• Anonym (Arse)
    Mon 13 Jul 2020 18:38
    7216 visningar
    131 svar
    131
    7216

    Hur kommer det sig att vissa får all tur i livet?

    Anonym (KT) skrev 2020-07-12 21:06:19 följande:

    Hur kommer det sig att vissa människor alltid får all tur i livet. 
    Det jag menar är att det finns vissa människor som har tur med sin ekonomi, tur med sina jobb, tur med allt. Dessutom de som är framgångsrika lyckas även vinna på triss osv. 

    Medans vissa människor får all otur i livet. De som inte har bra jobb, de som inte lcykas med saker de vinner heller inte på triss och de får bara mer och mer problem. T.ex. krockar med bilar osv. 

    Det verkar som att turen kommer automatiskt till vissa som får allt medans vissa får tvärtom.

    Detta är oavsett inställning och trots att båda ur grupperna lägger manken till och försöker.


    Här i USA så räknas att bli påkörd av en bil som tur i alla fall, dvs om man överlever med armar och ben i någotsånär behåll. Då får man en massa deg i settlements. 
  • Anonym (Arse)
    Mon 13 Jul 2020 18:42
    #37
    Fliselisan skrev 2020-07-12 22:50:41 följande:

    Fast ekonomi och arbete har väl vanligtvis inte särskilt mycket med tur att göra? Skulle snarare säga att personen i fråga kanske studerat länge och hårt för sitt välbetalda arbete eller varit skicklig och stigit i graderna. Kanske smart och investerat sina pengar väl etc etc.

    Visst kan en person ha så kallad otur om denne krockat med bilen, men många gånger hänger det nog på förarens egna skicklighet.


    En del kan inte studera vidare. Tex pga social fobi som beror på hemsk uppväxt. Man kanske väldigt gärna vill lära sig men kan helt enkelt inte ta själv skolbiten. Numera så kan man ju visserligen skaffa många utbildningar på nätet men för ca 30 år sen så var det definitivt inte så och det kan vara svårt att börja att klättra uppåt i 50 års åldern tyvärr. 
Svar på tråden Hur kommer det sig att vissa får all tur i livet?