som handlar om bebisen. Resten är blodprover, urinprover, magmätning, broschyrer (som du såklart kan läsa sen), hur kvinnan mår o.s.v. Jag hade snarare blivit arg på min man om han skulle hänga med på besöken, så onödigt att båda ska missa arbetstid... Enda trista är väl Rutinultraljudet och KUB-ultraljudet (om man gör det), men här får mannen vara med per videosamtal om han vill det. Herre guuud vad många arbetstimmar eller tid med barnen min man missat om han hängt med på alla besök på fyra graviditeter...

    Det är en pandemi på gång - folk dör - men att du inte får vara med och lyssna på snack om hemorrojder och folsyra är den riktiga katastrofen. Eller?


    Ja, jag vet att det är en pandemi på gång. Ja, jag vet att folk dör. Det är naturligtvis en katastrof.

    Det är självklart inte en katastrof att jag inte får vara med på MVC o.s.v., men du menar alltså att jag inte ens får önska att jag hade kunnat vara med? ...att jag inte får fundera på och fråga andra om hur jag skall hantera mina känslor kring detta?

    Man skall bara sitta still och hålla käften? Nåja, men gör det själv då.

  • qvist
    Mon 13 Jul 2020 13:37
    #23
    +1
    Hallonpaj83 skrev 2020-07-13 10:22:12 följande:

    Du missar inget om ert barn? Som det skrivits innan så handlar det ju om mödrarna. Hur mkt man gått upp i vikt, järnvärde osv. Det enda om barnet är hjärtljudet som hon kan spela in.


    Vad är det som handlar om mödrarna? Du menar att all information om det kommande barnet, graviditeten, förlossningen och den första tiden med det nyfödda barnet är något som jag som pappa inte skall bry mig om? ...att det inte rör mig?

    Som pappa kanske man skall börja bry sig om barnet när det är dags för det att börja skolan eller sådär?
  • qvist
    Mon 13 Jul 2020 13:39
    #24
    -2 +1
    Körsbärsdalen skrev 2020-07-13 10:31:50 följande:
    Eh..? Hur framstår personen som en egoistisk idiot? Tvärtom tycker jag.
    Han tycker att det inte gör honom något, att han p.g.a. corona inte får veta något om sitt barn och graviditeten. Han tycker att det är skönt att han kan släppa den saken.

    Man kan ha olika åsikter om vad som är en egoistisk idiot, men jag tycker att han framstår som en sådan.
  • qvist
    Mon 13 Jul 2020 19:25
    #44
    Hallonpaj83 skrev 2020-07-13 17:43:29 följande:

    Men du verkar tro att man får jättemycket info det får man inte. Man får ingen kunskap om det kommande barnet, eller den första tiden . Jag fick aldrig det utan det är när barnet är här som man får på bvc. Sen får man det antagligen på föräldragrupper men det var vi aldrig på. Det vi fick på var seminarium på sjukhuset som berättade om förlossningen och tiden på sjukhuset .

    Alltså inget som de pratar om på mvc.

    Du missar ju ingenting..


    Seminarier och eventuella föräldragrupper tillhör ju allt det som är inställt och som man inte får vara med på för närvarande. Seminarier har ersatts med föreläsningar på webben som är intressanta men där man inte kan ställa frågor i realtid och diskutera. Informationen på MVC handlar ju om hur min sambo mår, varför skulle det inte vara intressant för mig? I normala fall hade jag kunnat välja om jag skulle följa med eller inte, det valet har jag inte längre.

    När min sambo åkte in för något som eventuellt var akut, så får jag inte följa med in utan får sitta utanför och vänta i bilen tills det står klart efter ett par timmar att hon behöver stanna över natten för observation, varvid jag åker hem för det var fortfarande inte så akut att jag hade fått vara med där inne. Jag hade bara fått komma in om det hade inneburit att de hade behövt sätta igång en för tidig förlossning. Det var det sedan tal om dagen efter, men ytterligare någon timme senare bestämde de trots allt att en sådan åtgärd inte behövdes.

    Men eftersom det finns corona i år, skall jag tydligen inte få dryfta hur man hanterar att det finns corona i år.
  • qvist
    Fri 24 Jul 2020 09:55
    #69
    Körsbärsdalen skrev 2020-07-13 15:50:05 följande:
    Nej väldigt egoistiskt att bry sig om sitt kommande barn OCH samhället.....
    Men han bryr sig ju inte om sitt kommande barn.
  • qvist
    Fri 24 Jul 2020 10:08
    #71
    +1
    Frenja07 skrev 2020-07-13 19:56:52 följande:

    Jag förstår verkligen att det känns supertrist ts. Men nu är det tyvärr som det är och bara att gilla läget. Även om det suger. Men SNÄLLA ts. Lova att inte bli en sån pappa som står och storlipar när du inte får sova kvar på bb. Såna finns det gott om idag. Verkar som många unga föräldrar idag är sjukt beroende av varandra. När man

    får stå och trösta två fulgråtande vuxna för att de inte får sova tillsammans börjar man ju undra..


    Varför tror du att jag skulle storgråta för en sådan sak? Skärp dig!

    Jag tror inte att du förstår något alls.

    Varför kan folk inte diskutera som folk här på Familjeliv? Skall det vara så svårt att acceptera att jag vill hantera situationen med corona? Bara för att ni är några som tycker att det bara är att godta allt som händer och gå och sätta sig i ett hörn tills pandemin har dragit förbi, så är inte alla sådana. Jag vill finnas där för min familj.
  • qvist
    Fri 24 Jul 2020 10:11
    #72
    fjanten skrev 2020-07-24 10:06:01 följande:
    Jo, genom att vilja hjälpa till att begränsa spridningen av pandemin som barnet kommer födas in i.
    Nej, det är inte det han säger. Han säger att man skall skita i allt.

    Begränsa spridningen av pandemin är jag intresserad av. Han bryr sig inte det minsta, han tycker bara att det är skönt att få vara hemma och göra ingenting. Annars skulle han ha kommit med positiva tips till hur man skulle hantera situationen utan att riskera smittspridning, vilket ju är det jag efterfrågade i trådstarten - men läs igen, det är inte det han gör.
  • qvist
    Fri 24 Jul 2020 10:17
    #74
    +1
    fjanten skrev 2020-07-24 10:12:44 följande:
    Jaså du känner honom personligen? Då vet jag. För många andra framstår du som en oresonlig egoist.
    Nej, jag känner honom inte personligen, men jag kan läsa. Jag läser vad han skriver, vilket du uppenbarligen inte gör.

    På vilket sätt skulle jag vara en egoist? Jag tog upp frågan för att gemensamt diskutera hur man skall hantera situationen kring corona och att den gör att man inte kan leva som vanligt för närvarande. Du och andra tycker att man inte skall bry sig, att man inte skall dela med sig av några tips utan bara acceptera vad som händer. Det, om något, är rejält egoistiskt. Inget samarbete alls. Det är inte vad ett samhälle kan bygga vidare på.
  • qvist
    Mon 27 Jul 2020 15:03
    #77
    +1
    fjanten skrev 2020-07-24 10:20:41 följande:
    Ja, och ingenstans ger det något sken av att han skiter i sina barn, utan att han fattar att det är något större än hans ego på gång just nu.

    Ja, de flesta har försökt hjälpa dig "hantera" genom att förklara hur lite du missar på vanliga MVC-träffar, och föreslagit exempelvis videosamtal för ultraljud och inspelning av hjärtljud, men du har som bestämt dig för att det inte duger eller något.
    Det är uppenbart att du inte läser vad folk skriver, varken vad jag skriver eller vad andra skriver. 

    Han har bara haft förakt att förmedla och har inte sagt något annat när det har ifrågasatts heller. Det är egoistiskt att bara säga "du skall inte bry dig". Jag startade den här tråden just för att det finns något som är större just nu och jag vill diskutera hur man kan hantera det. Han tycker inte att det skall diskutera alls, eftersom just han personligen inte bryr sig. Det, om något är, egoistiskt.

    En del andra har givit bra råd, t.ex. att man kan använda telefon för videosamtal m.m. Det har jag tackat för och tyckt varit bra idéer. Det har du inte heller läst.
Svar på tråden Corona – att inte få vara med på MVC m.m.