• CairoCarro

    Försök med första barnet - BIM augusti 2020

    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-30 16:23:50 följande:

    Hoppas du har rätt såklart men jag tror inte det faktiskt. Eftersom jag fick ett negativt testa tidigt test på dag ägglossning+11. Och att vi dessutom inte prickade in ägglossning så bra utan bara körde 2-3 dagar innan. Vore ju ett under haha..Men miracles do happen såklart!


    2-3 dagar innan kan absolut funka! Bättre det än att få till det i sista sekunden, tror jag :)
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-07-30 17:09:02 följande:

    Ja, det är tusan inte lätt med alla känslor som det innebär att försöka skaffa barn! Och värre blir det väl under de följande 9 månaderna och resten av livet Jag är verkligen jätteglad för ALLA som blir gravida och får barn, men mitt längtande hjärta gör också lite ont för min egna skull. Jag tänker att en skvätt tårar då och då lättar lite på trycket

    Jag hade verkligen älskat ett vårbarn, våren är min absoluta favoritperiod på året! Allt börjar leva igen och solen kommer med hopp och värme! Både jag och maken fyller år sent på hösten, så en vårbebis hade skapat lite balans

    Rätt ovanligt att plussa efter BIM tror jag! Har du kort cykel? Vet du hur många dagar du har mellan äl och mens?

    Inte ett enda symptom här, eller i natt inbillade jag mig molvärk, som lättare mensvärk, men det försvann efter frukosten. Jag har precis börjat lära känna min livmodertapp (känner lite på den någon gång om dan). Den är hög, hårdare och bakåtvänd, vilket är positivt. Vid begynnande mens blir den låg, mjukare och vänd nedåt, så mensen kan komma ut från livmodern. Alltså, jag har lärt mig så mycket om min cykel och min livmoder mm de senare månaderna!

    Hehe! It was meant to be! Hur träffades ni?


    Ja klart det gör lite ont i ens egna längtande hjärta samtidigt, och det är ju inget fel eller konstigt. Det är en jobbig resa som kan ha många ups & downs, och man känner sig verkligen sårbar. Men det kommer att bli er tur också och när det sker så kommer väntan vara som bortblåst.

    Eller hur! När solen börjar bli varm och fåglarna börjar sjunga så får man träffa ett nytt liv, och så har man en hel härlig sommar framför sig. Nä, jag har typ alltid 28 dagar, iofs tror jag att ÄL kan diffa nån dag men hela cykeln brukar ändå bli 28 dagar. Senaste två månaderna hade jag ÄL på dag 13 och 14. Vet att min syster varit lika med att få plus sent, men nu tänker jag att det ändå kanske var för att något var knas från början.. Jag vet inte, man blir lite knäpp tillslut haha.

    Coolt och spännande med din tapp! Hur lärde du dig skilja på de olika lägena? Jag försökte känna ett par gånger när jag väntade på att få ett plus men kunde knappt avgöra vad det var jag kände på. Tyckte också att det gjorde lite ont efter så jag blev lite nojig och försökte inte mer sen.. Men skulle vara kul att lära sig!

    Haha, ja vi träffades när jag var på kurs i NYC i ett par veckor, jag bodde i en lgh via airbnb och min man bodde i samma trappuppgång. Vi möttes första gången när jag knackade på dörren för att ställa en enkel fråga, någon sa att det bara var att stiga på så jag öppnar och ser honom sitta i soffan. På den vägen är det. Väldigt klyschigt. Vi brukar skämta om det: folk säger att man måste ut och träffa folk - kärleken kommer inte och knackar på dörren. Well, min man behövde inte ens lämna soffan, typ.
  • CairoCarro
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-31 11:22:43 följande:

    Ja vi får hoppas på bättre lycka helt enkelt! Precis en dag kan de ju skilja det förstår jag, men flera dagar? Jag tempar inte. Känner att jag nog inte vill lägga så mkt press på oss så här i början, du tänker att ägget lossade senare än jag tror? Tog i alla fall ägglossningstest, vilket jag gjort i flera månader så det borde ju vara någorlunda samma antal dagar tänker jag. Men kroppen är ju ingen maskin så det var väl lite knas bara haha.


    Åh vad tråkigt för dig. Nu håller vi tummarna för augusti! Jag förstår hur du tänker, en månad under det senaste året så blev det liknande för mig. ÄL kom inte förrän på dag 16, jämfört med dag 13-14 annars, men cykeln var fortfarande 28 dagar totalt. Då var jag inte så insatt, men nu i efterhand är det ju skumt att just lutealfasen diffar så.. Men det hänger ju ihop med nivån av progesteron så det behöver ju inte vara negativt för dig? :)
  • CairoCarro
    Snuttis13 skrev 2020-07-31 07:30:47 följande:

    Hej, 

    Hoppar in här, behöver skriva av mig lite. Har inga barn sedan tidigare och inte heller varit gravid.

    Jag och min sambo är 27 & 29, slutade med preventivmedel i januari 2020. Har tagit ägglossningstester och fått positivt alla månader som jag testat (testat 4 av 6). Har regelbunden mens och den kommer oftast samma datum men kan diffa på 1-2 dagar +/-. Jag känner av min ägglossning så har mest tagit tester för att se om det verkligen är den som är på g. 

    Jag har ju fått för mig att jag är en av dom som har svårt att få barn eller inte kan alls så därav har jag börjat undersöka mig så allt ser bra ut. 

    För någon vecka sedan var jag på gynultraljud, livmoder och äggstockar såg bra ut sa läkaren. Idag (supernervös) ska jag spola mina äggledare för att även kontrollera så det är passage och inga stopp längs den vägen. 

    Har hört och läst mig till att det är vanligt att man lyckas bli gravid efter en sådan spolning så håller tummarna för att jag blir en av dom! 

    Ska troligtvis ha ägglossning runt 6/8 och BIM 21/8.

    Håller med er som skriver i tråden om att det är tuffa känslor när mensen kommer och man verkligen försöker bli gravid..


    Välkommen hit och lycka till idag! Var spolning något läkaren rekommenderade för dig eller som du har efterfrågat själv?
  • CairoCarro
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-31 12:22:41 följande:

    Nä precis det är ju en mer hälsosam längd på lutealfasen så på så vis är det ju inte dåligt i alla fall. Kroppen är väl lite småskalig just nu med hormonerna kanske Augusti is tha month !!


    Det tror jag stenhårt på, nu är ni ju uppvärmda och redo ;) Jag fick utslag på ÄL-test i morse, äntligen! Bara "high fertility" och inte "peak fertility" än, men ändå - nu vet jag att kroppen snabbt kom i fas efter mf. Så peppad på att försöka igen! :D
  • CairoCarro
    Blanket skrev 2020-07-31 13:58:10 följande:

    Redan idag känns det bättre och börjar peppa för ny omgång. Letade upp podcasts om fertilitet och börjat lyssna, tycker det känns lugnande på något sätt att ha mycket information och läsa på, så mycket att lära :) 

    Jasså, kul att höra då jag läste på lite mer om glidmedlet igår och efter varit källkritisk några timmar så kan dessa glidmedel ändå ha en bra effekt om sekretet inte riktigt vill. Särskilt om man kanske som jag har bra fertilt sekret 2 dagar medan en del har upp emot 4-5 dagar, så kan man skjussa på de andra dagarna lite. Blir till att klicka hem det och testa!  

    Hmm, det där blir man ju inte klok på vad som är "bästa teknik" och inte. Det din man fick höra låter så mycket mer rimligt i mina öron och när man googlar lite så står en del fast vid att kvalitén på spermierna är mycket bättre med någon typ av varannan dag tanke men vid ÄL så rekommenderar alla vad jag vet att sexa på varje dag. 


    Härligt att det känns bättre redan! :) Kul med inspiration också. Som Kinder skrev, har du några tips på bra podcasts?

    Ja men exakt, det var så vi tänkte med! Ska bli kul att höra om din erfarenhet av det sedan. Vi kör på med det denna månad också (har också bara ett par dagar med fertilt sekret), börjar nog med det redan idag då det förmodligen är typ 3-4 dagar kvar till ÄL. Hur många dagar har du kvar till nästa ÄL nu?

    Haha ja precis.. man blir inte klok. Min man tyckte vi skulle köra varannan dag, men jag sa att dagarna precis runt ÄL så pallar jag inte det haha. Fatta att veta att "nu i just denna sekund kan ägget möjligen lossna", och så ska man vänta en dag till.. nej då blir jag för nojig! ????
  • CairoCarro
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-31 15:13:11 följande:

    Ja det är sant, vi är uppvärmda nu helt klart, det är inte våran rätta tidpunkt än helt enkelt, det kommer!

    Åh spännande, peak fertility kommer nog snart i så fall!! Kul å följa!

    Ja den spelade nog ett spratt, hoppas den håller sig såhär gällande dagar nu så man har koll. Svårt när saker ändras. Tack vi hoppas!!


    Ja, det kommer alldeles säkert :)

    Ja är det nån gång man vill ha koll så är det ju nu när man försöker. Blir extra jobbigt när man inte vet om det är ett spratt eller något "verkligt" som gör att det avviker.
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-08-01 08:28:52 följande:

    Lyssna på podavsnittet jag tipsade om ovan!

    Min mens kom ju igår, helt otippat :-/ Så nu är jag lite förvirrad, haha. Var helt bergsäker på att min lutealfas var mellan 14-15 dagar. Inte 12 dagar! Som denna månaden. Så konstigt. Men jag rackans nyfiken nu och pepp på att följa denna cykeln Ny BIM 28/8!

    Hur går det för dig? Har du börjat ta äl-tester?


    Kul, ska lyssna! Är lite nojig att inse att jag gjort typ allt fel hittills bara, haha. Men är det "görbara" tips så är det ju nice. Har slutat med koffeinet och sojan helt nu och försöker även skippa så mkt socker som möjligt, och verkligen boosta med olika vitaminer. Hoppas det ska hjälpa nåt..

    Verkligen trist att mensen kom :/ Så tråkigt att höra. Hur länge har du följt din cykel/lutealfas då? Ibland fattar man verkligen inte varför vissa saker händer med kroppen haha, det är lite irriterande när man vill ha koll. Bra att du kan blicka framåt! Det kommer en ny, gyllene chans om ett par veckor!!

    Joo jag har kört ÄL-test nu och är inne på andra dagen "high fertility", så min peak borde komma imorgon eller i övermorgon. Väldigt peppad! :) Och framförallt tacksam att kroppen verkar vara tillbaka på ruta ett så snabbt, det kändes verkligen inte givet.
  • CairoCarro
    Blanket skrev 2020-07-31 20:20:17 följande:

    Svarade Kinder precis med ett gäng, spana in dom! Helt slut och inspirerad samtidigt efter bara börjat lyssna på ett gäng avsnitt ;)

    Härligt att du är så nära ÄL och helt rätt att använda upp glidmedlet ;) Jag har evigheter kvar, ca 15  Men ska iväg på lite semester och tänka på lite annat.  

    Håller med, skulle nog inte klara av tanken att hoppa en dag och tänka tänk om tankar 


    Tack för listan, ska kolla in! :D

    Åh, ja, jag tycker väntan till nästa ÄL är så dryg, liksom bara massa "dötid" .. men skönt att du har något annat inplanerat! Hoppas du kan bli lite positivt distraherad så att tiden går fort! :)
  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-08-01 19:55:58 följande:

    Hur gör ni andra med godis/fika, snabbmat etc?

    Jag har dragit ned en hel del och vet att det låter dumt men får nästan dåligt samvete nu när jag typ fikar vid något tillfälle. Och detta endast på grund av att jag läst så mycket om just vitt socker och fertilitet (och övrig hälsa givetvis).


    Jag försöker att skära ned nu. Har inte ätit så mycket godis/fika innan men är en sucker för choklad, juice och mycket annat med socker. Även om jag dragit ned nu så tillåter jag mig själv att ta nåt ibland dock, jag tänker att det blir för jobbigt i längden att sätta (för mig) orimliga krav och vara för hård mot sig själv. Ska man pyssla med detta i kanske 6 månader eller så, så måste man hitta en långsiktig och hållbar balans tror jag :) Jag menar, bara att vi drar ned på socker måste ju ha en effekt? Även om det inte utesluts helt.
Svar på tråden Försök med första barnet - BIM augusti 2020